Lezárult és folytatódik a műemlék fotópályázat

0

A 2010-ben meghirdetett Műemlékem.hu fotópályázaton megszületett végre a döntés. A szakmai zsűri az Utcaszinház című képet, ‘Konti04’ fotóját választotta legjobbnak a közönségdíjat pedig ‘piusz’ alkotása, a TéLkép című fotó nyerte.

Konti04 – Utcaszínház
(első helyezett)

piusz – TéLkép
(közönségdíj)

A megmérettetés azonban csak ideiglenesen zárult le, hiszen a pályázat idén is folytatódik, minden hónapban új témával. További részletek az alábbi sajtóközleményben.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megvannak az Év fotói, folytatódik a pályázat

A portál látogatói és a szakmai zsűri is kiválasztotta a műemlékem.hu 2010-es fotópályázatának legjobb képeit. Az új évad pedig már kezdetét vette.

A közönségdíjas kép piusz TéLkép című alkotása lett, míg a három tagú szakmai zsűri – Plank Ibolya, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Fotótárának vezetője, Hack Róbert, a Hivatal fotóműterem-vezetője és hivatásos fotósa, valamint Kovács Olivér, a műemlékem.hu moderátora, riporter – Konti04 Utcaszínház című képét szavazta meg a 2010-es Év fotójának. A közönségdíjas kép készítőjének díja egy fotótanfolyam a ZEBRART Studio jóvoltából, míg az Év fotójának készítője egy hétvégi beutalót nyert a ceglédi Hotel Aquarellbe. A 2010-es évben a pályázatra beküldött 1800 fotóból válogatott kiállítás várhatóan áprilisban nyílik majd meg a Pince galériában, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal székházában.

A műemlékem.hu fotópályázata – amely az épített örökségre koncentráló havi tematikájával az amatőr fotósokat szólítja meg – természetesen folytatódik. Februárban a „Fagyos szentek” témakörben várják a képeket, de az év folyamán a többi közt lesz „Kettős látás”, „Boldog békeidők”, „Az én kis falum” és „Alkonyattól pirkadatig” témájú hónap is. A szervezők azt remélik, hogy a címek beindítják a fotósok fantáziáját és ismét páratlan felvételek születnek műemlékekről, településekről, épületekről, szobrokról.

2010 legjobb képei a műemlékem.hu portálon