Új Epson nyomtatók

0

Epson Stylus Pro 4900

Az Epson legfrissebb termékeit főként üzleti felhasználásra szánja, hiszen közülük a legkisebb is A2-es méretben dolgozik. Az „apróság” Stylus Pro 4900, mely a 4880 modellt váltja a sorban. A nagy formátumú asztali nyomtató 11 pigment alapú tintával töltött patront használ, egyenként 200 ml-es kapacitással. A nyomatokat 10 színből keveri ki, automatikusan váltva a fotó- és mattfekete komponensek között. A tíz szín ugyanennyi színcsatornát jelent egyenként 360 fúvókával, melyek egy MicroPiezo TFP fejen találhatók. A printer támogatja a gyártó PreciseColor™ , valamint AccuPhoto™ HDR technológiáit, melyekkel pontos színbeállítások és szabályozás, valamint széles dinamikatartomány érhető el. A nyomtató 2010 decemberétől kerül forgalomba 2995 dolláros bevezető áron.

Epson Stylus Pro 9890

A vállalat amerikában most mutatta be a Photokinán már kiállított Epson Stylus Pro 7890 és 9890 modelleket. Mindkettő tekercs hordozóanyagra nyomtat 24” és 44” (61 és 112 cm) szélességben. A készülékek 2,5 colos LCD kijelzőt kaptak. A jó minőségű, színhű nyomtatást a MicroPiezo TFP fej és Epson UltraChrome K3 tinták jelentik, Vivid Magenta tintatechnológiával kiegészülve. A nyolcféle színt 3,5 pikoliteres tintacseppek formájában juttatja a hordozóra a nyomtató. A megfelelő minőséget ezen felül között a fent bemutatott PreciseColor™ , és AccuPhoto™ HDR technológiák garantálják. Az ePlaten Media-Loading szolgáltatásnak köszönhetően a tekercses hordozóanyagok újratöltése, pontos beállítása is egyszerű. Mindkét modell decemberben kerülhet forgalomba 2995 (Stylus Pro 7890) és 4995 (Stylus Pro 9890) dolláros áron.

Az Epson ezen kívül egy új CTP (offszettlemez) nyomtatási technológiát is kihoz, kisebb-közepes stúdiók, nyomdák számára. A most bevezetett DirectPlate Aluminum technológia segítségével az alumínium nyomólemezek közvetlenül nyomtathatók lesznek egy normál Stylus Pro printerrel és UltraChroma K3 tintákkal. Az Epson ehhez egy Stylus Pro 7900, 24”-es nyomtatót, egy különleges kiegészítő egységet, valamint egy szoftvert kínál egy csomagban 9999 dolláros áron. A technológia 175 lpi felbontást kínál, és legkorábban idén novemberben vásárolható meg.