Új középkategóriás Nikon vaku: SB-700

0

Vezeték nélküli működésre is alkalmas vakut jelentett be a Nikon. Az SB-700 a népszerű SB-900 alacsonyabb árú, valamelyest kisebb tudású változata. Zoomfeje 24-120 mm közé állhat, illetve állítható. Kulcsszáma tele állásban 38-as.
Az új vakut nem csak a géptől eltávolítva használhatjuk vezeték nélküli módban, de a gépen is használhatjuk „commander”-ként.

Sajtóközlemény:

Legyen világosság
A Nikon bemutatja az új Speedlight vakut – az SB-700 modellt.

Amszterdam, Hollandia, 2010. szeptember 15. – A Nikon Europe örömmel jelenti be az új Speedlight vakut – az SB-700 modellt. Egy könnyedén használható, ám egyúttal kifinomult vaku kompakt vázban és tele funkciókkal. Örömmel fogják fogadni mindazok, akik szeretnék bővíteni világítási technikáik tárházát, vagy fel kívánják fedezni a Nikon Kreatív megvilágítási rendszerének lehetőségeit.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe BV objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az SB-700 használatával a felhasználók a fényképezőgépek általános, beépített vakui által nyújtott lehetőségeken túl is kiélhetik kreativitásukat. A vaku hibátlanul használható a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel, az i-TTL révén pedig optimális képeket biztosít, minimális erőfeszítés mellett.”

Alkalmazások széles körében ideális, a portréktól és stúdióban készült felvételektől az eseményeken át az éjszakai fényképezésig. Minden helyzetben a Nikon vakuktól elvárható magas minőséget nyújtja.

Az új vaku intuitív felhasználói felülettel és könnyedén érthető operációs rendszerrel bír, mindeközben azonban számos fejlett funkciót is rejt, amelyeket a professzionális SB-900 modelltől örökölt. Rendelkezik a Nikon i-TTL (objektíven keresztüli mérőrendszer) rendszerrel, biztosítva a pontos fénymérést. A több fokozatú, automatikus zoom pedig automatikusan érzékeli az alkalmazott gyújtótávolságot, és beállítja a vaku teljesítményét a 24 mm és 120 mm közti képszögre. A felhasználók három fényeloszlási minta közül választhatnak, amelyek gyorsan kiválaszthatók a különböző fényképezési helyzeteknek megfelelően.

Sokoldalú kialakítás
Az SB-700 modell kompatibilis az FX- és DX-formátumú fényképezőgépekkel, gyors vezeték nélküli vezérlése pedig sok vásárló számára vonzóvá teszi, köztük azon haladó fotósoknak, akik a Kreatív megvilágítási rendszerüket kívánják bővíteni. Működhet fővakuként, akár két vakucsoportot és azok fényarányait vezérelve. Az SB-700 lehet azonban távoli egység is vakuk összeállításában.

A forgatható fej és a beépített derítőlap révén a fotós úgy irányíthatja a fényt, hogy visszaverődjön a mennyezetről vagy a falakról. Az SB-700 rendelkezik a praktikus Nikon diffúzorral is, amely egyenletessé teszi a fényt és lágyítja a közvetlen vakuzás okozta árnyékokat.

A vaku rögzítőtalp-zárral is fel van szerelve, melynek révén biztonságosan csatlakoztatható fényképezőgéphez, megelőzve az esetleges meglazulást. Külön tartozékként az időjárás viszontagságaival szemben szigetelt bajonettzár is kapható, szabadtéri fotózáshoz.

Fő jellemzők:

  • Az új, továbbfejlesztett LCD-felület és a kapcsolók intuitív elrendezése gyors és könnyed beállítást biztosít.
  • 38-as maximális kulcsszámával (FX- formátumú fényképezőgép esetén; normál megvilágítás, ISO 100 és 120 mm távolság mellett) igazán ütős vaku, amely a mindennapi fotózás legtöbb helyzetéhez elegendő fényt képes biztosítani.
  • A többfokozatú, nagy teljesítményű zoom automatikusan igazodik a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektív gyújtótávolságához, és 24 mm-től 120 mm-ig terjedő képszöget fed le.
  • A három fényeloszlási minta bármelyike gyorsan kiválasztható a különböző fényképezési helyzeteknek megfelelően, így ez a modell számos helyzetben ideális választás. A Középre súlyozott minta nagyobb teljesítményt és magasabb kulcsszámot biztosít, ideális a téma kiemeléséhez a környezetéből. Az Egyenletes beállítás jól alkalmazható beltéri csoportképekhez vagy sima felületekhez, míg az Általános beállítás enyhén középhangsúlyos, és ideális a legtöbb egyéb helyzetben.
  • A nagy sebességű újratöltés mindössze nagyjából 2,5 másodpercet igényel NiMH- vagy alkáli elemek használata esetén, illetve körülbelül 3,5 másodpercet lítium elemekkel.
  • A gyors vezeték nélküli vezérlés lehetővé teszi az A és B csoportú vakuegységek fényarányának módosítását, és távoli egységként is működhet a Nikon Kreatív megvilágítási rendszerben.
  • Az SB-700 automatikusan érzékeli a vakufej hőmérsékletét, és a vakufej túlhevülése esetén késlelteti az újratöltés idejét, így védve a vakut a károsodástól.
  • A vaku firmware-e könnyedén frissíthető a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépein keresztül.
  • Az SB-700 tartozékai a kemény, műanyag izzólámpa- és fénycső-szűrők, amelyek tartósabbak, hőállóbbak és könnyebben használhatók a hagyományos filmes szűrőknél. A vaku automatikusan érzékeli a két kemény színes szűrőt, és jelzi a fényképezőgépnek, hogy az SB-700 modellből érkező szűrőinformációk alapján állítsa be az optimális színhőmérsékletet. Külön tartozékként SJ-4 színes szűrőkészlet is kapható.