Nikon Coolpix S800c

0

A Polaroid után a Nikon is bejelentette Android operációs rendszerre épülő fényképezőgépét.

A Nikon Coolpix S800c érdekessége nem a 16 Mpixeles felbontása, nem a 25-250 mm-es objektíve, de még csak nem is a 3,5″-os érintésérzékeny OLED kijelzője, pedig ezek sem mindennaposak. Az igazi nagy durranás az Android operációs rendszer használata.

Mivel a gép támogatja a Google Play elérését is, így az Androidos alkalmazások szinte mindegyike futtatható rajta. Első körben elképzelni is nehéz, milyen lehetőségek nyílnak egy Androidos fényképezőgép használójának, de az nyilvánvaló, hogy a gépen belüli képfeldolgozási lehetőségek immár nem csupán a gyártótól függnek, hiszen bármilyen Android alkalmazást letölthetünk, mellyel átalakíthatjuk képeinket, effektet húzhatunk rá, vághatjuk, forgathatjuk, színezhetjük, vízjelezhetjük, s természetesen közösségi oldalakon meg is oszthatjuk, vagy elküldhetjük e-mailben.

Mivel az új gép rendelkezik GPS-szel is, így akár navigációra is használható, no persze ha gondoskodunk az energiaellátásáról (USB-s töltéséről egyelőre nincs információnk).

Az utazózoomok közé sorolható point and shoot („célozz és lőj” belépőszintű) gép várhatóan 350 dollárért lesz megvásárolható.

A Nikon Coolpix S800c főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, CMOS, 1/2,3″
  • Érzékenység: ISO125-1600
  • Objektív: 10x-es zoomátfogás, 25-250 mm ekv. gyújtótávolság
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • automatikus üzemmódok
  • Kijelző: 3,5″ 854×480 pixeles (819e szubpixel) kapacitív érintésérzékeny kijelző
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig, sztereó hanggal
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • Android 2.3 operációs rendszer
  • WiFi
  • GPS térképekkel
  • 4 GB memória (képek számára elérhető: 1,7 GB, alkalmazások számára elérhető: 680 MB) és SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (EN-EL12)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

Fényképezőgép 2.0: a COOLPIX S800c
Hálózatra kapcsolt, Android™ alapú, wifi-vel felszerelt, közösségi fényképezőgép

Amszterdam, Hollandia, 2012. augusztus 22.: A Nikon Europe ma bemutatta a COOLPIX S800c kompakt fényképezőgépet, amely a tökéletes fényképeken kívül sok minden mást is kínál. Az Android (v2.3) operációs rendszerű modell wifi-kapcsolattal csatlakozik az internetre. Képes alkalmazásokat letölteni a Google Play™ rendszerből, így fényképkezelő és közösségi alkalmazások, valamint játékok egészen új világát nyitja meg. A NIKKOR 10-szeres optikai zoom objektívvel, hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-érzékelővel és nagy felbontású, 8,7 cm átlójú érintőképernyős fényképezőgép minden olyan funkcióval rendelkezik, amely feleslegessé teszi, hogy a jövőben választani kelljen az azonnali feltöltés és a jó minőségű kép megosztása között.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket fűzte hozzá: „A COOLPIX S800c fényképezőgép épp annyira a közösségi életre van teremtve, mint a felhasználó. Még kevés fény mellet is képes Teljes HD videókat és nagyszerű fényképet rögzíteni – például egy buliban. Ha valamit meg szeretne osztani a barátaival, a képernyőre koppintva feltöltheti a képet a Facebook vagy a Twitter szolgáltatásba, illetve egyéb közösségi médiaoldalakra vagy online albumokba, és azonnal olvashatja a beérkező pozitív megjegyzéseket.”

Androidos fényképezőgép
Az Android operációs rendszerű COOLPIX S800c fényképezőgép egy teljes értékű szórakoztató központtá válhat. Letöltheti a Google Play legújabb alkalmazásait, elérheti a barátok által a közösségi médiumokra feltöltött tartalmat, utazás közben tájékozódhat az aktuális helyről, vagy akár játszhat is: a lehetőségek száma végtelen.

Mindenki lájkolni fogja a fényképeket
A COOLPIX S800c minden helyzetben éles fényképet készít; ennek érdekében hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelővel rendelkezik, amely kevés fényben és különösen fényes helyzetekben is képes fotózni, az EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer és a fantasztikus automatikus élességállítás pedig garantálja a gyors reakcióidőt. Biztos lehet benne tehát, hogy a barátaival átélt spontán pillanatok megosztás után is éppen azt a hangulatot sugározzák majd, mint a kép készítésének pillanatában.

A NIKKOR nagy látószögű, 10-szeres optikai zoom objektívje (25-250 mm) az extra alacsony szórású üvegnek köszönhetően kiemelkedő élességet és színeket biztosít minden helyzetben, legyen szó akár a teljes témáról, akár tökéletes portréhoz szükséges személyes közeliről. A négy fejlett elmosódásgátló funkció minimálisra csökkenti a téma mozgásából, a gyenge fényviszonyokból vagy a fényképezőgép rázkódásából eredő bemozdulás hatását.

Intelligens belső
A 819 ezer képpontos OLED-érintőképernyő vetekszik a legjobb okostelefonok érzékenységével, tükröződésgátló, ultra nagy felbontású, 8,7 cm átmérőjű, és nagy megtekintési szögének köszönhetően az S800c használata egyszerű és élvezetes. Görgethet a képek között, valamint bármelyiküket kreatív módon szerkesztheti is.

Egyéb kiemelt funkciók

  • Az élmények megosztása: könnyedén csatlakozhat az internetre wifi-kapcsolaton keresztül. A fényképeket és videókat feltöltheti a közösségi médiumokba és fotómegosztó honlapokra, illetve közvetlenül okostelefonra vagy táblaszámítógépre.
  • myPicturetown.com: a fényképgalériát akkor is megtekintheti, ha éppen nem csatlakozik az internetre. A fényképezőgép beépített alkalmazásával közvetlenül a Nikon internetalapú fényképtárhely-szolgáltatásához csatlakozhat.
  • Beépített GPS: geocímke formájában rögzítheti a kép készítésének pontos helyét (szélességi és hosszúsági fokot) a fénykép adataiban (Exif). Minden olyan Google-alkalmazással kompatibilis, amelyikhez GPS szükséges.
  • Teljes HD (1080p) videó sztereó hanggal: könnyen rögzítheti mozgó életképet. A 10-szeres optikai zoom automatikus élességállítása videofelvétel közben is használható, a HS videó móddal pedig gyorsított vagy lassított felvétel készíthető akár 240 kép/mp sebességgel (VGA).
  • Objektív-eltolásos rázkódáscsökkentés: a Nikon automatikus rázkódáscsökkentő technológiája valós időben ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így a stabil fényképek és videók rögzíthetők.
  • Bemozdulási elmosódottság érzékelése: a nagy (3200-ig terjedő) ISO fényérzékenység hatására csökken a kép elmosódottsága gyenge fény esetén. A Mozgásérzékelés a fényképezőgép és a téma mozgásának hatását egyenlíti ki. A Legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció legfeljebb 10 egymást követő kép közül kiválasztja a legélesebbet.
  • Az ellenfényes HDR technológia a nagy kontrasztú képeket is részletgazdagon adja vissza.
  • Egyszerű panoráma 360°/180°: dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pásztázással.
  • Folyamatos mód: éles felvételek készíthetők a jelenetről, 8,1 kép/mp sebességgel.
  • Belső memória: 1,7 GB belső memória a képeknek és videóknak, valamint 680 MB az alkalmazásoknak. Ha további tárhelyre van szüksége, a fényképezőgépet bővítheti SD/SDHC-kártyákkal (32 GB-ig).

A COOLPIX S800c modell fekete, vörös, ezüst és fehér színekben kapható.