Tudományos művészeti fotópályázat

0

A Science Caffe Tudományos és Művészeti Portál fotópályázatán két kategóriában lehet nevezni: tudomány és művészet. A pályaműveket minimum 2000, maximum 4000 pixel oldalhosszúságú JPEG fájlként várják, e-mailben.
Beküldési határidő 2011. szeptember 15.

Sajtóközlemény:

A Science Caffe Tudományos és Művészeti Portál fotópályázatot hirdet Tudomány (tények és jelenségek) és Művészet (érzések és hangulatok) kategóriában.

A két teljesen különálló kategóriában, az alábbi feltételekkel lehet pályázni:
1) Egy adott kategórián belül legfeljebb három fénykép küldhető be digitális formában, címmel, jeligével ellátva.
2) Egy adott jeligéről mindét kategóriában lehet pályázni (így maximum 2×3 kép küldhető be 1 jeligéről).
3) A fénykép követelményei, paraméterei:

  • A kép formátuma: JPEG;
  • A hosszanti oldal minimum 2000 és maximum 4000 képpont (pixel) lehet;
  • Lehetőség szerint a digitális képkivágásokat 4:3 (pl. 40×30 cm), vagy 3:2 (pl. 45×30 cm) arányban kérjük megszerkeszteni;
  • A képek megnevezése (digitális aláírása): cím, jelige és egy “T”, vagy “M” betű a felirat végére, attól függően, hogy a tudomány, vagy a művészet kategóriába sorolják alkotásukat;
  • Az e-mailben csatolt kép mellé rövid leírás küldhető, a készítés körülményeiről, vagy egyéb információk adhatók (főleg tudományos fotó esetében ajánlott).
  • Kizárólag eredeti, egy felvételből származó fényképet fogadunk el.
    Kontrasztváltoztatás, szaturáció, méretre vágás illetve érzékelő-koszok kiretusálása engedélyezett;
  • A képek tartalma nem sérthet vallási, társadalmi, etnikai és politikai hovatartozást.

4) Beküldési határidő: 2011 szeptember 15.
5) A fényképek beküldésének lehetősége: foto@sciencecaffe.com e-mail címre;
6) A díjazás módja: a zsűri mindkét kategóriában hirdet egy első, két második és három harmadik helyezettet. Ezen felül az online szavazatok alapján kategóriánként egy-egy közönségdíjas alkotást is beválasztunk. Az így összegyűlt 14 alkotást a tárgyi díjazáson túl kiállítás formájában is bemutatjuk Szegeden. A kiállítás tervezett időpontja 2011 november.
7) Eredményhirdetés: 2011 október 16. a Science Caffe honlapján. Az alkotásokat folyamatosan lehet beküldeni, amelyeket egy előzetes átnézés (szűrés) után a www.sciencecaffe.com/fotopalyazat oldalon meg lehet tekinteni, várhatóan május első hetétől, az addig beérkezett pályaművek számának függvényében.

Az online szavazás szeptember 16. és október 15. között lehetséges. A leendő kiállítás és a díjak átadásának részleteiről az eredményhirdetéssel együtt adunk bővebb információt.

Minden amatőrt, profit és művészt szeretnénk bátorítani, hogy lelkesedésével és alkotásaival tiszteljen meg bennünket és nyújtsa be pályamunkáit. További kérdésekkel a foto@sciencecaffe.com e-mail címre várjuk leveleiket. A pályázat feltételeit illetően a zsűri a változtatás jogát fenntartja.

A zsűri elnöke Dr. Datki Zsolt neurobiológus és fotográfus.