3D-s fényképezőgép és képkeret a Rolleitől

0

Megdőlt a Fujifilm egyeduralma a 3D-s digitális fényképezőgépek piacán, hiszen a Rollei bejelentette új modelljét, amely két optikával és két szenzorával hasonló elven működik, mint a japán gyártó terméke.
A Rollei Powerflex 3D természetesen térhatású LCD-t is kapott, így már fotózáskor élvezhetjük a 3D-s képeket a 2,8″-es kijelzőn.

Az 5 Mpixeles állóképeken kívül 720p videókat is rögzíthetünk. Az optika sajnos fix gyújtótávolságú, így csak kisfilmes egyenértéken 50 mm-nek megfelelő látószög áll rendelkezésünkre, melyből digitális zoommal vághatunk ki kisebb részeket.

Mit ér azonban a 3D-s kép megfelelő megjelenítő nélkül. Aki nem rendelkezik drága 3D TV-vel, annak is van lehetősége a térhatású képei megjelenítésére, amelyre szintén a Rollei kínál kedvező árú megoldást.

A Rollei Designline 3D digitális képkeret térhatású megjelenítést tesz lehetővé 7″-os, 800×480 pixeles kijelzőjén, méghozzá speciális szemüveg használata nélkül. További különlegessége az MP3 lejátszás lehetősége, a beépített akkumulátor és az e-book funkció (txt fájlokra).
A képkeret SD kártyaolvasóval rendelkezik.

Sajtóközlemény:

Vesse bele magát a Rollei 3D-s világába.

A Rollei a 2011-es esztendőt a harmadik dimenzióval kezdi és bemutatja a lenyűgöző és új 3D-s Powerflex 3D fényképezőgépét és a Designline 3D digitális képkeretét. A Rollei 3D-s eszközei speciális „Parallax Barrier” kijelzővel vannak ellátva, így a három dimenziós képeket és videókat anélkül csodálhatja, hogy speciális szemüveget kellene viselnie.

Az új Rollei Powerflex 3D-vel könnyen készíthetünk saját magunk három dimenziós fényképeket és videókat. A két 1/2.5” CMOS szenzor egyidejű használatával alkotja meg a három dimenziós képeket, maximálisan 2592 x 1944 felbontásban. Ragyogó HD minőségű videók készíthetőek vele ( 1280×720 ) másodpercenként 30 kép készítésével. A képek egy 2.8 hüvelykes LCD kijelzőn jeleníthetőek meg, 640×480-as felbontásban oly módon, hogy a használó egy kissé elmozdult képet lát és ezt vonja össze automatikusan egy három dimenziós képpé. Ez a hatás nyújt 3D-s élményt speciális szemüveg használata nélkül.

A két 5 megapixeles érzékelővel rendelkező Powerflex-szel természetesen készíthetünk 2D-s fényképeket és videókat is. A 8x-os digitális zoom rendelkezésre áll a 2D-s üzemmódban is. Már egy gombnyomás is elegendő, hogy átváltsunk 2D-s vagy 3D-s üzemmódba. A digitális képstabilizátor és a manuálisan is állítható fehéregyensúly mindkét felvételi módban használható.

De nemcsak a meggyőző műszaki paraméterek garantálják azt, hogy többé már nem akar létezni a Powerflex 3D nélkül. A fényképezőgép karcsú kialakítása és az intuitív menü navigáció is nagyon meggyőző.

Aki szélesebb körnek szeretné megmutatni a saját készítésű 3D-s anyagait, azok számára előny, hogy a Powerflex 3D könnyen csatlakoztatható 3D-s monitorhoz vagy TV-hez a HDMI vagy a TV kimenete ( PAL/NTSC ) segítségével. A kijelző speciális kialakítása segít abban, hogy belevesse magát a három dimenziós világba.

Rollei 7-inches Designline 3D digitális képkerete bemutatja a harmadik dimenziót és a 3D-s képeket 800×480-as felbontásban csodálhatja. Igen praktikus, hogy a csomagban helyet kapott a „Blaze Video Magic 3.0” szoftver is, amelynek segítségével a számítógépén néhány kattintással tud 2D-s képekből és videókból 3D-st konvertálni. A képkeret AV-kimenetén keresztül csatlakoztatható a TV-hez.

A Designline 3D három dimenziós funkciója mellett számtalan érdekes tulajdonsággal is rendelkezik és ezzel a teljesítménye messze túlmutat a hagyományos képkeretekén. Például a 16:9-es képarányú keret lejátsza az MP3-as fájlokat, beépített sztereó hangszóróval és E-Book funkcióval is rendelkezik. A diavetítés sebessége hét fokozatban állítható, de beállítható a dizájn és a képváltások módja is. A beépített Li-ion akkumulátorának köszönhetően vezeték nélkül három órán át üzemképes és így a Rollei 3D képkeret rugalmasan elhelyezhető a szobában. A fekete keret igen dekoratív kiegészítő függetlenül attól, hogy a nappali falán helyezi el vagy a polcon vagy esetleg, ha magával viszi az utazásokra. A vezérlés megoldható az infravörös távirányítóval vagy pedig az érintésvezérléses menüvel, amely csak akkor jelenik meg, ha megérinti a keret jobb szélét. A Rollei Designline 3D és a Powerflex 3D 2011 január végétől kapható a kereskedőknél, 84.000.- Forintos ajánlott fogyasztói ár mellett.