Canon PowerShot A800 – kezdőknek

0

A Canon A szériájának legalsó tagjaként jelentette be a Canon a PowerShot A800-at.

A 10 Mpixeles automata géppel mindössze annyi dolgunk van, hogy a 3,3×-es zoomátfogású objektívjén kiválasszuk a nekünk tetsző gyújtótávolságot, ráirányítsuk a témára, s megnyomjuk a kioldó gombot. A többit a gép elvégzi helyettünk.
Sejthető hát, hogy kézi beállítási lehetőségeket nem igen remélhetünk az A800-tól, de nem is azok számára készült, akik saját maguk szeretnék befolyásolni a fotózási paramétereket.
A „célozz és lőj” kategóriába sorolható gép maximum VGA felbontású videók rögzítésére képes.
A Canon PowerShot A800 ára 79 euro lesz, megvásárolni februártól lehetséges majd.

Az energiaellátást két darab AA elem vagy akkumulátor biztosítja.

Részletes műszaki paraméterek a hírünk alján linkelt adatlapon találhatók.

Sajtóközlemény:

Kiemelkedő minőség, könnyedén: új, Canon PowerShot A800 fényképezőgép

Budapest, 2011. január 5. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a kedvező áron elérhető, és könnyen használható új, kompakt digitális fényképezőgépét, a PowerShot A800 modellt. A tökéletes kép elkészítéséhez a felhasználóknak mindössze a témára kell irányítaniuk a fényképezőgépet, és le kell nyomniuk a zárkioldót. Az Integrált Smart Auto technológia segítségével az első fényképüket készítőktől az alkalmi fotósokig, bárki másodpercek alatt, kiváló minőségű felvételeket rögzíthet.

Stílusos kialakítás, intelligens szolgáltatások
A vörös, ezüst, fekete és kékesszürke színben elérhető fényképezőgép a finom, lekerekített formát eredeti Canon objektív technológiával ötvözi, és elérhető áron biztosít kiváló képminőséget a felhasználók számára. A kompakt kialakításának köszönhetően akár zsebben is hordható fényképezőgép a 10,0 megapixeles felbontás, a 3,3-szoros optikai zoom és a világos 6,2 cm-es (2,5”) LCD kijelző segítségével gyorssá, egyszerűvé és szórakoztatóvá teszi a felvételek elkészítését és megosztását.

Fantasztikus fényképek – bárhol, bármikor
A PowerShot A800 fényképezőgépben megtalálható Integrált Smart Auto technológia akár 19 különböző jelenetet is automatikusan felismer, és a körülményeknek legmegfelelőbb képbeállításokat alkalmazza. Segítségével a felhasználók akkor is kiváló minőségű felvételeket rögzíthetnek, ha embereket, tájat, naplementét vagy közeli tárgyakat fényképeznek. Az Elmosódás csökkentő mód biztosítja, hogy beltéri fotózás során, és mozgó témák megörökítésekor egyaránt elmosódás-mentes képek készülhessenek. A kreatívabb felhasználók a szuperélénk mód vagy a poszter effektus használatával még színesebb, és művészibb képeket rögzíthetnek.

A PowerShot A800 energiaellátásáról két AA elem gondoskodik, amelyek bármikor, bárhol könnyen kicserélhetők.

Kattintás, fényképezés és megosztás
A YouTube™ feltöltő szoftver használatával a felhasználók közvetlenül a fényképezőgépről tölthetik fel és oszthatják meg kiváló minőségű videofilmjeiket. A CANON iMAGE GATEWAY ingyenes tagsága – mely 2 GB online tárhelyet biztosít –lehetőséget ad a képek tárolására és szerkesztésére, illetve a felhasználók fényképeiket és videóikat könnyedén megoszthatják barátaikkal és családtagjaikkal.

A PowerShot A800 modell legfontosabb jellemzői

  • 10,0 megapixel
  • 3,3-szoros optikai zoomot biztosító objektív
  • 6,2 cm (2,5″) LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia
  • Elmosódás csökkentő mód
  • Praktikus kialakítás a könnyű használat érdekében
  • 16 felvételi mód (többek között Új arcra induló önkioldó)
  • DIGIC III
  • LP videók
  • AA elemek

Elmosódás csökkentő mód rögzített 1600 x 1200 felbontással