Több cég is érintett a thaiföldi árvízben

0

Fél évszázada nem volt ekkora árvíz Thaiföldön, mint az elmúlt időszakban – a nyár végén kialakult hatalmas esőzések miatt – bekövetkező, mely eddig több száz halálos áldozatán kívül további milliókat sújtott.

A katasztrófa sújtotta területek között van a Bangkoktól északra fekvő Rojana Ipari Park, melyen közel 200 gyárat és 90 000 dolgozót érintett az ár. Ezen a területen fekszik a Canon egyik, tintasugaras nyomtatókat gyártó üzeme is, melyet már múlt pénteken be kellett zárni. A cég egyelőre nem szolgált közleménnyel a károk mértékéről és az esetleges újraindulásról.

A másik érintett a Nikon, melynek 1991 óta üzemel gyára a térségben, ahol digitális tükörreflexes fényképezőgépek és cserélhető objektívek készülnek. Legutóbbi bejelentésük szerint a terület összes épületének első szintje víz alatt áll, így a létesítményt október 6-án bezárták. Személyi sérülésről nincs információjuk. A közlemény szerint egyelőre megjósolhatatlan mikor tudják újra birtokba venni a gyárat és megkezdeni a helyreállítást, valamint a termelést.