A Ricoh átveszi a Pentaxot?

0

A Reuters információi szerint a Ricoh megvásárolná a Pentax fényképezőgép üzletágát a Hoya-tól. A tulajdonosváltás során mintegy 10 milliárd jen (124,2 millió dollár) cserélhet gazdát.

A Ricoh a csökkenő kompakt fényképezőgép árak mellett azt reméli a bevásárlástól, hogy az emelkedő DSLR szegmensből komolyabb profitra tehet majd szert.

Arról természetesen semmi információ nincs, hogy a Pentax kompakt digitális fényképezőgépeinek fejlesztésével mi történik majd. Tekintettel arra, hogy a Ricoh saját márkaneve alatt többféle kompakt gépet forgalmaz, kicsi rá az esély, hogy a jövőben Pentax név alatt jelenjen majd meg kompakt fényképezőgép – hacsak a Ricoh nem gondolja úgy, hogy a Pentax név patinásabb, mint a Ricoh.

Frissítve: 2011.07.01. 13:05h Közben a hírügynökség információi hivatalosan is megerősítést nyertek. A Hoya Corporation által ma kiadott sajtóközlemény szerint a Ricoh Compyany, Ltd. a Pentax üzletág összes részvényét átveszi, 2011 október 1-ig bezárólag. A japán Nikkei Business Daily üzleti lap szerint a tranzakció kb. 10 milliárd yen értékű volt.