Csúcs memóriakártyák a Pretec-től

0

A Pretec ismét a leggyorsabb kíván lenni a memóriakártya piacon. Nemrégiben bejelentett CompactFlash és SecureDigital memóriakártyái minden bizonnyal a legkomolyabb kihívásoknak is eleget tesznek. Már ami a sebességet illeti.

A Pretec két új memóriakártyát jelentett be a CeBit-en. A 888×-es sebességű CF kártya 133 MB/s sávszélességet kínál, mely a gyártó 2010-ben bevezetett 667×-es csúcskártyáit váltja le. Az új, gyors kártyákat 64 és 128 GB kapacitással vásárolhatjuk majd meg.

Az SD kártyák között a 667×-es sebességű. UHS-I kompatibilis, Class 16-os SDHC az újdonság. Az akár 80 MB/s írási és 95 MB/s olvasási sebességű kártyacsalád 16 és 32 GB kapacitású tagot tartalmaz.

Érdekes egyébként, hogy a Pretec a sajtóközleményét így kezdi: „A Pretec, a 32 GB-os SDHC kártya első forgalmazója (2009), a leggyorsabb (667×) és a legnagyobb kapacitású (128 GB) CF kártya készítője rekorbeállító múltját folytatva bejelenti a világ leggyorsabb CF 888× kártyáját…”.
A dolog pikantériája, hogy a világ leggyorsabb CF kártyája cím egyelőre úgy tűnik, hogy még a Lexart illeti januárban bejelentett 1000×-es CF kártyája révén. Persze legalábbis papíron, mert a Lexar nem adott meg valós írási sebességértéket, ahogy a Pretec sem tette a CF kártyája esetében.
Bár a mostani bejelentés már nem foglalkozott a legnagyobb kapacitással, azt is érdemes megemlíteni, hogy ma már a legnagyobb kapacitás cím sem a Pretec-é, szintén a Lexar által készített 256 GB-os kártya okán. Az azonban tény, hogy a 128 GB-osok között először a Pretec jelentett be CompactFlash kártyát.