Egy új Canon váz és Canon 200-400mm f/4 L IS kémfotók

0

Ritka az, amikor egy pletykának nagyon hinni lehet, de egy valós körülmények között készült fotó, sokkal többet mond, mint bármilyen feltételezett specifikáció, vagy PS gyanús termékfotó. Most a közeljövőben megjelenő Canon 200-400mm-es telezoomról egészen biztos hihető fotó készült… Ezen kívüle gy új váz is látható a fotókon, de hogy konkrétan mire számíthatunk, azt pontosan még nem tudjuk. A Canonrumors.com a http://blog.apertureacademy.com/2012/01/canon-200-400mm-and-600mm-prototype.html oldalra hivatkozva közölte azt a két fotót, amelyeken a Canon által korábban szabadalmi oltalom alá helyezett 200-400mm f/4 L IS és egy 600 mm-es objektív látható. Bár mostanában eléggé csalódtam az efféle szabadalmakban (gyakorlatilag egy-két kivétellel nem nagyon váltak valóra), ez most elég biztató. A fotón egy EOS-1Dx-re helyezve látható. A Canonrumors.com szerint az egyik képen az eljövendő 5D Mark III is látható. A váz egyébként rettentő mód hasonlít a 7D-re, olyannyira, hogy az eredeti apertureacademy-s postban azt is feltételezik, hogy talán egy EOS-7D Mark II-t kapták lencsevégre. Elnézve a lefotózott vázat és az EOS-7D-t a következő különbségeket találjuk:

  • a hátsó nagy vezérlőtárcsa és a joystick között látszik egy gomb, ahol a 7D-n még nem volt (ha jól látom, [Q] gomb)
  • a hátlap bal oldalán lévő gombok nem egyeznek a 7D-ével ([Q] helyett Menu, RAW/JPEG helyett valami kivehetetlen, illetve további eltérések is vannak)
  • a gép felső részén nincs kinyitható vaku.

Canon EOS-7D

Canon EOS-7D

Persze akár még ezek az apró módosítások is lehetnek Photoshop retusálás következményei, de az objektív határozottan igazinak tűnik, egyik 400 mm-en végződő modellre sem hasonlít.