Panasonic Lumix DMC-GF5

0

A Panasonic bejelentette új, kis méretű, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét, a Lumix DMC-GF5-öt.

A gép elsősorban a tavaly júniusban megjelent DMC-GF3-ra épül, de ahhoz képest jópár változást tartalmaz.
A képérzékelő maradt 12 Mpixeles, de a sajtóközlemény szerint új szenzor került a DMC-GF5-be. Szintén új a képfeldolgozó processzor is, mely immár a Venus Engine VII HD második verziója. Az újabb proci több lépcsős zajszűréssel jobb képminőséget ígér nagy érzékenységen.

A FullHD videózásra is alkalmas gépet többféle színben is megvásárolhatjuk majd.

A Panasonic Lumix DMC-GF5 egy béta változatát alkalmunk volt kipróbálni, cikkünkben a változásokat részletesebben is ismertetjük:

A Panasonic Lumix DMC-GF5 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 12,1 Mpixel, 4/3″ LiveMOS
  • ISO160-12800 érzékenység 1 vagy 1/3 Fé lépésekben
  • mFT bajonett
  • beépített felpattanó vaku
  • kereső nincs
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 921e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés AVCHD vagy MP4 formátumban, sztereó hanggal
  • gyors (0,09 mp) autofókusz, pinpoint mód, kézi élességállítás
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Hétköznapi fotósok, profi fényképek

Panasonic LUMIX GF5: ultra kompakt megjelenés, kivételes teljesítmény
Nem kell fotográfusnak lenni ahhoz, hogy a LUMIX GF5 készülékkel csodálatos fényképeket készíthessünk. A professzionális gépekre jellemező tudás könnyű kezelhetőséggel, stílusos, kompakt megjelenéssel párosul. A LUMIX GF5 objektívei tetszés szerint cserélhetők.

Wiesbaden, Németország (2012. április 5.) – A Panasonic LUMIX G sorozatát egy stílusos megjelenésű, pehelykönnyű készülékkel, a LUMIX GF5-tel bővítette. A tükörszerkezetet mellőző cserélhető objektíves termékcsalád új tagja rendkívül kompakt kivitelű, könnyen elfér akár egy kabátzsebben is. A gép kis mérete és súlya ellenére, kiváló minőségű képek, sőt Full HD videók készítésére is alkalmas, és olyan gyorsan fókuszál (Light Speed Auto Focus), hogy használója minden bizonnyal nem marad le a kivételes pillanatokról. A képek élesek és részletgazdagok még gyenge megvilágítás mellett is, a magas érzékenységű, 12,1 megapixeles Live MOS szenzornak köszönhetően. A LUMIX GF5 azoknak készült, akiknek egyszerre fontos a tökéletes képminőség, az esztétikus forma és a könnyű kezelhetőséget biztosító praktikus felépítés.

A LUMIX GF5 kedvezőtlen fényviszonyok között is kiváló képminőséget produkál
A LUMIX GF5 felhasználója spontán, könnyed magabiztossággal és kreatív módon fényképezhet legyen akár barátai társaságában, akár egy utcai vásár forgatagában. A fényképezőgép gyönyörű képeket készít akkor is, ha kevés a fény, és intelligens funkciói révén automatikusan kiválasztja az ideális felvételi beállításokat. A felhasználónak nem kell bonyolult menürendszerrel bajlódnia, így részese tud maradni az eseményeknek. De ha igazán kreatív vénával rendelkezik, és szeretné a képeket teljes egészében egyéni elképzeléseinek megfelelően alakítani, ezt is megteheti bámulatos egyszerűséggel. A három hüvelykes, jól látható képet biztosító, gyors reakcióidejű LCD érintőképernyőn könnyen kezelhető interfész segít fürgén elvégezni a beállításokat.

Ultra-kompakt és könnyű
A Panasonic célja a LUMIX GF5-tel az volt, hogy olyan gépet adjon az átlag felhasználó kezébe, amellyel a saját stílusában, a saját nézőpontjából ragadhatja meg a világot. A gép tartós alumínium burkolatot kapott, amelynek megtervezésekor ugyanolyan fontos volt a könnyű használatóság, mint a tetszetős megjelenés. A LUMIX GF5 a mai csúcstechnológiával felszerelt cserélhető objektíves készülék, mely beépített vakuval is rendelkezik. A könnyű hordozhatóság és az ultra kompakt megjelenés olyan technikai paraméterekkel párosul, amelyek lehetővé teszik, hogy új perspektívából közelítsen a fotózáshoz, és professzionális minőségű képeket készítsen.

A világ egyéni nézőpontból
Elbűvölő vizuális effektek és sok-sok új kreatív filter segít abban, hogy a felvétel olyan minőségű legyen, amely szükségtelenné teszi a fáradságos utómunkát, a drága képátalakító alkalmazások használatát. A Dinamikus monokróm üzemmódban fényképezett utcarészlet eleganciával ruházza fel a képet, míg a One Point Colour beállítással teljesen egyedi stílust kölcsönözhet fotóinak. A LUMIX GF5 javaslatot tesz az alkalmazandó szűrőkre, az Intelligens Auto Plus (iA+) funkció és a Scene Guide a mindennapi fotózást új dimenziókba emeli, amelyben ki-ki a saját ízlése szerint készíthet professzionális minőségű fényképeket anélkül, hogy a fotózás szakértője lenne.

Átlagon felüli minőség az átlagfelhasználónak
A Panasonic szakértői elmondták: “A LUMIX GF5-öt olyanoknak szánjuk, akik profi képminőségre vágynak, de ehhez nem szeretnének magukkal cipelni egy nagyméretű, tükörreflexes fényképezőgépet; olyan embereknek, akiknek fontos a stílus és a kreativitás. Olyan készüléket terveztünk, amivel a mindennapi élet eseményeit lehet átlagon felüli minőségben visszaadni, anélkül, hogy ehhez nehéz fotótáskára lenne szükség. A LUMIX GF5 lélegzetállító képminőséget képes nyújtani még kedvezőtlen fényviszonyok között is, és olyan szolgáltatásokat kínál, amelyekkel a felhasználó kiélheti a kreativitását. Mindez elegáns, lekerekített dizájnnal érkezik, amelyben egyszerre van jelen a stílus és az erő. A LUMIX GF5 nem más, mint profi minőség nehézkesen mozgatható külön felszerelés nélkül.

Legfontosabb tulajdonságok:

  • Kivételes képminőség: A LUMIX GF5 új, magas érzékenységű 12,1 megapixeles Live MOS szenzorral, valamint továbbfejlesztett, Multi-process zajszűrővel ellátott Venus Engine képfeldolgozó elektronikával van felszerelve. A készülék rendkívül kompakt megjelenés mellett nyújt professzionális képminőséget, 0,09 másodperc alatt képes élességet állítani a Light Speed Autofocus-nak köszönhetően, és 1080 soros lenyűgöző Full HD videók készítésére alkalmas.
  • Kreativitás határok nélkül: A professzionális minőség egy gombnyomással elérhető a felhasználóbarát interfész segítségével, amely lehetőséget ad a kísérletezésre és az egyéni stílus kialakítására. A különböző intuitív Auto Focus beállítások segítségével az események pillanatai páratlan minőségben ragadhatóak meg. Akár egy utcai performance, vagy egy rét fölött repdeső papírsárkány lenyűgöző élethűséggel örökíthető meg.
  • Felhasználóbarát kezelőfelület: A LUMIX GF5 három hüvelykes , 920 ezer képpontos LCD érintőképernyőjén egyszerű megkomponálni a tökéletes képet, és a fő felvételi paraméterek módosítása is könnyen és gyorsan végezhető el. Lejátszás üzemmódban érintéssel görgethetők és nagyíthatók a képek, így fürgén lehet végignézni és ellenőrizni a már elkészült fotókat és videókat. A készülék funkciói is böngészhetők, melyek ismertetőit a képernyő automatikusan megjeleníti.

További információ a GF5-ről a „LUMIX G Experience”, ingyenes iPad alkalmazásban található. Itt még a vásárlás előtt meg lehet ismerkedni a LUMIX G sorozat világával. Az alkalmazás Európában az iTunes App Store-ban díjmentesen elérhető – többek között, részletes technológiai leírást, line-up demókat, és a hagyományos tükörreflexes fényképezőgépekkel való összehasonlításokat tartalmaz.

Ár és elérhetőség
A készülék várhatóan májustól lesz elérhető Magyarországon, fekete színváltozatban. Árakkal kapcsolatban később bocsát ki információt a gyártó.