Javított Canon DSLR-ek hibajelensége

0

A Canon Hungaria weblapján közleményben tudatja felhasználóival, hogy bizonyos belépőszintű és középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel szervizben történt javítást követően ritka hiba léphet fel.
Az érintett fényképezőgépek a következők: EOS-60D, EOS-450D, EOS-500D, EOS-600D és EOS-1000D. Ha a lenti hibát tapasztalják, azt a hivatalos szakszerviz térítésmentesen bevizsgálja és javítja.

Közlemény:

Fontos bejelentés az EOS 60D, EOS 450D, EOS 500D, EOS 600D és EOS 1000D fényképezőgépekkel kapcsolatban

Probléma
Fény derült arra, hogy a hivatalos szakszervizeinknél (ASF) javításra került bizonyos digitális SLR fényképezőgépeknél az alábbi problémák merülnek fel, és a fényképezőgép nem működik megfelelően

  1. Adott Eye-Fi kártyák használata esetén a fényképezőgép nem kapcsolható be normál módon.
  2. Ha a fényképezőgép bekapcsológombja a ki állásban van, és a kártyanyílás felnyitása után azonnal eltávolítanak egy általános SD-kártyát, a fényképezőgép nem kapcsolható be normál módon.

Ideiglenes megoldás
A fenti jelenségek valamelyikének előfordulása esetén az akkumulátor eltávolításával, majd visszahelyezésével a fényképezőgép normál módon bekapcsolható lesz. Az 1. jelenség esetén azonban, ha egy érintett Eye-Fi kártyát helyeznek be a fényképezőgépbe, a 2. jelenség ismét előfordul, tehát kérjük, használjon általános SD-kártyát a felvételkészítéshez.

Érintett termékek
EOS 450D, EOS 600D és EOS 1000D, melyekben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) a termékek piacra dobásától 2011. november hó végéig.
EOS 500D, melyben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) a termék piacra dobásától 2010. február hó végéig.
EOS 60D, melyben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) 2011. márciustól 2011. november hó végéig.

Érintett Eye-Fi kártyák
Eye-Fi kártyák, melyek nevében az „X2” jelzés található, pl. Connect X2, Mobile X2, Pro X2 stb.

Az ilyen hibajelenséget mutató termékeket ingyenesen bevizsgáljuk és javítjuk.