3D kategória a Sony fotóversenyén

0

A tavaly magyar győztest is felvonultatott Sony World Photography Awards legújabb köre egy új kategóriával, a 3D képalkotással bővült. Az új kategóriában álló és mozgóképet is elfogadnak a szervezők, a 2012. január 4-én záruló nevezés során.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A World Photography Organisation 2012. január 4-ig fogadja a nevezéseket a világ legnagyobb fotós versenyének kikiáltott Sony World Photography Awards-ra. A megmérettetés bárki számára nyitott, aki elkötelezett a fotózás iránt és kész felfedezni a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségeket.

A tavalyi Sony World Photography Awards magyar sikert is hozott. Csoboth Edina divatfotós innovatív és kifogástalanul kivitelezett „Punk City” című képéért kapott első díjat. A kép érdekessége, hogy a budapesti Blaha Lujza téren készült, a legnagyobb esti csúcsforgalomban. Edina sikerét 2012-ben újabb magyar vonatkozású elismerések követhetik, ugyanis a versenyre ismét érkezett magyar pályázat.

2012-ben új kategóriaként a 3D-s munkáké lesz a főszerep – a szervezők olyan fotósok és videósok jelentkezését is várják, akik művészi szintre fejlesztették a 3D képalkotást.

A legjobbnak ítélt pályázatok alkotói egy évig élvezhetik a WPO szakmai támogatását, melynek keretében a nyertes fotókat bemutatják a 2012-es World Photo, London fesztiválon (2012. április-május, Somerset House) és –számos egyéb megjelenés mellett- publikálják az éves Sony World Photography Book-ban. A L’Iris D’Or / Sony World Photography Awards Photographer of the Year cím tulajdonosa 25,000 USD készpénzzel és professzionális Sony digitális fényképezőgéppel térhet haza.

A Sony World Photography Awards számos fiatal fotós karrierjét indította el világszerte. A 2011-es versenyre 162 országból – többek között Magyarországról is – több mint 105.000 képet neveztek.

Részletes információk a www.worldphoto.org címen.