Cullmann Titan – állványcsalád profiknak

0

Teljesen új állványcsaláddal és hozzá tartozó fej sorozattal készül a Photokinára a német Cullmann. A Titan névre keresztelt széria profi tükörreflexes gépek és a hozzájuk tartozó nagyobb objektívek megtartására készült. A termékcsalád 2 darab háromlábú (tripod) és 1 darab egy lábú (monopod) állvánnyal indul, amihez a Cullmann 4 féle gömbfejet és 2 féle kétirányba állítható fejet kínál.

Cullmann Titan 935, 935G és 970

A műtermi és szabadtéri fotózásra egyaránt alkalmas állványok stabilitását egyebek mellett a 4 kg-os tömegük biztosítja. A trapéz formájú alumínium csövekből álló lábak két szekcióból épülnek fel, a láb hosszának állítása a lábak tetején lévő karokkal való kioldás után lehetséges. A lábakon lévő illesztések vízzáróak, így az állványok 50 cm-es mélységig akár vízben vagy iszapban is használhatóak. A lábak végén lévő gumipapucs puhább talajon stabilabb rögzítést biztosító tüskékre cserélhető. Míg a Titan 935 típus levegő csillapítású, szabadon járó középoszloppal készül, addig a Titan 935G modellnél karos emelési megoldást alkalmaztak. A sorozat egyetlen monopodja a Titan 970 jelölésű model. A két tripod 21, a monopod 25 kg teherbírású, legnagyobb magasságuk pedig 162 és 150 cm.

Cullmann Titan TB 6.2, TB 6.6, TB 8.2, TB 8.6, TW96 és TW99

A Titan sorozat alumíniumból készült állványfejeit szintén nehéz felszerelésekhez fejlesztették ki. A TB8-as sorozat 34 kg-ig, a TB6-os széria pedig 25 kg-ig terhelhető. A videózáshoz is ajánlott kétdimenziós fejekre maximum 7 kg tehető. Az állványfejek Concept One OX366 és OX369-es gyorscseretalppal vagy OX615-ös PinLock talppal lesznek kaphatók. A sorozatban bemutatott mind a 6 fej állítható ellenállású rögzítést kapott, így a felhelyezett felszerelés tömegéhez és tömegközéppontjához igazíthatók.

A Cullmann Titan termékcsalád a kölni Photokinán lesz először látható és kipróbálható, és ekkortól tervezik a termék forgalmazását is. A Cullmann a gravírozott sorszámmal ellátott Titan termékekre 20 év garanciát vállal.