Nikon 1 J2

0

A Nikon ma reggel bejelentette a Nikon 1 sorozat legújabb tagját a Nikon 1 J2-t. Az új modell külsőre és specifikációi alapján is nagyon hasonlít az elődre. Megnőtt az LCD mérete, új kreatív felvételi mód került a hátsó módválasztó tárcsára és az eddigi színek mellett narancssárgában is kapható lesz.

Legfontosabb jellemzők:

  • Érzékelő: 10,1 megapixeles CX méretű CMOS érzékelő
  • Automatikus élességállítás: hibrid (kontraszt érzékelős és szenzorba épített fázis különbség érzékelő sor)
  • Képfeldolgozó rendszer: EXPEED 3
  • Érzékenység tartomány: ISO 100-3200, kiterjesztett módban ISO 6400
  • Elektronikus zár: 1/16.000 és 30 mp között, B állás
  • Sorozat fényképezés: sorozat módban folyamatos AF mellett 10 kép/mp, nagy sebességű sorozat módban max. 60 kép/mp
  • LCD: 3″ LCD monitor 921.000 sub-pixel felbontással
  • Új kreatív mód: innen érhetők el a blende és a záridő előválasztás, a manuális mód, illetve a téma módok (panoráma, szelektív szín, miniatűr, éjszakai, ellenfényes és éjszakai portré)
  • Méretek: 106 × 61 × 29,8 mm
  • Tömeg: 237 kg

A Nikon 1 J2 a 10-30 mm-es kit objektívvel a J1-hez képest 100 dollárral alacsonyabb ajánlott áron szeptembertől lesz elérhető.

Sajtóközlemény:

Európa legkeresettebb kompakt rendszer-fényképezőgépe még egy lépéssel előrébb
Bemutatkozik a Nikon 1 J2

Amszterdam, Hollandia, 2012. augusztus 9.: A lenyűgöző sebesség és az intelligens, teljesen új fényképezési funkciók tették a Nikon első kompakt rendszer-fényképezőgépét kategóriájának legkeresettebb modelljévé Európában . Az intelligens, új Nikon 1 J2 még több kreatív lehetőséget és stílusos tartozékot kínál, hogy egy kattintással előrébb járjon.

A könnyen használható és stílusos fényképezőgépet a Nikon úgy tervezte, hogy gyorsan gondolkodjon, és még gyorsabban reagáljon. Az ultrahordozható váz magában foglalja mindazt, ami a lélegzetelállító fényképek és videók készítéséhez nélkülözhetetlen. A Nikon 1 J2 hű marad a Nikon 1 alapgondolatához (azaz a könnyű, kisméretű rendszer-fényképezőgéphez), és az új 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6, szuper keskeny, kompakt 2,5-szeres zoomobjektívvel együtt kerül piacra. Az objektív tartománya elegendő a legtöbb hétköznapi helyzethez, ugyanakkor kényelmesen elfér a zsebben. Az új generációs tartozékok pedig, mint a WP-N1 vízálló tok, a víz alatt is használhatóvá teszik a fényképezőgépet.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon 1 sorozat szédületes sikert aratott, mi pedig rendkívül büszkék vagyunk a legújabb modellre. Amint az a Nikon 1 sorozattól elvárható, a J2 csúcssebességű érzékelővel rendelkezik, amely lélegzetelállító fényképek és videók készítését teszi lehetővé. Ahogy a Nikon 1 család összes tagja, így ez a fényképezőgép is ideális egyensúlyt teremt a sebesség, képminőség és vázméret között, valamint olyan új képkészítési módszereket is bemutat, mint a Mozgó pillanatkép és az Intelligens képválasztó. Új színekkel bővítettük a termékpalettát, hogy a család minden tagja megtalálja a neki megfelelőt, és olyan új, intuitív funkciókat vezettünk be, mint a Kreatív mód, amely biztosan elnyeri mind a kompakt fényképezőgépektől átpártolók, mind az egyszerűbb hordozhatóságot kereső D-SLR felhasználók tetszését.”

1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 objektív és WP-N1 vízálló tok
A Nikon 1 J2 fényképezőgéppel együtt a piacra kerülő WP-N1 vízálló tok segítségével a hobbibúvárok a Nikon 1 J1 (illetve Nikon 1 J2) fényképezőgéppel együtt merülhetnek a víz alá, és új mélységekben készíthetnek kiváló minőségű fényképeket. A tok kompatibilis a 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektívvel. A 40 m mélységig vízálló, fényes fehér WP-N1 tokkal a fényképezőgép összes funkciója ugyanúgy használható, mint a szárazföldön. A Nikon 1-rendszer egy szuperkeskeny, 2,5-szeres zoomobjektívvel, az 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 modellel is bővült. A 11-27,5 mm-es fókusztartomány játszva használható a mindennapi helyzetekben, a kompakt kivitelnek köszönhetően pedig a fényképezőgép még az objektívvel együtt is könnyedén a zsebben vagy a táskában hordható. Ha eljön a döntő pillanat, Ön már készen fog állni. A fényképezőgép bekapcsolásához csupán el kell forgatni az objektívet, a kikapcsoláshoz pedig elegendő behúzni. Az 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 objektív fekete színben kapható, illetve fényképezőgéppel együtt, szettben vásárolva a Nikon 1 J2 színének megfelelő színben is beszerezhető.

Legyen kreatív
A Nikon 1 J2 új, Kreatív módjának köszönhetően a fényképezésben a szárnyaló fantáziának semmi sem szab határt. A külön funkciógombbal számtalan fényképezési mód, szűrő és fényképezési beállítás érhető el, amelyek közvetlenül az előnézetre alkalmazhatók, így az effektus még a fénykép elkészítése előtt látható. Dobja fel a hangulatot a lágy szűrővel, pásztázzon az Egyszerű panoráma móddal, vagy élvezze a mindig tökéletesen megvilágított képeket az Éjszakai portré móddal.

A Mozgó pillanatkép a felvételkészítés innovatív formája. A tovatűnő pillanatokat úgy örökíti meg és játssza vissza, mintha élne a fénykép. Egyszerre rögzít lassított videót és állóképet, majd a kettőt azonnal ötvözve olyan mozgó fényképet készít, amely soha nem látott módon adja vissza a pillanat történéseit. A fotózás történelme során először vált lehetővé a múló idő pillanatképen való megörökítése, legyen szó a partot mosó hullámokról, egy barát mosolyáról, vagy a születésnapi torta gyertyáit elfújó gyermekről.

A fényképezőgépek lenyűgöző sebessége által vezérelt másik innovatív funkció az Intelligens képválasztó, amely lehetővé teszi a legjobb nagy felbontású felvétel kiválasztását. Hányszor fordult már elő, hogy nem sikerült megörökíteni, ahogy például a kutya elkapja a labdát, vagy ahogy a gyermek hintázik, mert a felvétel a fontos pillanathoz képest egy árnyalatnyival korábban vagy később készült? A Nikon 1 J2 Ön helyett gondolkodik. A kioldógomb egyszeri lenyomását követően a fényképezőgép húsz, teljes felbontású fényképet készít nagy sebességgel, majd az arckifejezések, a kompozíció és az élesség alapján automatikusan kiválasztja az öt legjobb felvételt. A legkiválóbb felvétel ezután megjelenik a nagy felbontású LCD-képernyőn. Ha még mindig nem tetszik a felvétel, a fényképezőgép felkínál további lehetőségeket, így többé nem készülnek rossz képek.

Azoknak, akik további kreatív megoldásokra vágynak, a Kreatív mód könnyű hozzáférést biztosít a PSAM-beállításokhoz.

Az utolsó részletig kidolgozott fényképezőgép
A részleteknek szentelt figyelem teszi a Nikon 1 J2 modellt valóban stílusossá. A fényképezőgép a minimalista külsőnek megfelelő számtalan színben és szálcsiszolt fémborítással érhető el. Még a feketénél is merészebb színt szeretne? Vagy a fehérnél is vibrálóbbat? Hat különböző színből választhat, többek között ezüst, vörös, rózsaszín és narancssárga – az egész környezete irigyelni fogja a fényképezőgépét.

Tűéles előnézet
A Nikon 1 J2 kristálytiszta, fényes LCD-kijelzőjének köszönhetően biztos lehet abban, hogy miután elkészítette a fényképet, a lehető legjobb minőségben tekintheti és oszthatja meg azt. A 921 ezer képpontos, 7,5 cm átlójú, védőüveggel borított monitor széles megtekintési szöget kínál, kiváló felbontása pedig a fényképek és videók minden részletét visszaadja, legyen akár zárt térben, akár a szabadban.

Az élet pillanatait a maguk teljességében kell megélni. A kellően gyors, intelligens és kreatív fényképezőgéppel úgy rögzíthető a világ nagyszerűsége, hogy közben nem marad ki a javából.

Egyéb kiemelt funkciók:

Nagy teljesítményű EXPEED 3 képfeldolgozó:
páratlan sebességet és teljesítményt nyújt minden helyzetben. A két nagyszerű képfeldolgozó motor hihetetlen, másodpercenként 600 megapixeles sebességgel képes feldolgozni a képeket. Mindezek kiemelkedő zajcsökkentést kínálnak, és úttörő fényképezési módokat biztosítanak.

Speciális hibrid AF (automatikus élességállítási) rendszer:
a villámgyors élességállításnak köszönhetően késlekedés nélkül elkaphatók a pillanatok. Azonnal képes váltani a fázisérzékelő AF (fényes vagy mozgó téma) és a kontrasztérzékelő AF (álló vagy rosszul megvilágított téma) között. Szupergyors AF CMOS-képérzékelő: a lélegzetelállító képekhez és videókhoz szükséges teljesítményről gondoskodik. Ideális egyensúlyt biztosít a méret, sebesség, fényérzékenység, felbontás és mélységélesség között. Részletes, 10,1 megapixel felbontású képeket tesz lehetővé bármely fényben, még gyorsan mozgó témák esetén is.

Gyors és pontos folyamatos felvétel:
segítségével teljes mértékben hasznosítható a fényképezőgép automatikus élességállítási rendszere, és még gyorsan mozgó témák esetén is lehetséges a másodpercenként 10 képkocka sebességű, teljes felbontású felvételkészítés. Ha egyetlen területre fókuszál, kihasználhatja a fényképezőgép egyedülálló képességét, és akár 60 kép/mp sebességgel rögzíthet teljes felbontásban képeket (teljes méretű képek esetén körülbelül 60 kép/mp sebességgel rögzíthet 12 képkockáig AF-S élességállítási módban; az expozíció és az élesség állandó.).
Speciális videorögzítés: teljes felbontású fényképeket készíthet videó rögzítése közben anélkül, hogy a videofelvételt megszakítaná; a videókat pedig akár egészen lelassítva is felveheti a drámai hatás kedvéért. A videók rögzíthetők teljes HD felbontásban, a fázisérzékelő automatikus élességállítási rendszerrel pedig könnyedén rögzíthetők a nagyszerű akciójelenetek.

Intuitív működtetés:
egyértelmű menük, fényes LCD-képernyő, könnyen elérhető módválasztó tárcsa és beépített vaku.
Bővíthető rendszer: az 1 NIKKOR cserélhető objektívek családja gyakorlatilag az összes lehetséges jelenetre használható, és kiválóan alkalmas videó rögzítésére, a kompakt kivitel pedig kiemelkedő hordozhatóságot biztosít. F-bajonettadapter: a fényképezőgép 1-bajonettjére csatlakoztatva lehetővé teszi a NIKKOR SLR objektívek használatát. A különböző objektívek használatával többféleképpen is felveheti ugyanazt a jelenetet. Ha AF-S vagy AF-I NIKKOR objektívet használ, akkor a fantasztikus Nikon 1 automatikus élességállítási rendszert is teljes mértékben kiaknázhatja.