Samsung NX200

0

A legutóbbi Photokinán bemutatott NX100 egy kisméretű, valóban zsebre rakható kompakt volt a DSLR gépekkel azonos méretű és képminőségű szenzorral és persze cserélhető objektívekkel. A gyártó úgy érezte eljött az ideje az utód bejelentésének, mely NX200 néven lát hamarosan napvilágot.

Az új modell az elődhöz hasonló méretű (APS-C), de immár 20,3 megapixeles CMOS szenzort kapott. Érzékenysége ISO100 és 12800 között állítható. Ezúttal is alap szolgáltatás a nemrég bevezetett i-Function objektívek támogatása.

A gyártó ígérete szerint a készülék 7 kép/mp-es sorozat sebességre és 0,1 mp-es autofókusz időre lesz képes, két kép között pedig mindössze 0,4 mp-et kell majd várnunk. Mozgóképfelvételnél akár Full HD felbontásban is dolgozhatunk 30 kocka/mp-es frissítéssel.

A gép keresővel nem rendelkezik, hátulján viszont egy VGA felbontású, 3”-os OLED kijelző található. Kezelését egy új Hot Key gomb is segíti. A szolgáltatások körét egy új Panoráma, 3D és hangoskép opció is gazdagítja.

A Samsung NX200 főbb tulajdonságai:

  • 21,6 megapixeles APS-C (23,5 x 15,7mm CMOS
  • 20,3 megapixeles effektív felbontás
  • ISO100-12800 érzékenység (1/3 lépésekben is)
  • NX bajonett
  • Optikai stabilizátor támogatás (objektívben)
  • Torzítás korrekció
  • i-Function támogatás
  • Automata pormentesítés
  • 3” OLED kijelző, 614 000 képponttal (VGA)
  • 15 pontos (makrónál: 35) kontraszt-alapú AF rendszer
  • 221 pontos fénymérés
  • +/-3 Fé exp. korrekció
  • Full HD videó (MP4/H.264), 30 fps, hanggal
  • 0,5-20x videó felvételi sebesség kis felbontásokban
  • 7 kép/mp sorozat (11 JPEG, 8 RAW)
  • Csak külső vaku támogatása
  • Panoráma és 3D fotó módok
  • Lítium-ion akkumulátor (330 kép egy töltéssel)
  • SD/SDHC/SDXC kártyák támogatása

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Samsung NX200: formatervezett tudás

Négy új objektív érkezik az NX200 mellé

Budapest, 2011. szeptember 5. – A Samsung bemutatta professzionális minőségű fényképek készítésére is alkalmas új, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét1, az NX200-at. A kis méretű, de kiváló minőségű fém ház 20,3 megapixeles képérzékelőt és sztereó hangfelvételre képes Full HD kamerát rejt, azaz az NX200-nak a stílus mellett a csúcstechnológia is az erőssége.

Az NX200 a formatervezés és a professzionális teljesítmény tökéletes kombinációja, amely DSLR-minőségű képeket nyújt egy kisméretű és könnyen kezelhető fényképezőgépben. A készüléket a Samsung által kifejlesztett 20,3 megapixeles APS-C CMOS szenzorral szerelték fel, amellyel jó minőségű, részletgazdag fotók készíthetők, s amely igazán széleskörű lehetőségeket kínál a felhasználók számára. A gyors képkészítést az NX200-as modern, 100 ms sebességű AF élességállítása, a Fast Boot funkció, valamint a 7 kép/mp sebességű sorozatfelvétel biztosítja. És hogy senki ne maradhasson le semmiről, két képkészítés között mindössze 400 ms telik el.

A fényképezőgép a teljes ISO-tartományban (100-12800) élettel teli színeket és éles részleteket biztosít még sötét környezetben, illetve mozgó tárgyakról készülő fényképek esetén is. Az az NX200 abszolút csúcsminőségű, 1920×1080/30p (H.264) képrögzítést és sztereó hangzást kínál, miközben akár egy kabátzsebben is elfér.

Az NX200 legmodernebb megoldásainak köszönhetően a Samsung i-Function 2.0 objektívje lehetővé teszi, hogy a kezelő közvetlenül arról vezéreljen egy sor funkciót, s így le sem kell vennie a szemét a kiszemelt témáról. Az NX200 teljesen kompatibilis kilenc különféle i-Function objektívvel, s ezzel könnyen és gyorsan szabályozható a zársebesség, a rekeszérték, az expozíciós érték, a fehéregyensúly és az ISO-érték az objektíven található gyűrű és az i-Function gomb segítségével. A továbbfejlesztett i-Function 2.0 segítségével a felhasználó hat különféle Smart Filter szűrőt és az intelli-Zoom funkciót is az objektívről vezérelheti Lens Priority (objektív prioritás) üzemmódban. Az i-Function rendszer legújabb objektívjei 18-200 mm-es, 16 mm-es, 60 mm-es és 85mm-es fókusztávolsággal rendelkeznek.

Myoung Sup Han, a Samsung Electronics vezérigazgató-helyettese és a digitális képalkotás üzletág vezetője a következőt nyilatkozta: „Az NX sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan képeket készítsenek, amelyeket mindig is szerettek volna, s hogy ezt bonyolult beállítások nélkül, egy könnyű és egyszerűen kezelhető készülék segítségével tegyék meg. Az NX200 a fejlesztések azon lépcsőjét jelenti, ahol az ambiciózus amatőr fényképész is első osztályú, kiváló minőségű fotókat készíthet a professzionális alapfunkciók segítségével.”

Határtalan kreativitás

A Samsung NX200 segítségével a fotós maga fedezi fel saját kreativitásának határtalanságát a szórakoztató és könnyen kezelhető beállítások és funkciók egész tárházán keresztül. A készülék tíz különféle Smart Filter szűrővel rendelkezik, amelyek közül hat az i-Function objektívről könnyedén szabályozható, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy egyedülállóan kreatív képeket készíthessen anélkül, hogy le kellene vennie a szemét a fotó témájáról. Az új NX200 Magic Frame technológiája lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy tizenhárom különböző keretbe helyezze el az elkészült képeket, a magazinborítótól kezdve a nyaralási mappákig bezárólag, amelyeket azután megoszthat a családjával és a barátaival is.

Profi minőség egyszerű eszközökkel

A Smart Panel révén az NX200-as használata végtelenül egyszerű és problémamentes még azok számára is, akik először veszik kezükbe a készüléket. A rendkívül jó minőségű képeket a 3 hüvelykes VGA AMOLED kijelzőn tekinthető meg nagyszerű minőségben. A fényképezőgép Smart Paneljén található Hot Key funkciógombbal könnyen a legfontosabb funkciókra lehet ugrani, így nem kell bonyolult menüken végiglépegetni a kívánt beállításokhoz.

Az NX200 izgalmas új funkciói, valamint a Samsung modern technológiája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még többet rögzíthessenek élményeik közül. Az új Panoráma funkció segítségével nagyméretű tárgyakat is megörökíthetnek, illetve háromdimenzióssá konvertálják a képet, s ezzel további életet „leheljenek” belé. Annak érdekében, hogy az arra érdemes pillanatokból minél több megőrizhető legyen az utókor számára, s még több emlék legyen köthető a fotókhoz, a Samsung Sound Picture (Hangoskép) funkcióval látta el az NX200-ast, így rövid hangfelvételek is rögzíthető a képekhez.

További információ a Samsung NX200-ról a következő weboldalon található: www.samsung.com/NX