Canon PowerShot A3200 IS és A3300 IS

0

A Canon PowerShot A3200 IS és A3200 IS 14 Mpixeles fényképezőgépek, melyeket 5×ös átfogású, 28 mm-es nagylátószöget is kínáló, stabilizált zoomobjektívvel szereltek fel. Az optika 14 illetve 16 Mpixeles CCD-re vetíti a képet.
Mindkét modell képes HD videók rögzítésére, támogatják az arcfelismerést, kreatív szűrőket kínálnak, s lítium-ion akkumulátor hajtja őket.

Különbség leginkább az LCD méretében, az alkalmazott CCD felbontásában fedezhető fel.

A februárban boltokba kerülő Canon PowerShot A3200 IS és A3300 IS 139 és 159 euróért vásárolható majd meg.

A részletes paramétereket a hírünk alján linkelt adatlapok tartalmazzák.

Canon PowerShot A3200 IS

Canon PowerShot A3300 IS

Canon PowerShot A3200 IS

Canon PowerShot A3300 IS

Canon PowerShot A3200 IS

Canon PowerShot A3300 IS

Canon PowerShot A3200 IS

Canon PowerShot A3300 IS

Sajtóközlemény:

Szórakoztató fényképezés az új Canon PowerShot modellekkel

Budapest, 2011. január 5. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta legújabb PowerShot A3300 IS és a PowerShot A3200 IS fényképezőgépeit. A két új modell, csillogó, színes vázban ötvözi a kiváló minőségű képalkotást és a kreatív funkciók széles választékát, amely még szórakoztatóbb élményt nyújt a felhasználók számára. Az egyszerűen használható, kiváló ár-érték arányú fényképezőgépekkel nagyfelbontású állóképek, valamint optikai képstabilizátor segítségével, 720p felbontású HD videók is készíthetők.

A PowerShot A sorozat csúcsát képviselő A3000 IS és A3100 IS modelleket követő új fényképezőgépek vékonyak és stílusosak, erős, fémből készült vázuk pedig garantálja a Canon termékek által nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A felhasználók még több színt vihetnek a fényképezésbe, még azelőtt, hogy a felvétel elkészülne. A PowerShot A3300 IS vörös, kék, rózsaszín és ezüst színben, míg a PowerShot A3200 IS modell rózsaszín, narancssárga, ezüst és tengerkék színváltozatban érhető el.

Magas szintű képalkotás
A fényképezőgépek a nagyfelbontású képérzékelők által nyújtott rugalmasságot biztosítják a felhasználók számára: a PowerShot A3300 IS géppel 16,0 megapixel, a PowerShot A3200 IS modellel pedig 14,1 megapixel felbontású képek készíthetők. Ez akár A2-es méretű nyomatok elkészítését is lehetővé teszi anélkül, hogy ez a minőség rovására menne, vagy az érdekes kompozíciók létrehozása érdekében vágni kellene a képeket. Mindkét modellben megtalálható a Canon legújabb DIGIC 4 processzora, amely garantálja a gyors működést és kiváló minőségű képeket.

Az eredeti Canon 28 mm-es, nagy-látószögű, 5x optikai zoom rugalmasan használható mindenféle helyzetben, legyen szó családi összejövetelekről, vakációról vagy éjszakai eseményekről. A nagy nagyítási tartománynak köszönhetően mindenkinek jut hely a képen, emellett közeli portrék készítésekor kiválóan rá lehet közelíteni a kiválasztott személyre. Az integrált, lencse-eltolásos képstabilizátor – amely páratlan előnyöket nyújt a felhasználók számára – a fényképezőgép bemozdulásának hatásait jelentősen csökkentve megakadályozza, hogy a gyenge fényviszonyok között készített, vagy a zoom teleobjektív tartományával készülő képek elmosódjanak. A képstabilizátornak köszönhetően az éles, nagyfelbontású képek elkészítéséhez elegendő a képstabilizátorral nem rendelkező készülékeknél szükséges fény egy nyolcada.

Nagyszerű képek
A PowerShot A3300 IS és a PowerShot A3200 modellek a Canon Integrált Smart Auto technológia legújabb verzióját kínálják a felhasználók számára, amely azonnal, több tényező alapján értékeli a 32 észlelhető jelenetbe csoportosított felvételi körülményeket, majd automatikusan módosítja a kívánt jelenet rögzítéséhez szükséges beállításokat. Az új modellek segítségével a felhasználók így könnyedén megörökíthetik a különleges pillanatokat és izgalmas kalandokat egyaránt.

Az Integrált Smart Auto technológia a legújabb, fejlett Témafelismerő technológiát ötvözi az Arcfelismerő technológiával, amely lehetővé teszi, hogy a jeleneten belül lehessen emberi, és nem emberi témákat is azonosítani és rögzíteni. Az azonosítást követően a szervo AF/AE biztosítja, hogy a téma fókuszban legyen, és jól exponált maradjon, egészen a zár kioldásáig és a kép elkészüléséig.

A továbbfejlesztett integrált i-Contrast technológiának és Intelligens vakuexpozíciónak köszönhetően az Integrált Smart Auto technológia a lehető legnagyobb részletességgel rögzíti a témákat, valamint csökkenti az éles árnyékok és túlexponált fényes területek előfordulását. A Mozgásérzékelő technológia a fényképezőgép és a téma mozgását is érzékeli, az éles, alacsony képzajjal rendelkező felvételek készítéséhez pedig automatikusan kiválasztja a zársebesség és az ISO érzékenység optimális kombinációját. A rendszer még a kihívást jelentő helyzetekben – például erős, pontszerű vagy hátsó megvilágítás esetén – is felismeri a témát, és azt az Integrált Smart Auto technológia segítségével optimálisan rögzíti.

Azoknak a felhasználóknak, akik az egyszerű fényképezést részesítik előnyben, az Egyszerű mód inaktívvá teszi a gombok többségét, illetve eltávolítja az ikonokat a kijelzőről. Segítségével még a legtapasztalatlanabb felhasználók is könnyedén készíthetnek kiváló minőségű fotókat. A legszebb fotók könnyedén és azonnal megoszthatók a nagy, 230.000 képpontos kijelzőn. A PowerShot A3300 IS egy 7,5 cm-es (3,0”), a PowerShot A3200 IS pedig egy 6,7 cm-es (2,7”) LCD kijelzővel rendelkezik, öt fényerősség-beállítással. A fényerősség gyors beállítását szolgáló funkció segítségével a kijelző egyetlen gombnyomásra azonnal teljes fényerőre állítható, amely különösen fényes környezetben hasznos. A kijelzőn megjelenő tanácsok és tippek az egyes funkciók rövid áttekintését kínálják, így a felhasználók könnyen megismerhetik a fényképezőgép menüjét.

Hatékony kreatív támogatás
A nagy, 720p felbontásban rögzíthető mozgóképekkel a különleges pillanatokat kiváló minőségben örökíthetjük meg, a H.264 formátum – a szokásos MJPEG formátummal ellentétben – pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több videót tároljanak a memóriakártyán. Az új PowerShot A3300 IS és a PowerShot A3200 modellekben megtalálható Dinamikus optikai képstabilizátor ellensúlyozza a filmezés közbeni mozgásából eredő rázkódást, amely segítséget nyújt az egyenletesebb, élesebb felvételek készítéséhez.

A modellekben található hat kreatív szűrő segítségével új perspektívákba helyezhetők a képek. A miniatűr effektus, a halszem effektus, a szuperélénk mód és a poszter effektus mellett két új szűrő biztosítja a felhasználók számára a kísérletezés lehetőségét. Az új játék-fényképezőgép effektus a lyukkamera típusú fényképezőgépekkel készített képekre emlékezető retró érzést kölcsönöz a fotóknak, míg a monokróm effektus hangulatos jelenteket eredményez szépia, fekete-fehér vagy más monokróm tónusokkal. A Canon népszerű miniatűr effektusa mozgó- és állóképek esetében egyaránt használható. Mozgókép üzemmódban 1,5, 3 vagy 6 képkocka/másodperc sebességgel hosszú időközű, makettnek tűnő videók készíthetők.

Azoknak a felhasználóknak, akik a kézi beállítások alapos ismerete nélkül, mégis saját maguknak szeretnék szabadon beállítani és megkomponálni képeiket, az Élő megjelenítés-vezérlési mód biztosítja a fényerő, a szín és a tónus kézi beállításának lehetőségét. Az egyes beállítások élőben jelennek meg az LCD kijelzőn, így a téma elhelyezése során, a kép rögzítését megelőzően megtekinthető a különböző effektusok élőképe.

Az új fényképezőgépek az önarcképek készítéséhez is innovatív lehetőségek széles választékát kínálják a felhasználók számára, illetve lehetővé teszik azt is, hogy a fotós is a kép része lehessen. Az Arcfelismerő technológiával rendelkező Intelligens zár funkció segítségével a felhasználók mosollyal vagy kacsintással aktiválhatják a zárkioldót. A funkció beállítható úgy is, hogy a fényképezőgép a kompozícióba belépő új arc észlelésekor rögzítse a képet. Az új Diszkrét mód olyan, csendes helyeken ideális, ahol a vaku használata sem megengedett: például ünnepélyek alatt vagy múzeumokban. Segítségével a felhasználók a fókuszálást segítő lámpa, a vaku és a fényképezőgép hangjainak letiltásával folytathatják a fényképezést.

Az emlékezetes pillanatok megosztása
Az új modellek tulajdonosai automatikusan tagjai lesznek a CANON iMAGE GATEWAY szolgáltatásnak, amely ingyenesen biztosít 2 GB méretű, biztonságos online tárhelyet a kedvenc képek és videók feltöltéséhez, illetve megosztásához.

A PowerShot A3300 IS legfontosabb jellemzői

    16,0 megapixel

  • 28 mm nagy-látószögű, 5x zoom objektív
  • Optikai képstabilizátor
  • 7,5 cm (3,0″) LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia és Egyszerű mód, tanácsok és tippek
  • HD videók (720p) Dinamikus képstabilizátorral
  • Élő megjelenítés-vezérlés és kreatív szűrők
  • Arcfelismerő technológia, automatikus vörösszem-korrekció
  • DIGIC 4 processzor
  • Lítium-ion akkumulátor

A PowerShot A3200 IS legfontosabb jellemzői

    14,1 megapixel

  • 28 mm nagy-látószögű, 5x zoom objektív
  • Optikai képstabilizátor
  • 6,7 cm (2,7″) LCD-kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia és egyszerű mód, tippek és javaslatok
  • HD videók (720p) Dinamikus képstabilizátorral
  • Élő megjelenítés-vezérlés és kreatív szűrők
  • Arcfelismerő technológia, automatikus vörösszem-korrekció
  • DIGIC 4 processzor
  • Lítium-ion akkumulátor

Technológiai ismertető

Integrált Smart Auto technológia
Az Integrált Smart Auto technológia a létező legjobb automatikus fényképezési mód, amely ötvözi a Canon által kifejlesztett technológiák – például a témafelismerés, a mozgásérzékelés és az arcfelismerés – által nyújtott előnyöket. A technológia segítségével a felhasználók a lehető legjobb képeket készíthetik el, melyekhez egyszerűen csak a témára kell irányítani a fényképezőgépet, és meg kell nyomni a kioldó gombot. Az Integrált Smart Auto technológia az intelligens témafelismerő technológia használatával a téma fényerejének, kontrasztjának, távolságának és általános színárnyalatának elemzésével meghatározza a felvételi körülményeket. A fényképezőgép ezután kiválasztja a jelenet típusát, majd az optimális eredmény érdekében a legjobb beállításokat alkalmazza a 32 változó esetében.

Az Integrált Smart Auto technológia használatakor az LCD-kijelzőn egy színes ikon jelenik meg, amely jelzi az érzékelt jelenet típusát és fényviszonyait. A technológia része a továbbfejlesztett i-Contrast technológia és az Intelligens vakuexpozíció is, amelyek a túlexponált világos területek és az alulexponált árnyékok kiküszöbölésével biztosítják, hogy a készülék a végső képen megfelelő részletességgel rögzítse a világosabb és sötétebb területeket. Ezáltal azok a felhasználók is kiváló minőségű képeket készíthetnek, akik nem ismerik a fényképezőgép beállításait.

Fejlett témafelismerés
Az Integrált Smart Auto technológia egy további funkciója, a fejlett témafelismerés lehetővé teszi a mozgó, nem emberi témák, például állatok azonosítását és követését, amely biztosítja, hogy a téma a zár kioldásáig fókuszban és jól exponált maradjon.

Arcfelismerő technológia
Az Arcfelismerő technológia segítségével minden eddiginél egyszerűbben készíthetünk kitűnő felvételeket. A rendszer gyorsan és pontosan érzékeli az arcokat, majd úgy optimalizálja a fényképezőgép beállításait, hogy mindenki a lehető legjobban mutasson. Mivel a készülék egy képen belül akár 35 arcot is felismer, így nem csak portrékhoz, hanem csoportképek készítéséhez is kitűnően használható.

A készülékek a következő Arcfelismerő technológiákat tartalmazzák:

  • Arcfelismerés AF: Nem a legközelebbi témára, hanem az emberi arcokra állítja a fókuszt a képeken.
  • Arcfelismerés AE: az expozíciót minden fényviszony esetén az arcokra optimalizálja – hasznos a hátulról megvilágított jeleneteknél és a beltéri felvételeknél.
  • Arcfelismerés FE: a vaku használatakor kiküszöböli a túl világos arcokat – tökéletes éttermekben, szórakozóhelyeken vagy más, gyengén megvilágított helyeken készített, közeli felvételekhez.
  • Arcfelismerés WB: a fehéregyensúly optimalizálásával, valósághű, természetes bőrszínt eredményez a bőrszíntől, és a fényviszonyoktól függetlenül.
  • Vörösszem-korrekció: Automatikusan eltávolítja a vakuval készített fényképek nem kívánt hatásait a felvétel elkészítése után. A lejátszási módban egy gombnyomással természetessé tehető a szemek színe.
  • Új arcra induló önkioldó: segítségével tökéletes csoportképeket és önarcképeket készíthetünk azáltal, hogy a zárat egy új arc megjelenése után két másodperccel kioldja.

Intelligens vakuexpozíció (FE)
Az Intelligens vakuexpozíció intelligens módon vezérli a beépített vaku erejét és használatát, hogy minden esetben természetes kép születhessen. A jelenet, és a fókusztávolság adatainak felhasználásával optimális egyensúly érhető el a jelenet természetes színe, és a vaku között. Amikor a felhasználó nagyon világos környezetben fényképez, a fényképezőgép érzékeli a szereplők arcán látható árnyékot, így az a vaku használatával megelőzhető. Amikor a felhasználó kis távolságokban fényképez, a fényképezőgép a túlexponálás elkerülése érdekében érzékeli a téma fényvisszaverő képességét, és a vaku erejének csökkentésével ellensúlyozza a kis felvételi távolságot.

Szervo AF/AE
Ha a téma a fényképezőgép felé mozog, vagy onnan távolodik, és a felhasználó félig lenyomja a zárat, akkor a szervo AF/AE a téma folyamatos követésével módosítja a fókusz-, és expozíció-beállításokat, ezzel biztosítja a téma élességét, és megfelelő exponálását a zár teljes lenyomásakor.

Mozgásérzékelő technológia
A Mozgásérzékelő technológia felvételkészítés közben automatikusan felismeri a mozgást. Az elmosódottság minimalizálása és a képminőség optimalizálása érdekében a fényképezőgép, a mozgás érzékelését követően növeli az ISO érzékenységet és a zársebességet.

Eredeti Canon technológia
A Canon kompakt fényképezőgépei kihasználják a Canon, objektívtervezés területén szerzett jelentős tapasztalatát, hiszen ugyanazokkal az eljárásokkal és minőségi szabványok szerint készülnek, mint a Canon professzionális objektívei. Ezáltal minden felvételnél éles, nagyfelbontású képek készíthetők.

HD minőségű videók miniatúra effektussal
A készülékek a 720p (1280 x 720p) minőségű, nagyfelbontású videókat a H.264 kodek segítségével rögzítik, így azok kiváló minőségben játszhatók vissza HD-ready kijelzőkön.

A miniatűr effektus a videók rögzítése során is használható, amely lehetővé teszi makettszerű jelenetek készítését 720p felbontásban. A miniatűr effektus alkalmazásakor a jelenet teteje és alja, illetve bal és jobb oldala fokozatosan egyre homályosabb, amely hangsúlyozza a perspektívát. A felhasználó kiválaszthatja a videó képfrekvenciáját (6, 3 vagy 1,5 képkocka/másodperc), így a videó lejátszásakor olyan hatást kelt, mintha hosszú időközű, makettről készült videót látna.

Egyszerű mód
Az Egyszerű mód a lehető legegyszerűbb felvételkészítési módot biztosítja a kezdő felhasználók számára: mindössze a témára kell irányítani a gépet, és le kell nyomni a zárkioldó gombot. Az Egyszerű mód aktiválja az Integrált Smart Auto technológiát, amely a legjobb eredmény elérése érdekében a felvételkészítési jelenetek széles választékából kiválasztja az optimális beállításokat. A hátsó kijelzőn a lehető legkevesebb felvételkészítési információ jelenik meg annak érdekében, hogy a felhasználó a kép készítésére összpontosíthasson. A beállítások véletlen módosításának megelőzése érdekében pedig a rendszer letiltja a funkciógombok legtöbbjét.

Dinamikus optikai képstabilizátor (Dinamikus IS)
A Dinamikus optikai képstabilizátor technológiát a Canon eredetileg videokamerák számára fejlesztette ki, és most először elérhető a Canon PowerShot A3300 IS és PowerShot A3200 IS digitális fényképezőgépekben. Tervezésekor az egyenletesebb videofilmek készítésének képessége volt a cél, az alacsony frekvenciájú rezgések, például a fényképezőgép sétálás közbeni használatából eredő bemozdulás kompenzálásával.

Optikai képstabilizátor
A Canon rendkívül hatékony optikai képstabilizátor technológiája jelentősen csökkenti a fényképezőgép bemozdulásának hatásait, és ezzel megakadályozza a képek elmosódását. Abban az esetben, amikor a fényképezőgép bemozdulása miatti elmosódás valószínű – például sötétebb környezetben vagy a zoom használata esetén – az optikai képstabilizátor segíthet az éles képek készítésében. Ehhez apró giroszkópokat használ, amelyek érzékelik a fényképezőgép, kéz remegése miatti mozgását. A jeleket egy önálló képstabilizátor-vezérlő chip dolgozza fel, amely megkülönbözteti a kéz remegése miatti, és a szándékos mozgást. A jelek ezután a képstabilizátor-egységbe érkeznek, amely az egyik objektívelem elmozdításával összehangolja a beérkező fénysugarakat, és kiküszöböli a kéz remegésének hatását, így gyakorlatilag egy négyfokozatú kompenzálási megoldással segíti a felhasználót.

Intelligens zár, Arcfelismerő technológiával
Az Intelligens zár funkció az Arcfelismerő technológia segítségével biztosítja, hogy a felhasználók egyszerűen, és nyugodtan készíthessenek csoportképeket, és akár önarcképet is. A zár távolról háromféleképpen oldható ki:

  • Mosolyfelismerés: ha a fényképezőgép mosolygó arcot érzékel a képen, kioldja a zárat.
  • Kacsintásra reagáló önkioldó: két másodperccel az után oldja ki a zárat, hogy a képen látható szereplő kacsintott, így nem szükséges a távirányítás.
  • Új arcra induló önkioldó: tökéletes csoportképek és önarcképek készítését teszi lehetővé azáltal, hogy a zárat egy új arc megjelenését követően két másodperccel oldja ki.

Követő AF
A felhasználók a mozgó tárgyak követéséhez vagy kreatív kompozíciók összeállításának elősegítéséhez az új Követési AF módban kiválaszthatják a kép közepén található témákat, és követhetik őket, ha elmozdulnak, vagy amikor újra összeállítják a képet.

DIGIC 4 processzor
A Canon DIGIC 4 (Digital Imaging Core) processzora a működési hatékonyság optimalizálása érdekében a fényképezőgép összes elsődleges funkcióját kezeli. A fejlett képfeldolgozó algoritmusok eredménye az első osztályú képrészletesség és színvisszaadás, pontos fehéregyensúllyal és minimális zajjal. A nagysebességű képfeldolgozás alacsony válaszidőt, és gyors autofókuszt eredményez.

Felvételi módok
A PowerShot A1200 és a PowerShot A2200 további felvételi módokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a nehéz felvételkészítési körülményekhez való alkalmazkodást, és tágabb teret biztosítanak a kreativitásnak.

  • Elmosódás-csökkentő mód: Érzékeli a környezet fényességének szintjét és a mozgás mértékét a jelenetben, majd ez alapján kiválasztja a gyors zársebesség és a nagyobb ISO érzékenység azon optimális kombinációját, amelynek segítségével alacsonyabb képfelbontáson csökkenthető a témának a fényképezőgép bemozdulásából eredő elmosódottsága.
  • Élő megjelenítés-vezérlési mód: Segítségével a fényképeszet terén kezdő, illetve a fényképezőgépek használatában kellő jártassággal nem rendelkező felhasználók a felvételek készítése közben egyszerűen beállíthatják a fotók megjelenését és hangulatát. Az üzemmód segítségével háromféle beállítás adható meg: a fényerő, a szín (a természetestől az élénkig) és a tónus (hidegtől a melegig). Az egyszerű kifejezések könnyen megérthetők, a hatások pedig azonnal megjelennek az LCD-kijelzőn, így a felhasználók még a felvétel elkészítését megelőzően, valós időben meggyőződhetnek a beállításaik eredményéről.
  • Diszkrét mód: A csendes felvételkészítés érdekében elnémítja a fényképezőgép hangjait, valamint kikapcsolja a vakut és az AF segédlámpát olyan helyszíneken, ahol a vaku használata vagy a fényképezőgép hangjai zavaróak lennének.
  • Kreatív szűrők: A közvetlenül az üzemmód-tárcsáról elérhető szűrőeffektusokkal hatásosabb, vagy különféle hangulatú képeket készíthetünk, amelyek szórakozatóvá varázsolják a fényképezést:
    • Játék-fényképezőgép effektus – sötétebbé teszi a kép széleit, valamint a kép feldolgozásával növeli a teljes kép kontrasztjában jelentkező különbségeket, így egy régebbi vagy lyukkamera típusú fényképezőgéppel készült képre emlékeztető hatást kelt. Ezen kívül háromféle effektustípussal lehet tovább gazdagítani a képet: meleg, normál vagy hideg.
    • Monokróm – a felhasználók számára háromféle egyszínű effektus használatát teszi lehetővé a felvételkészítéshez: fekete-fehér, szépia vagy kék.
    • Miniatűr effektus – homályossá teszi a kép tetejét és alját, illetve bal és jobb oldalát, makettszerű megjelenést kölcsönözve a témának.
    • Halszem effektus – a hal szemének torzító hatását utánozza három választható szinten (gyenge, közepes, erős).
    • Szuperélénk mód – az intenzívebb színhatás érdekében növeli a kép színeinek telítettségét.
    • Poszter effektus – csökkenti a színátmenetek szintjét a régi poszterek nyújtotta retró hangulat felidézése céljából.
  • Kevés fény mód: Sötétebb körülmények közötti felvételkészítést tesz lehetővé az optimális ISO érzékenység kiválasztásával csökkentett felbontáson, így a felhasználók megörökíthetik a sötétebb jelenetek természetes hangulatát.