Canon PowerShot A1200 és A2200

0

A Canon sem maradt ki a termékpalettáját frissítő gyártók sorából, így most velük folytatjuk a sort.
Elsőként a belépőszinten frissült két termékről számolunk be, melyek a PowerShot A1200 és A2200. A két fényképezőgép 12 és 14 Mpixelesek, optikájuk 28 mm-nek megfelelő gyújtótávolságtól indul, zoomátfogásuk 4×-es. A kreatívabb fotózást különböző digitális szűrők könnyítik meg.
Az A1200 az alacsonyabb ár érdekében AA elemekkel kerül forgalomba, míg az A2200 saját lítium-ion akkut kapott.

Mindkét gép képes HD videózásra, támogatják az intelligens automatikus módot, valamint természetesen arcfelismerő fókuszrendszert is kaptak. A nemkívánatos vörösszemeket automatikus vörösszem korrekciós funkció javítja.
A két gép között felbontásukban, illetve az A1200-nál még alkalmazott optikai keresőben, valamint az akkumulátor fajtájában van különbség.

A Canon PowerShot A1200 februártól 99 euróért, míg az A2200 márciustól 119 euróért lesz megvásárolható.

Canon PowerShot A1200

Canon PowerShot A2200

Canon PowerShot A1200

Canon PowerShot A2200

Canon PowerShot A1200

Canon PowerShot A2200

Canon PowerShot A1200

Canon PowerShot A2200

Sajtóközlemény:

Kreativitás és egyszerűség: új Canon PowerShot A2200 és PowerShot A1200 fényképezőgépek

Budapest, 2011. január 5. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta legújabb PowerShot modelljeit, amelyek a szórakoztató, kreatív és egyszerű fotózás új szintjét jelentik a kompakt digitális fényképezőgépek piacán. Az új modellek a Canon technológiáit HD videók rögzítésével és egyszerűen használható exponálási módokkal – többek között az Integrált Smart Auto technológiával ötvözik –, amelyek segítségével egyetlen gombnyomással bárki nagyszerű fotókat készíthet.

A fekete, vörös, ezüst, illetve kék színben kapható, eddigi legvékonyabb PowerShot A2200 fényképezőgép áramellátását újratölthető lítium-ion akkumulátor biztosítja. A hordozható, és mindennapos használatra tervezett, AA méretű elemekkel működő, ezüst és fekete színváltozatban elérhető PowerShot A1200 fényképezőgép pedig kényelmes, széles markolattal és optikai keresővel segíti a témák egyszerű komponálását.

Mindenki számára elérhető
A modellek kiváló képminőséget és egyszerű használatot biztosítanak a felhasználók számára. A PowerShot A2200-as modell 14,1 megapixeles érzékelővel, a PowerShot A1200 pedig 12,1 megapixeles érzékelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a poszter méretű képek készítését és nyomtatását, valamint a tökéletes kompozíciót biztosító képvágást.

Mindkét modell 28 mm-es, nagy-látószögű – a 28–112 mm kisfilmes tartománynak megfelelő – 4-szeres optikai zoommal rendelkező eredeti Canon objektívvel rendelkezik, így változatos témák rögzíthetők a széles csoportképektől az arcképeken át, a makró felvételekig.

A téma egyszerű képi elhelyezését biztosító, nagyméretű, 6,8 cm-es (2,7”) képátlójú, 230.000 képpontos LCD kijelző kényelmes böngészést biztosít a felhasználók számára a felvételek készítése közben, és az elkészült felvételek között egyaránt. Az intuitív üzemmód tárcsának köszönhetően mindkét modell esetében gyorsan és könnyen érhetők el a különböző felvételi módok. A tanácsokat és tippeket megjelenítő felhasználói felület útmutatást nyújt a fényképezőgép beállításaihoz, így a használat során a felhasználók könnyebben megismerhetik a fényképezőgép funkcióit.

Nagyszerű felvételek, egyszerűen
A hatékony DIGIC 4 processzorral rendelkező modellek kiváló képminőséget, rendkívüli gyorsaságot, valamint kreatív és praktikus felvételi módok széles választékának támogatását kínálják a felhasználók számára.

Mindkét modell – az akár 32 különböző felvétel készítési helyzetet is felismerő – Integrált Smart Auto technológia legújabb verziójával rendelkezik, amely különböző fényviszonyok között is megkönnyíti a felhasználók számára a pontos, kiváló minőségű felvételek rögzítését. Az Integrált Smart Auto technológia azonnal észleli a témát, a pontszerűen megvilágított arcképektől kezdve a naplementéken át a kék égboltot magukba foglaló tájképekig. A téma észlelését követően – a lehető legjobb kép elkészítése érdekében – a technológia automatikusan módosítja a fényképezőgép beállításait, és azonnal alkalmazkodik az új helyzethez még akkor is, ha a felvétel elkészítése előtt közvetlenül megváltozik a kép kompozíciója.

Az Arcfelismerő technológia és az újonnan bevezetett fejlett Témafelismerő technológia segítségével az Integrált Smart Auto technológia mozgó témák esetén is automatikusan észleli, és a zár kioldásáig nyomon követi a fő témát, legyen szó emberről vagy tárgyról. A felhasználók így éles és jól exponált fotókat készíthetnek.

Olyan helyszíneken – például múzeumokban – ahol a vaku csak korlátozottan használható, az új Diszkrét üzemmód letiltja a vakut és a fényképezőgép hangjait, hogy a felhasználók zavaró zajok és fények nélkül készíthessenek felvételeket. Az Elmosódás csökkentő mód ideális a különleges kihívást jelentő, rossz fényviszonyok között történő felvételkészítéskor, amikor a fényképezőgép bemozdulása és a téma mozgása elmosódott képet eredményezne. A Csökkentett felbontású üzemmód automatikusan észleli a téma mozgását és a jelenet fényességét, majd kiküszöböli az elmosódottságot, és éles, tiszta képeket biztosít.

Az új fényképezőgépekkel a látványos állóképeken kívül 720p felbontású, HD minőségű videók is rögzíthetők. A mozgókép üzemmódban is elérhető miniatűr effektus pedig hosszú időközű, makettnek tűnő felvételek készítését teszi lehetővé.

Az alkotás szabadsága – a fotózást szórakozássá varázsló funkciók
Azoknak a felhasználóknak, akik saját maguk szeretnék képeiket beállítani, illetve saját ízlésük szerint szeretnék a témát megkomponálni, az Élő megjelenítés-vezérlési mód biztosítja a fényerő, a szín és a tónus kézi beállításának lehetőségét. Az eredmény azonnal, még a felvétel elkészítését megelőzően is megtekinthető az LCD kijelzőn. A miniatűr effektus mellett a halszem-, a szuperélénk és a poszter effektus alkotják az izgalmas, kreatív szűrők körét. Az új játék-fényképezőgép effektus a lyukkamera típusú fényképezőgépekkel készített képekre emlékeztető, retró érzést kölcsönöz a fotóknak, míg a monokróm effektus a szépia, fekete-fehér vagy más monokróm tónusok alkalmazásának lehetőségét kínálja.

Az Arcfelismerő technológiával rendelkező Intelligens zár funkció segítségével a felvétel készítője is a kép része lehet, hiszen mosollyal vagy kacsintással aktiválhatja a zárkioldót. A funkció beállítható úgy is, hogy a gép a kompozícióba belépő új arc észlelésekor rögzítse a képet, amely tökéletes megoldás önarcképek vagy csoportképek készítésére.

Fotózás, szervezés és megosztás
A különleges pillanatok megosztása soha nem volt ennyire egyszerű. Az új PowerShot A2200 és PowerShot A1200 tulajdonosai automatikusan tagjaivá válhatnak a CANON iMAGE GATEWAY szolgáltatásnak, amely ingyenesen biztosít 2 GB méretű, biztonságos online tárhelyet a kedvenc képek és videók feltöltéséhez, illetve megosztásához.

A PowerShot A2200 legfontosabb jellemző

  • 14,1 megapixel
  • 28 mm nagy-látószögű, 4x zoom objektív
  • 6,8 cm (2,7″) LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia és Egyszerű mód, tanácsok és tippek
  • HD videók (720p)
  • Elmosódás csökkentő üzemmód
  • Élő megjelenítés-vezérlés és kreatív szűrők
  • Arcfelismerő technológia, automatikus vörösszem-korrekció
  • DIGIC 4 processzor
  • Lítium-ion akkumulátor

A PowerShot A1200 modell legfontosabb jellemzői:

  • 12,1 megapixel
  • 28 mm nagy-látószögű, 4x zoom objektív
  • 6,8 cm (2,7″) LCD kijelző és optikai kereső
  • Integrált Smart Auto technológia és Egyszerű mód, tanácsok és tippek
  • HD videók (720p)
  • Elmosódás csökkentő üzemmód
  • Élő megjelenítés-vezérlés és kreatív szűrők
  • Arcfelismerő technológia, automatikus vörösszem-korrekció
  • DIGIC 4 processzor
  • AA elemek

Technológiai ismertető

Integrált Smart Auto technológia
Az Integrált Smart Auto technológia a létező legjobb automatikus fényképezési mód, amely ötvözi a Canon által kifejlesztett technológiák – például a témafelismerés, a mozgásérzékelés és az arcfelismerés – által nyújtott előnyöket. A technológia segítségével a felhasználók a lehető legjobb képeket készíthetik el, melyekhez egyszerűen csak a témára kell irányítani a fényképezőgépet, és meg kell nyomni a kioldó gombot. Az Integrált Smart Auto technológia az Intelligens témafelismerő technológia használatával a téma fényerejének, kontrasztjának, távolságának és általános színárnyalatának elemzésével meghatározza a felvételi körülményeket. A fényképezőgép ezután kiválasztja a jelenet típusát, majd az optimális eredmény érdekében a legjobb beállításokat alkalmazza a 32 változó esetében. Az Integrált Smart Auto technológia használatakor az LCD-kijelzőn egy színes ikon jelenik meg, amely jelzi az érzékelt jelenet típusát és fényviszonyait. A technológia része a továbbfejlesztett i-Contrast technológia és az Intelligens vakuexpozíció is, amelyek a túlexponált világos területek és az alulexponált árnyékok kiküszöbölésével biztosítják, hogy a készülék a végső képen megfelelő részletességgel rögzítse a világosabb és sötétebb területeket. Ezáltal azok a felhasználók is kiváló minőségű képeket készíthetnek, akik nem ismerik a fényképezőgép beállításait.

Fejlett témafelismerés
Az Integrált Smart Auto technológia egy további funkciója, a fejlett témafelismerés lehetővé teszi a mozgó, nem emberi témák, például állatok azonosítását és követését, amely biztosítja, hogy a téma a zár kioldásáig fókuszban és jól exponált maradjon.

Arcfelismerő technológia
Az Arcfelismerő technológia segítségével minden eddiginél egyszerűbben készíthetünk kitűnő felvételeket. A rendszer gyorsan és pontosan érzékeli az arcokat, majd úgy optimalizálja a fényképezőgép beállításait, hogy mindenki a lehető legjobban mutasson. Mivel a készülék egy képen belül akár 35 arcot is felismer, így nem csak portrékhoz, hanem csoportképek készítéséhez is kitűnően használható.

A készülékek a következő Arcfelismerő technológiákat tartalmazzák:

  • Arcfelismerés AF: Nem a legközelebbi témára, hanem az emberi arcokra állítja a fókuszt a képeken.
  • Arcfelismerés AE: az expozíciót minden fényviszony esetén az arcokra optimalizálja – hasznos a hátulról megvilágított jeleneteknél és a beltéri felvételeknél.
  • Arcfelismerés FE: a vaku használatakor kiküszöböli a túl világos arcokat – tökéletes éttermekben, szórakozóhelyeken vagy más, gyengén megvilágított helyeken készített, közeli felvételekhez.
  • Arcfelismerés WB: a fehéregyensúly optimalizálásával, valósághű, természetes bőrszínt eredményez a bőrszíntől, és a fényviszonyoktól függetlenül.
  • Vörösszem-korrekció: Automatikusan eltávolítja a vakuval készített fényképek nem kívánt hatásait a felvétel elkészítése után. A lejátszási módban egy gombnyomással természetessé tehető a szemek színe.
  • Új arcra induló önkioldó: segítségével tökéletes csoportképeket és önarcképeket készíthetünk azáltal, hogy a zárat egy új arc megjelenése után két másodperccel kioldja.

Intelligens vakuexpozíció (FE)
Az Intelligens vakuexpozíció intelligens módon vezérli a beépített vaku erejét és használatát, hogy minden esetben természetes kép születhessen. A jelenet, és a fókusztávolság adatainak felhasználásával optimális egyensúly érhető el a jelenet természetes színe, és a vaku között. Amikor a felhasználó nagyon világos környezetben fényképez, a fényképezőgép érzékeli a szereplők arcán látható árnyékot, így az a vaku használatával megelőzhető. Amikor a felhasználó kis távolságokban fényképez, a fényképezőgép a túlexponálás elkerülése érdekében érzékeli a téma fényvisszaverő képességét, és a vaku erejének csökkentésével ellensúlyozza a kis felvételi távolságot.

Szervo AF/AE
Ha a téma a fényképezőgép felé mozog vagy onnan távolodik, és a felhasználó félig lenyomja a zárt, akkor a szervo AF/AE a téma folyamatos követésével módosítja a fókusz-, és expozíció-beállításokat, ezzel biztosítja a téma élességét, és megfelelő exponálását a zár teljes lenyomásakor.

Mozgásérzékelő technológia
A Mozgásérzékelő technológia felvételkészítés közben automatikusan felismeri a mozgást. Az elmosódottság minimalizálása és a képminőség optimalizálása érdekében a fényképezőgép, a mozgás érzékelését követően növeli az ISO érzékenységet és a zársebességet.

Eredeti Canon technológia
A Canon kompakt fényképezőgépei kihasználják a Canon, objektívtervezés területén szerzett jelentős tapasztalatát, hiszen ugyanazokkal az eljárásokkal és minőségi szabványok szerint készülnek, mint a Canon professzionális objektívei. Ezáltal minden felvételnél éles, nagyfelbontású képek készíthetők.

HD minőségű videók miniatúra effektussal
A gépek a 720p (1280 x 720p) minőségű, nagyfelbontású videókat a H.264 kodek segítségével rögzítik, így azok kiváló minőségben játszhatók vissza HD-ready kijelzőkön.

A miniatűr effektus a videók rögzítése során is használható, amely lehetővé teszi makettszerű jelenetek készítését 720p felbontásban. A miniatűr effektus alkalmazásakor a jelenet teteje és alja, illetve bal és jobb oldala fokozatosan egyre homályosabb, amely hangsúlyozza a perspektívát. A felhasználó kiválaszthatja a videó képfrekvenciáját (6, 3 vagy 1,5 képkocka/másodperc), így a videó lejátszásakor olyan hatást kelt, mintha hosszú időközű, makettről készült videót látna.

Egyszerű mód
Az Egyszerű mód a lehető legegyszerűbb felvételkészítési módot biztosítja a kezdő felhasználók számára: mindössze a témára kell irányítani a készüléket, és le kell nyomni a zárkioldó gombot. Az Egyszerű mód aktiválja az Integrált Smart Auto technológiát, amely a legjobb eredmény elérése érdekében a felvételkészítési jelenetek széles választékából kiválasztja az optimális beállításokat. A hátsó kijelzőn a lehető legkevesebb felvételkészítési információ jelenik meg annak érdekében, hogy a felhasználó a kép készítésére összpontosíthasson. A beállítások véletlen módosításának megelőzése érdekében pedig a rendszer letiltja a funkciógombok legtöbbjét.

Intelligens zár, Arcfelismerő technológiával
Az Intelligens zár funkció az Arcfelismerő technológia segítségével biztosítja, hogy a felhasználók egyszerűen, és nyugodtan készíthessenek csoportképeket, és akár önarcképet is. A zár távolról háromféleképpen oldható ki:

  • Mosolyfelismerés: ha a fényképezőgép mosolygó arcot érzékel a képen, kioldja a zárat.
  • Kacsintásra reagáló önkioldó: két másodperccel az után oldja ki a zárat, hogy a képen látható szereplő kacsintott, így nem szükséges a távirányítás.
  • Új arcra induló önkioldó: tökéletes csoportképek és önarcképek készítését teszi lehetővé azáltal, hogy a zárat egy új arc megjelenését követően két másodperccel oldja ki.

Követő AF
A felhasználók a mozgó tárgyak követéséhez vagy kreatív kompozíciók összeállításának elősegítéséhez az új Követési AF módban kiválaszthatják a kép közepén található témákat, és követhetik őket, ha elmozdulnak, vagy amikor újra összeállítják a képet.

DIGIC 4 processzor
A Canon DIGIC 4 (Digital Imaging Core) processzora a működési hatékonyság optimalizálása érdekében a fényképezőgép összes elsődleges funkcióját kezeli. A fejlett képfeldolgozó algoritmusok eredménye az első osztályú képrészletesség és színvisszaadás, pontos fehéregyensúllyal és minimális zajjal. A nagysebességű képfeldolgozás alacsony válaszidőt, és gyors autofókuszt eredményez.

Felvételi módok
A PowerShot A1200 és a PowerShot A2200 további felvételi módokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a nehéz felvételkészítési körülményekhez való alkalmazkodást, és tágabb teret biztosítanak a kreativitásnak.

  • Elmosódás-csökkentő mód: Érzékeli a környezet fényességének szintjét és a mozgás mértékét a jelenetben, majd ez alapján kiválasztja a gyors zársebesség és a nagyobb ISO érzékenység azon optimális kombinációját, amelynek segítségével alacsonyabb képfelbontáson csökkenthető a témának a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódottsága.
  • Élő megjelenítés-vezérlési mód: Segítségével a fényképeszet terén kezdő, illetve a fényképezőgépek használatában kellő jártassággal nem rendelkező felhasználók a felvételek készítése közben egyszerűen beállíthatják a fotók megjelenését és hangulatát. Az üzemmód segítségével háromféle beállítás adható meg: a fényerő, a szín (a természetestől az élénkig) és a tónus (hidegtől a melegig). Az egyszerű kifejezések könnyen megérthetők, a hatások pedig azonnal megjelennek az LCD-kijelzőn, így a felhasználók még a felvétel elkészítését megelőzően, valós időben meggyőződhetnek a beállításaik eredményéről.
  • Diszkrét mód: A csendes felvételkészítés érdekében elnémítja a fényképezőgép hangjait, valamint kikapcsolja a vakut és az AF segédlámpát olyan helyszíneken, ahol a vaku használata vagy a fényképezőgép hangjai zavaróak lennének.
  • Kreatív szűrők: A közvetlenül az üzemmód-tárcsáról elérhető szűrőeffektusokkal hatásosabb, vagy különféle hangulatú képeket készíthetünk, amelyek szórakozatóvá varázsolják a fényképezést:
    • Játék-fényképezőgép effektus – sötétebbé teszi a kép széleit, valamint a kép feldolgozásával növeli a teljes kép kontrasztjában jelentkező különbségeket, így egy régebbi vagy lyukkamera típusú fényképezőgéppel készült képre emlékeztető hatást kelt. Ezen kívül háromféle effektustípussal lehet tovább gazdagítani a képet: meleg, normál vagy hideg.
    • Monokróm – a felhasználók számára háromféle egyszínű effektus használatát teszi lehetővé a felvételkészítéshez: fekete-fehér, szépia vagy kék.
    • Miniatűr effektus – homályossá teszi a kép tetejét és alját, illetve bal és jobb oldalát, makettszerű megjelenést kölcsönözve a témának.
    • Halszem effektus – a hal szemének torzító hatását utánozza három választható szinten (gyenge, közepes, erős).
    • Szuperélénk mód – az intenzívebb színhatás érdekében növeli a kép színeinek telítettségét.
    • Poszter effektus – csökkenti a színátmenetek szintjét a régi poszterek nyújtotta retró hangulat felidézése céljából.
  • Kevés fény mód: Sötétebb körülmények közötti felvételkészítést tesz lehetővé az optimális ISO érzékenység kiválasztásával csökkentett felbontáson, így a felhasználók megörökíthetik a sötétebb jelenetek természetes hangulatát.