Canon Selphy CP810 hőszublimációs fényképnyomtató

0

A Canon frissítette hőszublimációs nyomtatócsaládját, s bejelentette a Selphy CP810-et, a CP800 utódmodelljét.

Az új készülék főbb műszaki paraméterei változatlanok az elődhöz képest, továbbra is 300×300 dpi felbontással dolgozik, s sebessége is azonos, 47 mp alatt készít el egy 10×15 cm-es fényképet.
Külsőben a leginkább szembetűnő változás az LCD méretében vehető észre, a korábbi 2,5″-os kijelző helyett a CP810-re 2,7″-os került, annak ellenére, hogy az új modell pár cm-rel kisebb lett elődjénél. Egy kicsit átdolgozták a kezelőszerveket is, illetve megszüntették a MemoryStick támogatást.

Nyomtatni továbbra is számítógépről, közvetlenül Pictbridge kompatibilis fényképezőgépről, memóriakártyáról, valamint USB memóriáról lehetséges.

A Canon Selphy C810 május közepétől lesz elérhető, ára 110 euró lesz.

Sajtóközlemény:

Új Canon SELPHY CP810 hordozható fotónyomtató

Budapest, 2012. február 7. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a számos új kreatív funkciót kínáló SELPHY CP810 fotónyomtatót. A kompakt modell gyors, egyszerű, menet közbeni vagy otthoni, fotólabor minőségű nyomtatást biztosít a felhasználók számára. A SELPHY CP800 modellt felváltó fotónyomtató vékonyabb, hordozhatóbb formatervezésű, és könnyebben használható.

Az új modell azoknak a felhasználóknak ideális, akik egy kényelmesen használható fotónyomtatót keresnek, amellyel kevesebb, mint egy perc alatt készíthetnek kiváló minőségű nyomatokat1. A könnyű, hordozható kialakításnak köszönhetően a fotónyomató olyan üzleti felhasználók számára is ideális, akik helyszíni igazolványkép-nyomtatást, vagy azonnali fényképnyomtatási szolgáltatásokat szeretnének kínálni ügyfeleik számára.

A fényképek többféle kompatibilis memóriakártyáról vagy bármilyen PictBridge-kompatibilis eszközről – például fényképezőgépről vagy videokameráról – közvetlenül kinyomtathatók. Az új modell az integrált USB-porton keresztül USB flash memóriákról vagy mobiltelefonokról is képes nyomtatni, így számítógép használata nélkül is azonnali nyomtatást tesz lehetővé.

Egyszerű kezelés
A jobb megtekintés és működtetés érdekében a SELPHY CP810 központi elemét egy dönthető, 6,8 cm képátlójú, színes LCD-képernyő alkotja. A képek a 13 támogatott nyelv segítségével egyetlen gombnyomással könnyen megtekinthetők és nyomtathatók.

Laboratóriumi minőségű nyomatok, bárhol
A továbbfejlesztett automatikus képoptimalizáló funkció az eredeti digitális képhez viszonyítva javítja a nyomatok minőségét, felismeri a témákat, és speciális beállításokkal – például a fényerő és a kontraszt vezérlésével – javítja azokat. A választható bőrkisimító effektus korrigálja a bőrhibákat – így előnyösebbé teszi a portrékat –, a kézi fényerőállítással pedig elvégezhető a nyomatok finomhangolása.

A festékszublimációs technológia használatával a SELPHY CP810 kiváló színmélységet és -átmenetet ad a képeknek, amellyel biztosítja a hagyományos, fotólaborban készült nyomatokhoz hasonló megjelenést. A nyomatok – amelyek ellenállnak a karcolásoknak, a kifröccsenő szennyeződéseknek és az elhalványulásnak – már abban a pillanatban szárazak és megfoghatóak, amint elhagyják a nyomtatót. A nyomtató rendkívül gyorsan képes a képeslap (148 x 100 mm), L (119 x 89 mm) és hitelkártya (86 x 54 mm) méretű nyomatok előállítására, többféle különböző Canon fotópapírra. Számos képelrendezési beállítást – többek között igazolványkép elrendezést is – tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a szabványos vagy egyedi méretű igazolványképek nyomtatását egyetlen papírlapra.

A modell hordozható nyomtatást kínál: a választható NB-CP2L akkumulátornak köszönhetően alkalmas a menet közbeni, azonnali nyomtatásra. A felhasználók a nyomtatón található biztonsági nyíláshoz biztonsági kábelt – például Kensington zárat – csatlakoztathatnak, amely biztosítja, hogy a nyomtató csak szükség esetén legyen hordozható. A külön megvásárolható porvédő burkolat pedig poros környezetben is megvédi a gépet és a fogyóanyagokat.

Csatlakozzon a CANON iMAGE GATEWAY közösségéhez
A fényképezőgép tulajdonosai csatlakozhatnak a továbbfejlesztett CANON iMAGE GATEWAY webhelyhez is, amely már akár 10 GB személyes tárhelyet biztosít a fényképek tárolásához, akár teljes felbontásban is. Az egyszerűen használható felületen a felhasználók képeket kereshetnek, fénykép- és videoalbumokat készíthetnek – amelyekhez az ismerősök megjegyzéseket fűzhetnek – és e-mailen, vagy közösségi hálózatokon közvetlenül megoszthatják az albumokat3.

A SELPHY CP810 legfontosabb jellemzői

  • Stílusos, rendkívül kompakt fényképnyomtató
  • 6,8 cm-es (2,7″) dönthető LCD-kijelző
  • Különböző nyomtatási méretek
  • Nyomtatás memóriakártyákról, PictBridge-kompatibilis fényképezőgépekről és USB flash meghajtókról
  • 100 évig megmaradó nyomatok2
  • Vágási funkciók
  • 13 megjelenítési nyelv érhető el

1 Képeslap méretű nyomtatás esetén.
2 A 100 évre vonatkozó adat gyorsított vizsgálatokon alapuló becslés, további információkért tekintse meg a műszaki jellemzőket.
3.A szolgáltatás nem minden régióban érhető el.