Dupláz a Samsung

0

A Samsung nemrég közzétette jövő évi objektív terveit, melyben öt új NX szériás optika szerepel. Az idén év elején útjára indított rendszer a következő év végére tíz objektívet kínál majd.

Az első félévben érkezik egy új, F2,8 fényerejű pancake objektív, mely 16mm-es gyújtótávolságával az eddigi legnagyobb látószöget kínálja. Tervben van két nagyobb zoomátfogású optika is, kimondottan a videózást kedvezők számára. Több mint 11x-es zoomot kínál a 18-200mm F3,5-6,3 OIS, és kisebb átfogást, de jobb fényerőt és látószöget a 16-80mm F3,5-4,5 OIS. Utóbbi csak az év második felére várható. A makrofotósok is kapnak végre egy saját objektívet a 60mm F2,8 OIS Macro személyében.

A Samsung egy professzionális objektív szériát is elindít az NX családon belül, melynek első tagja az év második felében érkező 85mm F1,4 portréobjektív lesz.

Az újdonságok mindegyike tartalmazza majd az NX100 modellel életre hívott i-Fn funkciót. Ennek segítségével az objektív speciális gombjával közvetlenül behívhatók és beállíthatók a fényképezőgép legfontosabb funkciói. A közelmúltban kiadott firmware frissítéseknek köszönhetően az i-Fn szolgáltatás a korábbi modellekben (NX10 és NX5) is elérhető.

Természetesen mindezek még nem hivatalos bejelentések, csupán tervek, így az optikák tulajdonságai és megjelenési időpontjuk is változhat.