Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 II DC OS HSM

0

A Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 DC 2006. szeptemberében látott napvilágot. Azóta jópár év eltelt, de az APS-C szenzoros digitális tükörreflexesekhez töretlenül a hobbifotósok egyik kedvenc objektívtípusa az utazózoom, mely egyben kínál jó nagylátószöget és közepes telét.

A Sigma mai bejelentésével frissítette ezen kategóriába sorolható termékét, s piacra dobta új, áttervezett optikai felépítésű és gyors fókuszmotorral ellátott 18-200mm f/3,5-6,3 II DC OS HSM objektívét.

A korábbi változat két SLD és két aszférikus tagjával szemben az új optika két SLD, egy FLD és három aszférikus tagot is tartalmaz. Az FLD tag az SLD-hez képest jobb fényáteresztő képességével, még kisebb fényszóródásával tűnik ki, mely a fluorit üveghez hasonló tulajdonságokkal ruházza fel.
Az újonnan felhasznált HSM ultrahangos fókuszmotor belső élességállítást (nem változó tubusméret a fókuszálás során), fix orientációjú frontlencsét (nem fordul el élességállítás során), valamint gyors, pontos és csendes élességállítást kínál.
Az integrált optikai stabilizáló rendszer 4 Fé előnyt hordoz, így gyengébb fényben is könnyebben és kisebb érzékenységen is készíthetünk berázásmentes képet.
A szép háttérelmosásért 7 darab, lekerekített lamella a felelős.

A Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 II DC OS HSM Canon, Nikon, Pentax, Sigma és Sony gépekhez illeszkedő bajonettel lesz kapható (a Sony és Pentax gépekhez készülő változatban nem használható optikai stabilizátor).