Három további Metz vakuújdonság

0
949

A Metz a Photokinán három újabb vakut jelentett be az augusztus végén megjelent két felső kategóriás készülék után.

Metz mecablitz 24 AF-1

Metz mecablitz 24 AF-1

A Metz mecablitz 24 AF-1 elsődlegesen kompakt fényképezőgépek beépített vakuinak kiterjesztésére szolgál. Reflektora fixen rögzített, 35 mm-nek megfelelő látószög kivillantására alkalmas. A vakucső teljesítménye 35 mm-nél ISO100-on 24m.
A kis készülék 90 fokban felfelé forgatható fejjel rendelkezik, így indirekt vakuzásra is alkalmas. Előlapján AF segédfényforrást is elhelyeztek.
Az első és második redőnyre is szinkronizálható vaku Canon,Nikon, Olympus/Panasonic, Pentax és Sony fényképezőgépekhez alkalmas talppal, illetve TTL támogatással készül.
A Metz mecablitz 24 AF-1 várhatóan 70 euroért lesz megvásárolható.

Metz mecablitz 36 AF-5

Metz mecablitz 36 AF-5

A Metz komolyabb szituációkra is alkalmas 36 AF-5 vakuja szintén függőlegesen felhajtható fejjel rendelkezik, reflektora azonban zoom funkciót is tartogat számunkra, igaz, a zoomolást kézzel kell elvégeznünk. A vakufejen 28, 50 és 85 mm-es értékeket tüntettek fel. A beépített diffúzor segítségével pedig akár 18 mm-es gyújtótávolságnak megfelelő szög is kivillantható.

A villanó kulcsszáma 85 mm-nél 36m, ISO100-ra vonatkoztatva.
Természetesen ebből a készülékből sem maradt ki az AF segédfény valamint az 1. és 2. redőnyre szinkronizálás lehetősége.

A TTL módokat is támogató vaku Canon, Nikon, Pentax, Olympus/Panasonic és Sony fényképezőgépekhez készül, ára 100 euro lesz.

Metz mecablitz 44 AF-1

Metz mecablitz 44 AF-1

A három új vaku közül a legkomolyabb, középkategóriába sorolható modell a 44 AF-1.
Vakufeje nem csak 90 fokban felfelé, de 300 fokban oldalirányban is elfordítható. Reflektora motoros zoommal ellátott, mely 24-105 mm-nek megfelelő látószögben kínál kivillantható látószöget. Beépített, kihúzható diffúzora segítségével pedig akár 12 mm-hez tartozó (35 mm-es formátumban) látószög kivillantása is elérhető. A diffúzoron kívül beépített derítőlap is segít a kreatív megvilágítás elérésében.
Különleges szituációkban modellfénnyel ellenőrizhetjük a vakubeállításunk hatását, mely folyamatos villogással világítja be témánkat az árnyékok felderítéséhez.
Hagyományos vakuzáson kívül hátsó redőnyre szinkronizált mód is elérhető, valamint manuális mód is használható, négy kimeneti teljesítmény közül választva.
A készülék firmware-e USB-n keresztül frissíthető.

A Canon, Nikon, Pentax, Olympus/Panasonic/Leica, Sony gépekhez készülő vakut 180 euroért kínálja a Metz.