Nissin vaku trió

0

Nissin MF18

A hong-kongi Nissin három új vakuval készült a Photokinára. Először is itt az MF18, mely a makro körvakuk nem túl népes táborát gyarapítja. A 16-os kulcsszámú vaku a Canon E-TTL, Nikon i-TTL, és Sony ADI/P-TTL rendszereket támogatja. A My TTL funkció saját beálításokat biztosít, de aktiválhatunk négy csatornás vezeték nélküli módot, használhatunk modellfényt és támogatja a nagy sebességű szinkront is. A vaku külső tápaljzattal is rendelkezik, melyhez az opcionálisan megvásárolható Nissin Power Pack PS300 csatlakoztatható.

A készülék 49-77 mm-es objektív adapterrel illeszthető fényképezőgépünk optikájára. Az MF16 4 db AA akkumulátorral vagy elemmel működik. Újratöltési ideje a villanási teljesítménytől függően 0,7-7 mp. Egy garnitúra alkáli elemmel kb 120-800 villanásra képes.

Nissin Di622 Mark II

A Nissin Di622 Mark II vaku 44-es kulcsszámú és Canon illetve Nikon csatlakozással lesz kapható. A készüléket master vakuról vezéreltként is használhatjuk, illetve digitális és filmes slave vaku is lehet, 6 fokozatú teljesítmény szabályozással. A vakufej motoros zoommal rendelkezik 24-105 mm közötti villanási szöggel.

A villanó 4 db AA alkáli, vagy lítium akkumulátorral/elemmel üzemel. Egy garnitúrával hozzávetőlegesen 200-1500 villanásra képes. Újratöltési ideje kb 5 mp.

Nissin Di866 Mark II

A gyártó bejelentette Nissin Di866 csúcsmodelljének új, Mark II-es változatát is, Sony fényképezőgépekhez.A 60-as kulcsszámú modell egy 12-es kiegészítő vakuval is rendelkezik. Külső szervízaljzata segítségével könnyedén frissíthető a legfrissebb firmware-rel. Ezen felül szinkron és külső akku csatlakozással is rendelkezik.

A készülék TTL és a manuális üzemmóddal is rendelkezik, utóbbi 22 fokozatban, akár 1/3 lépésközökkel állítható. A motoros zoomfej 24-105mm-nek megfelelő villanási szöget biztosít. A vaku beépített nagylátószögű reflektorral és diffúzorral is rendelkezik. Ezen kívül AF segédfény Multi Flash mód, vaku teljesítmény korrekció, vezeték nélküli mód és modellfény segíti a munkát. Négy darab AA akkuval üzemeltethető, melyekkel kb. 3,5 mp az újratöltési ideje.