Panasonic Tavaszi Termékszeminárium

0

A Panasonic magyar (valamint dél- és kelet-európai) képviselete ma tartotta hagyományos tavaszi termékbemutatóját. A több száz érdeklődő forgalmazó, üzleti partner és újságíró kategóriánként – külön termekben – tekinthette meg a cég legfrissebb kínálatát, ahol az adott témakör szakértői tartottak rövid előadást.

A háztartási elektronika, szépségápolás, valamint a televíziók és házimozi rendszerek mellett helyet kaptak a videokamerák és digitális fényképezőgépek is.

Ahogy a televízióknál, úgy ezen a téren is nagy hangsúlyt fektetett a vállalat a 3D szolgáltatásokra. Az általunk frissen tesztelt és a bemutatóban is szereplő Lumix DMC-TZ20 kompakt például már rendelkezik a térhatású állóképek rögzítéséhez szükséges technológiával, a magasabb kategóriába tartozó G-sorozat modelljeihez pedig külön 3D objektív vásárolható a jelenleg 11 darabos kínálatból.

A videokamerák között jelenleg 5 modellt forgalmaz a vállalat, melyek külön előtéttel alkalmasak 3D mozgókép rögzítésre. Ezek közül kiemelték a kicsi és viszonylag elérhető árú (~150ezer Ft), Full HD-s SD90-et, melyhez utólag megvásárolható a 3D konverter (kb. 85 ezer forintos áron).

A Panasonic egyébként a tavalyi évben mind a videó, mind a fotó (kompakt fényképezőgépek) szegmensben második helyen végzett itthon az eladott darabszám tekintetében.

Friss termék bemutatójára nem került sor. Az egyik legérdekesebb információ az volt, hogy április elsejével befejeződött a Sanyo cég felvásárlása és valószínűleg 2012 januárjától megszűnik a Sanyo márkanév, teljesen beleolvadva a Panasonicba.