14×-es zoomos belépő ultrazoom: Nikon Coolpix L610

0

A Nikon új, belépőszintű ultrazoom fényképezőgépet jelentette be.

A Nikon Coolpix L610 16 Mpixeles BSI-CMOS képérzékelő köré épül, mely maximum 4608×3456 pixeles fotók készítését teszi lehetővé. A szenzorra 25-350 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, 14×-es zoomos objektív vetíti a képet, melyet stabilizátorral is elláttak.
A fényképezőgéppel az állóképeken túl FullHD felbontású videófelvételt is készíthetünk.

A két AA elemmel üzemeltethető Coolpix L610 hátuljára 3″ képátlójú, 460e szubpixeles LCD került, mely a képek komponálásához és a visszajátszáshoz is használatos. Elektronikus keresővel nem rendelkezik az L610.

A Nikon Coolpix L610 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel BSI-CMOS, 1/2,3″
  • ISO125-3200 érzékenység
  • Objektív: 14x-es zoomátfogás, 25-350 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • átnézeti és elektronikus kereső nincs
  • különböző automatikus módok
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • két AA elemmel vagy akkumulátorral működtethető
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

Egyszerűen tökéletes: a kompakt COOLPIX L610 modell, 14-szeres zoommal

2012. augusztus 9.: A mai napon a Nikon bemutatta az intelligens és könnyedén használható COOLPIX L610 kompakt fényképezőgépet. 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő, teljes HD videofelvétel, objektíveltolásos rázkódáscsökkentés és intelligens AF-szabályozó rendszerrel ellátott Egyszerű automata mód biztosítja, hogy a barátokkal vagy családi körben átélt különleges pillanatok könnyedén és szépen megörökített, csodálatos emlékekké váljanak. A NIKKOR 14-szeres optikai zoomobjektív kreatív lehetőségek tárházát kínálja, amelyek révén a COOLPIX L610 tökéletes társ nyaraláskor vagy különleges események megörökítése során.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX L610 használata meglepően egyszerű. Az ergonomikus kialakítású markolatnak és a rendkívül kompakt váznak köszönhetően a fényképezőgép minden erőfeszítés nélkül stabilan a kézben tartható. Mindezt pedig olyan funkciók egészítik ki, mint az Egyszerű automata mód, az Automatikus programválasztó és az intelligens automatikus élességállítási rendszer, amelyek révén a fényképezőgép gondoskodik a minőségi felvételekről. Így a fotós zavartalanul átélheti a barátokkal vagy családtagokkal töltött pillanatokat.”

Legyen képben
A nagy teljesítményű 14-szeres NIKKOR optikai zoomobjektívvel ellátott COOLPIX L610 kiemelkedő pontosságú és éles felbontású fényképeket készít, legyen szó akár csoportképekről vagy nagy látószögű, vakáción készített képekről. A 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő pedig gyenge fényben (például egy gyertyafényes vacsora során) is természetes színeket biztosít.

Az Egyszerű panoráma mód 360-os és 180-os fényképek készítését teszi lehetővé, így még szélesebb látképet kínál. Miközben függőleges vagy vízszintes irányba pásztázza a tájat, a fényképezőgép CMOS-érzékelője gyors sorozatfelvételt készít, amelynek darabjait csodálatos panorámaképben egyesíti.

Emlékezetes fényképek, könnyedén
A COOLPIX L610 mindenről gondoskodik, így minden alkalommal tökéletes fényképekben gyönyörködhet. 19 motívumprogram közül választhatja ki a helyzethez leginkább megfelelőt, illetve fényképezhet Egyszerű automata módban is. Ekkor az Automatikus programválasztó választja ki az optimális beállításokat. Az intelligens automatikus élességállítási rendszer pedig automatikusan kiválasztja a legjobb fókuszmezőt, így a fényképek mindig élesek lesznek, függetlenül a kép témájától és annak elhelyezkedésétől.

Teljes HD (1080p) videofelvétel sztereó hanggal
Immár teljes HD felbontású videókat is rögzíthet a külön videofelvétel gombbal, amellyel azonnal átválthat fényképezés módból video-módba. A 14-szeres optikai zoom és az automatikus élességállítás felvétel közben is használható, így még közelebbről szemlélheti az eseményeket.

Kreatív vezérlés a fotós kezében
A COOLPIX L610 használatával könnyedén átélheti a kreatív fotózás és videózás élményét. A Gyors retusálás menü révén számítógép nélkül is látványosabbá teheti az elkészült fényképeket. A számos szűrőeffektus között megtalálható például a Kiválasztott szín, amely monokrómmá alakítja a fényképet, majd a kiválasztott területet kiszínezi, illetve a Csillagfény effektus, amely pedig csillogó hatást ad a fényes elemekhez.

A Nikon COOLPIX L610 fekete, vörös és ezüst színben kapható.