Kodak újdonságok a CES-en

0

A napokban megnyíló CES kiállítás jóvoltából egyre szaporodnak a bejelentések, köztük a Kodaké, mely három új, olcsó kategóriás fényképezőgépet kínál az év elején.

Kodak EasyShare Sport (C123)

Az apró készülék a gyártó első vízálló fényképezőgépe, melyet három méteres mélységig ajánlanak, de szigetelései révén persze a pornak és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. A gép egy fix gyújtótávolságú Kodak optikát kapott, valamint egy 12 megapixeles érzékelőt. Hátulján 2,4” átlójú LCD kijelző található. A fényképezőgép arcfelismerést is kapott és támogatja a Kodak Smart Capture technológiáját, mely számos szín és témamódot kínál az automata fényképezést és videózást kedvelőknek.

A Kodak EasyShare Sport 79,95 dolláros áron kerül forgalomba.

Kodak EasyShare Mini

A bankkártya méretű EasyShare Mini objektívje mellett egy apró tükröt helyeztek el, mely az önarcképek készítésében segít gazdájának. Az objektív egyébként 3x-os optikai zoomra képes. Az aszférikus lencsetaggal is szerelt objektív kisfilmes értéken 29-87mm-nek megfelelő látószöget biztosít. Képérzékelője 10 megapixeles, hátsó LCD kijelzője pedig 2,5” méretű. Ahogy fenti rokonából, úgy ebből a gépből sem maradt ki az arcfelismerő autofókusz és a Smart Capture technológia.

A Kodak EasyShare Mini 99,95 dolláros áron lesz megvásárolható.

Kodak EasyShare Touch (M577)

A trió legkomolyabb tagja 3” képátlójú, érintőképernyőjéről kapta a nevét. Egy külön videófelvétel gombot is találunk rajta, mellyel a legfeljebb 1280 x 720 pixeles HD mozgóképes rögzítése indítható. A videók a gépen belül szerkeszthetők és egy gombnyomással meg is oszthatók ismerőseinkkel. A 14 megapixeles maximális felbontásra képes készülék egy 5x optikai zoomos Schneider-Kreuznach objektívet kapott, mely kisfilmes viszonylatban 28-140mm-nek megfelelő látószöget kínál. Az automatikus működésű fényképezőgépben megtaláljuk a Smart Capture szolgáltatást az arcfelismerést, egy sereg témaprogramot és művészi effektust, melyek fotó és videó módban is használhatók. A gépet HDMI kimenettel is felszerelték. Ára 149,95 dollár lesz.

A Kodak két hordozható zseb-videokamerát is piacra dob, PlayFull és PlaySport néven. A PlayFull modell divatos, vékony házat kapott és elsősorban a fiatal hölgyeket célozták meg vele. Kezelése nagyon egyszerű és gyors. Full HD videókat, vagy legfeljebb 5 megapixeles állóképeket készít, melyek egy gombnyomással megoszthatók a neten. Ára ~150 dollár lesz.

A 180 dolláros PlaySport, a gyártó legújabb generációs minikamerája a kirándulók, aktív életet élők számára. Három méterig vízálló, por, és ütésálló házat kapott, így ideális túrákhoz, hódeszkázáshoz, hegyi kerékpározáshoz, vagy akár vadvízi evezéshez. Videó felbontása 1920 x 1080 pixel, míg állóképekből maximum 5 megapixelesek készíthetők.

Az amerikai gyártó legújabb digitális képkeretei a Kodak Pulse nevet viselik. 7 és 10 colos képátlóval érkeznek 130 és 200 dollárért. A keretek vezeték nélküli kapcsolattal is feltölthetők, elérhető velük Facebook fiókunk és a Kodak Gallery szolgáltatás is. Érdekességük a beépített aktivitás érzékelő, mely közeledésünkre bekapcsolja a keretet, az üres szobában azonban spórol az energiával.

A Kodak nyomtató újdonsága az ESP C310 multifunkcionális tintasugaras printer, mely kompakt méretet és egyszerű kezelést ígér. A cég új, pigment alapú tinta technológiáját használja normál és dupla töltetű tartályokkal. Bevezető ára várhatóan 100 dollár körül alakul.