Sony Cyber-shot DSC-H90 és DSC-W690

0

Az olcsóbb árkategóriában két új modellel jelentkezik a Sony, melyek 10x és 16x-os optikai zoomátfogást kínálnak 16 megapixeles CCD szenzorral.

Sony Cyber-shot DSC-H90

DSC-H90

A nagyobb zoomátfogású modell 24mm-nek megfelelő nagylátószögről indít, tele végállásban pedig 384mm-t (ekv) ad, ami 16x-os optikai zoomot jelent. Ehhez persze optikai stabilizátor is jár.

A jobbára automatikus működésű fényképezőgép 4 Picture Effect módot, vagyis egyedi képeffektust kínál, akár álló-, akár mozgókép módokban. Videóban egyébként 1280 x 720 pixeles méretig dolgozhatunk.

Hátulján egy 3” méretű, 460 ezer képpontos LCD található.

A DSC-H90 ára 250 dollár körül lesz, és ezüst, fekete, valamint piros színekben kapható majd, márciustól.

DSC-H90

DSC-H90

Sony Cyber-shot DSC-W690

DSC-W690

Ez a modell “csak” 10x-es zoomátfogású optikát kapott, viszont az ilyen gépek között a legkisebbnek számít (hasonlóan a WX100 modellhez). Nagylátószögnél 25mm-nek megfelelő a gyújtótávolsága, ami 250mm-ig növelhető. A gép optikai stabilizátort is tartalmaz.

A hátsó kijelző 3”-os, de felbontása csupán 230 ezer képpont. Videó felvételnél 1280 x 720 pixeles maximális felbontást választhatunk, közben pedig a stabilizátor is használható.

A DSC-W690 ára ~180 dollár lesz. Májusban kerülhet forgalomba, piros, kék, ezüst és fekete színekben.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szuper közeli képek pixelesedés nélkül

A Sony legújabb Cyber-shot fényképezőgépei

A Sony a mai napon jelentette be a legújabb Cyber-shot fényképezőgépeket, köztük a világ legkisebb és legkönnyebb nagyteljesítményű kompakt modelljét, a DSC-WX100-at.*1 A szuper-karcsú vázban fejlett AA objektív és nagyteljesítményű zoom kapott helyet a pixelesedés mentes szuperközeli képekért.

DSC-HX20V: kompakt, nagyteljesítményű, ideális utazótárs a 20x optikai zoommal és a 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
DSC-WX100: a világ legkisebb és legkönnyebb fényképezőgépe*1 10x-es optikai zoommal és 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
DSC-HX200V: kimagasló 30x-os optikai zoommal, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral és manuális vezérléssel
DSC-TX20: víz/fagy/por/ütésálló, 16,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
DSC-W690: karcsú és felhasználóbarát 10x-es optikai zoommal és 16,1 megapixeles szenzorral
DSC-HX10V: 16x optikai zoom és valós, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
DSC-H90: 16x-os optikai zoom és valós 16,1 megapixeles felbontás

A Sony 2012 tavaszán megmutatja, hogy a hangsúlyos közeli képek készítéséhez nem kell szükségszerűen méretes fotós felszerelést cipelni. Az idei év legújabb Cyber-shot fényképezőgépeivel a Sony kivételes zoomtartományt és pixelesedés mentes képminőséget kínál – mindezt olyan apró, kényelmesen hordozható készülékekben, mint a DSC WX100, amely kategóriájának legkisebb kompakt modellje.

A legfrissebb Cyber-shot technológiák

A Sony Cyber-shot fényképezőgépeibe fejlett aszférikus (AA) objektív került, amellyel a zoomtartomány az objektív méretének csökkentése mellett növelhető. A precíz optikai kialakítás hihetetlen vékony lencsetagokkal jár együtt, amellyel a nagyítás maximális értéke úgy nő, hogy a képminőség illetve optikai teljesítmény terén nincs szükség kompromisszumokra. A WX100 ezért annak ellenére, hogy 10x-es optikai zoomot kínál, hihetetlenül vékony és könnyű. (A legkeskenyebb részén a fényképezőgép pusztán 17,5 mm-es lett.) A „Pixel Super Resolution” technológia az optikai zoomtartományt kettőzi meg és ebben az esetben sem éri hátrány a képminőséget vagy a felbontást. Ez azt jelenti, hogy a szuperközeli felvételek esetében sem látszik a hagyományos digitális nagyításra jellemző pixelesedés, még a szintén újdonság HX200V-ben elérhető 60x-os Clear Image zoom használatakor sem.

Ilyen nagymértékű zoomoláskor fennáll a kép elmosódásának veszélye, hiszen a fényképezőgép legapróbb bemozdulása is fokozottan érződik. Ezért az új fényképezőgépek kivételes nagyítási képességét az optikai SteadyShot támogatja: a giroszkóp elvén működő fejlett képstabilizáló hatékonyan kompenzálja a felvétel közbeni remegést. Ezáltal tisztább, elmosódottságtól mentes fotók és videók készíthetők akár a legnagyobb fókusztávolság mellett is.

Nagyteljesítményű funkciók

A különlegesen magas érzékenységet (Extra High Sensitivity)*2 a „Superior Auto” mód biztosítja, amely különösen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a vaku nélküli fényképezést – a maximális érték akár ISO 12800 is lehet. Az Exmor R CMOS szenzornak és a nagysebességű BIONZ processzornak köszönhetően a zajszint számottevően kisebb a korábbi Cyber-shot modellekhez képest*3. Ezek az eredmények jól láthatók a tisztább szürkületi és beltéri felvételeknél. A Superior Auto mód leveszi a fotós válláról a beállítások gondját és professzionális eredményeket biztosít.

A dinamikus felvételeket a nagysebességű autofókusz támogatja, amely napfénynél 0,13 mp alatt képes a tárgyat befogni. Az AF teljesítmény a szürkületi időben nyújtott 0,2 mp-es teljesítményével is kiemelkedő. Ezért a megismételhetetlen pillanatokat biztosabban lehet megörökíteni, hiszen más készülékek hosszabb ideig állítják be a fókuszt.

DSC-W690

A karcsú és igen felhasználóbarát kezelésű W690 a távoli tárgyakat is közel hozza a 10x-es optikai zoommal. A fejlett optikai SteadyShot hatékony rázkódásvédelmére a fénykép-, és mozgóképek felvételekor egyaránt számíthatunk. A 360 Sweep Panorama segítségével fantasztikus körpanorámák vehetők fel egyetlen gombnyomásra, miközben az iAUTO funkcióra az optimális beállítások megtalálása is bátran rábízható.

DSC-H90

A fejlett 16x-os optikai zoom tartománnyal, a 24mm-es széleslátószögű optikával a Cyber-shot™ H90 igen sokféle fotós kihívást képes megoldani a tájképektől a teljes képkockát kitöltő közeli felvételekig. A kreatív lehetőségeket tovább színesítik az optikai SteadyShot, az iAUTO, a 360 Sweep Panorama képességek, míg a Picture Effect funkcióra a felvételek utókezelése bízható.