Panasonic Lumix DMC-GF3

0

Bő fél évvel a Lumix DMC-GF2 fényképezőgép bejelentését követően a Panasonic ma közzétette hamarosan megjelenő új modellje, a DMC-GF3 adatait. A gép legfőképp méretében és tömegében változott, de az eddigitől eltérő külsőt is kapott. Jelenleg ez a legkisebb a Lumix szériában és a második helyezett az összes cserélhető objektíves között. Tömege megegyezik a jelenlegi csúcstartóéval, a múlt héten bejelentett Sony NEX-C3-mal.

A készülék új, de az előddel megegyező felbontású szenzort és továbbfejlesztett feldolgozórendszert kapott, valamint a GH2 csúcsmodellben használt Light Speed autofókuszt. Továbbfejlesztett érintésérzékeny vezérlést és témamódválasztást, valamint egy új vezérlőkereket is kínál a megújult modell. Mozgóképfelvételnél a korábbihoz hasonlóan, Full HD-ben dolgozhatunk.

A fényképezőgép 4 színváltozatban (fekete, barna, piros, fehér) lesz kapható.

A bejelentéssel egy időben exkluzív cikkünk is olvasható, melyben részletesen írunk a készülék fontosabb jellemzőiről, újdonságairól, valamint múlt heti európai bemutatójáról.

A Panasonic Lumix DMC-GF3 újdonságai a korábbi modellhez képest:

  • Új 12,1 megapixeles Live MOS képérzékelő
  • Áttervezett, minden eddiginél kisebb és könnyebb váz
  • Venus Engine FHD feldolgozórendszer (új zajszűrési módszerekkel)
  • ISO160-6400 érzékenység
  • Light Speed AF
  • Pinpoint AF
  • 4 kép/mp sorozat
  • Javított érintőképernyős funkciók
  • Új kreatív képmódok
  • Témakövető AF videónál is
  • iA+ mód
  • Továbbfejlesztett, intelligens témamód választás
  • Hátsó vezérlőkerék
  • Nincs külső vakucsatlakozás

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Panasonic LUMIX GF3: hozzon ki még többet minden momentumból

A karcsú, stílusos és egyszerűen használható LUMIX GF3 az emlékezetes pillanatokat kivételes részletességgel örökíti meg.

Wiesbaden, Németország (2011. június 13.) – A Panasonic, a legkisebb és legkönnyebb cserélhető objektíves LUMIX G rendszerű modelljét, a LUMIX GF3-at úgy tervezte, hogy Ön a lehető legtöbbet hozhassa ki minden momentumból. Az egyszerűen kezelhető, funkcióktól hemzsegő és mindössze 225 g súlyú LUMIX GF3 a tükörreflexes gépekével azonos minőségű fényképezést a kezdők számára is elérhetővé teszi.

Minden pillanatból a maximumot

A LUMIX GF3-mal megerőltetés nélkül, könnyedén léphet a fotózás következő szintjére. Az átlagos kompakt fényképezőgépekben alkalmazottnál sokszorosan nagyobb képérzékelőjével a GF3 a professzionális fényképezés és a Full HD AVCHD videofelvételek lehetőségét kínálja Önnek, mégis könnyedén elfér egy zsebben vagy a kézitáskában.

Lásson még többet a világból!

A GF3 elérhető közelségbe hozza a kreatív fényképezés élményét. Az egyszerűen használható, praktikus kezelőszervekkel a világot éppen úgy örökítheti meg, ahogyan Ön látja. Minden körülmények között jól látható nagyméretű (3”-os) érintőképernyő támogatja az intuitív vezérlést. Az LCD-n ráadásul még a felvétel elkészítése előtt ellenőrizheti a kiválasztott kreatív effektus hatását, így bátran kísérletezhet akár olyan továbbfejlesztett automatikus funkciókkal is, mint például a „Creative Control” és a „Photo Style”.

Egyéni beállítások gazdag választéka

Az élet gyorsan változik, de a Panasonic új modelljével könnyedén lépést tarthat vele. Az élességállítás mindössze 0,18 másodpercet vesz igénybe1, így soha nem fog többé lemaradni a tökéletes pillanatról. Akár barátaival szórakozik egy partin, akár az utcán fényképez, a GF3 azonnal készen áll a gyors, részletgazdag és művészi hatású fotókra. A kis méretű alumínium készülékház és a praktikus markolat tökéletes útitárssá teszi a LUMIX GF3 modellt.

Arra terveztük, hogy még többet kínáljon Önnek

Stark István így fogalmazott: “Mindannyian professzionális fotókat szeretnénk készíteni, de nem óhajtjuk állandóan magunkkal cipelni a nehéz és bonyolult működésű DSLR gépünket. Éppen ezért a cserélhető objektíves LUMIX G sorozatunkkal valami egészen újat kívántunk megvalósítani. Mindegyik modellt úgy terveztük, hogy könnyedén kihozhassa a maximumot minden jelentből. A LUMIX GF3 a legstílusosabb, legkisebb és legkönnyebb cserélhető objektíves, beépített vakuval ellátott készülék. Így a professzionális fotózás a hétköznapok megszokott részévé válik.”

Főbb jellemzők:

  • Kivételes képminőség: a 12,1 megapixeles Live MOS négyharmados képérzékelővel, a csúcsminőségű képfeldolgozó egységgel és a villámgyors, tűéles autofókusszal a LUMIX GF3 modell kézközelbe hozza a professzionális fotózás lehetőségét.
  • Karcsú, ultrakompakt és könnyű: az innovatív formatervezésben elért áttörésnek köszönhetően a LUMIX GF3 a Panasonic legkisebb és legkönnyebb cserélhető objektíves készüléke lett, mégis telis-tele van korszerű műszaki megoldásokkal. A hihetetlenül könnyű alumínium készülékház megjelenése személyre szabható, a vásárlók négy szín közül választhatnak: fekete, fehér, piros és barna*.

* Nem minden országban érhető el minden színváltozat.

    <
  • Őrizze meg emlékeit Full HD videofelvételen is: köszönhetően a Full HD AVCHD videofelvételi lehetőségnek, a hosszú felvételi időnek és a z azonnali felvételindítást biztosító külön funkciógombnak, kifogástalan minőségű házi videókat készíthet.
  • Kreativitás karnyújtásnyira: a GF3 letisztult, intuitív kezelőszerveivel a maximumot hozhatja ki a fotózásból. A nagyméretű, nagyfelbontású érintőképernyőn még a felvétel elkészítése előtt ellenőrizheti a különböző beállítások hatását, míg az intuitív vezérlőgombbal villámgyorsan végiglépkedhet a készülék funkcióin.
  • Maximális kontroll a tökéletes képekért: köszönhetően az iA+ (Intelligens Automata Plusz) funkciónak, a LUMIX GF3 készülékkel már a legelső fotó is bámulatos lesz. Az automatikus fókusz és háttérelmosás egyetlen érintéssel aktválható, míg az arcfelismerő „emlékszik” a barátok fotózásakor alkalmazott beállításokra. Az intelligens helyszínválasztó a képernyőn megérintett témának megfelelően, önműködően kiválasztja a legmegfelelőbb beállításokat.

Elérhető: Augusztustól