Terjednek a hamis Nikon MB-D10 markolatok

0

A Nikon közleményt adott ki, melyben felhívja a vásárlói figyelmét, hogy bizonyos országokban hamisított MB-D10 markolatok jelentek meg. A nem eredeti markolat többek között az időjárásállóságot biztosító, vízbeszivárgás elleni tömítésben különbözik, amelynek hiánya beázást okozhat.

A hamis és eredeti termékek felismerésére a Nikon lenti oldalát javasoljuk megtekintésre.

Sajtóközlemény:

Hamis MB-D10 multi power elemtartó markolatok Nikon digitális fényképezőgépekhez

Megbizonyosodtunk arról, hogy néhány országban és régióban piacra került a Nikon digitális fényképezőgépekhez gyártott MB-D10 multi power elemtartó markolat hamisított verziója.

A hamisított termékek esetén nem garantálható, hogy azok rendelkeznek a megfelelő biztonsági mechanizmusokkal, például a védőeszközzel.
Amikor ezeket a hamisított termékeket használják, a fényképezőgép teljesítménye romolhat, továbbá ezek a termékek tüzet vagy robbanást okozhatnak a túlzott felmelegedés vagy szivárgás miatt. Legrosszabb esetben előfordulhat, hogy a fényképezőgép károsodik, illetve emberek égési vagy más sérülést szenvedhetnek. Ezért mind teljesítmény-, mind pedig biztonsági szempontból csak az eredeti – biztonsági mechanizmusokkal, például védőeszközzel felszerelt – Nikon tartozékok használatát javasoljuk a Nikon digitális fényképezőgépéhez.

Kattintson ide az eredeti és a hamisított MB-D10 terméket összehasonlító fényképek megtekintéséhez.

Kérjük, ne használjon a fenti hivatkozáson is látható termékhez hasonló, hamis tartozékokat, mert károsíthatják gépének teljesítményét és biztonságos használhatóságát, végeredményben pedig a környezetet is.

A Nikon nem vállal felelősséget azokért a balesetekért vagy károsodásért, amelyet a hamis tartozékok használata okoz; ideértve a fent bemutatott termékeket is.