Négy új Samsung NX objektív

0

A most bejelentett NX200 mellé négy új objektív is érkezik majd, melyek mindegyike i-Function gombbal is rendelkezik.

Elsőként – a gyártó tervei szerint már a napokban – a SAMSUNG 18-200mm F3.5-6.3 ED OIS lát napvilágot, a rendszer eddigi legnagyobb átfogású utazózoomjaként. Az optika 3 aszférikus és 2 E lencsét is tartalmaz a képminőség javítása érdekében. Alap szolgáltatása az optikai stabilizátor is.

Ha közelképeket szeretnénk készíteni 0,5 méterre közelíthetjük meg a témát, és 0,28x-os nagyítást érhetünk el. Az objektív frontlencséje elé 67 mm-es szűrők csavarhatók. A valamivel több mint 10 cm hosszú, és fél kilós tömegű optika mellé a napellenző is alaptartozék.

Várhatóan még ehónapban boltokba kerülhet a SAMSUNG 16mm F2.4, mely elsősorban a minél kisebb méretet kedvelőknek okoz majd örömet, hiszen a kis NX200 vastagságát mindössze 24 mm-rel növeli. A 90 grammos objektívvel 18 cm-ről készíthetünk közeli fotókat, de ez csupán 0,12x-es nagyítást jelent. Persze nem is elsősorban makróra találták ki, hiszen kisfilmes értéken 24mm-nek megfelelő gyújtótávolsága inkább a nagylátószögű mindenesek közé sorolja.

Átmérője 61 mm, frontlencséje előtt pedig 43 mm-es menet található. A képminőséget két aszférikus lencsetag javítja, a jó háttérelmosásért pedig a lekerekített rekeszlamellák felelnek.

Szintén szeptemberi megjelenésként ígéri a gyártó a SAMSUNG 60mm F2.8 Macro ED OIS SSA-t, mely már egy valódi makró objektív 19 cm-es közelponttal és :1-es nagyítási aránnyal. Az egy aszférikus és ED lencse mellé lekerekített lamellákat is kapunk, mely ebben a kategóriában szinte kötelező, de nem hagyták ki belőle az optikai stabilizátort sem. Frontlencséje elé 52 mm-es szűrők erősíthetők. Az optika alaptartozéka a gyári napellenző is.

A sorban negyedikként, előreláthatólag októberben érkezik majd a SAMSUNG 85mm F1.4 ED SSA objektív, melyet a nagy fényerejű portré optikát keresők számára készítettek. Kisfilmes értéken 128 mm-nek megfelelő látószöget ad, kiváló 1:1,4-es fényerővel. Az objektív ED lencsetagot és 9 lekerekített lamellát kapott a minél jobb képminőség érdekében. Optikai stabilizátort ezúttal nem találunk benne, de az i-Function gomb és persze a napellenző itt is alaptartozék. Elejére 67 mm-es szűrők helyezhetők.