Panasonic Lumix DMC-GH2

0

A Panasonic bejelentette legfrissebb Mikro négyharmados fényképezőgépét, mely saját meghatározása alapján DSLM (Digital Single Lens Micro) modelljei sorát bővíti. Az új gépnél ezúttal is nagy hangsúlyt helyeztek a videó szolgáltatásra. A gép 24 Mbit/mp-es AVCHD videók készítésére alkalmas Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontásban. A képfirrítési sebesség 60i, illetve 24/25p lehet. A gép egy új Cinema módot kapott, valamint egy Variable Movie elnevezésű funkciót, melynek segítségével 80, 160, 200 és 300%-os felvételi sebesség állítható be. A Touch Auto Focus és az érintőképernyős kijelző párosa az eddiginél kényelmesebb és gyorsabb AF pont kijelölést tesz lehetővé. Videó közben is készíthetők nagyfelbontású fotók, már akár 16:9 oldalaránnyal is. A videók mellé Dolby Digital Stereo hang kerül rögzítésre, de külső sztereó mikrofon bementet is kapunk.

A DMC-GH2 szenzora is megújult. Felbontása 16,05 megapixel. A multi-oldalarányú Live MOS érzékelő egy Venus Engine FHD processzorral dolgozik együtt. A nagysebességű és felbontású videófelvétel mellett ez 5 kép/mp-es sorozatot is jelent. Az érzékenység 1/3 Fé lépésközökkel ISO160 és 12800 között szabályozható. Nem csak a sorozat, de az AF sebesség is gyorsult, a szenzor kiolvasási frekvenciájának duplájára növelésére. Ideális körülmények között akár 0,1 mp-es fókuszálási idő is elérhető. Az AF-rendszer 23 mérőmezőt kínál, de használhatunk arcfelismerést és témakövető fókuszt is.

A fényképezőgép egy 3” méretű, 460 ezer képpontos, érintőképernyős LCD kijelzőt kapott. A képernyő 180 fokban kihajtható és 270 fokban elforgatható. A gyártó ígérete szerint elődjéhez képest 25%-kal élénkebb színeket kapunk.

A kereső ezúttal is a megszokott LVF, természetesen most is némi plusszal. A multi-képarányt kínáló széles képernyős kereső 1,53 millió képpontos, nagyítása 0,71x, lefedettsége 100%-os.

3D objektív

A ma megjelent Lumix G 12,5 mm F12-es objektív segítségével a 3D világba is kirándulást tehetünk.

A fényképezőgép számos manuális beállítása mellett egy sor automata funkciót tartalmaz, videó alatt 10 felvételi mód választható, de rábízhatjuk magunkat az intelligens automatikára (i-AUTO) is.

A GH2-höz egy lítium-ion akkumulátort mellékel gyártója, melynek feltöltése után kb. 320340 felvétel készíthető.