Székelyföld 2012 fotópályázat

0

(fotó: Fábián Enikő)

Október végéig lehet még pályázni Székelyföld kulturális kincseit, épített örökségeit és természeti értékeit bemutató eredeti fotókkal a Szeretlek Székelyföld oldal pályázatára. A szakmai zsűri értékelése mellett a közönség is kiválaszthatja a legjobbnak ítélt képeket, melyeket a szervezők a szakmai zsűritől külön is díjaznak. A pontos kiírás és a feltételek megtalálhatók az alábbi közleményben, illetve a Szeretlek Székelyföld oldalon.

Pályázati kiírás és részvételi feltételek

A fotópályázat célja Székelyföld kulturális kincsei, épített öröksége és természeti értékeinek bemutatása, népszerűsítése. Pályázni szerzőnként maximum 5 darab, Székelyföld területén készített olyan eredeti, egyedi fotográfiával lehet, melyeknek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a Pályázó.

A képek technika feltételei:

  • Fekvő kép esetén minimum 1200 pixel széles, álló formátum esetén minimum 800 pixel széles JPEG, a legmagasabb minőségben elmentve.
  • A pályázati képek utómunkájánál bizonyos korrekciók megengedettek! A korrekció állhat a teljes képre vonatkozó kismértékű digitális módosításokból: a szintek, színegyensúly, színezet/telítettség és fényerő/kontraszt beállításából, a képnek összhatásában azonban természetesnek kell maradni.
  • A kép aránya vágással megváltoztatható és több kép felhasználható egyetlen kép elkészítésénél (pl. panoráma kép).
  • A pályázatra fénykép csak digitális formában nyújtható be!

Képek nevezése és elbírálása:

  • A pályázatra nevezett fotókat a szeretlekszekelyfold@gmail.com email címre várjuk, kérjük minden esetben megadni a kép készítőjének nevét, elérhetőségét, a kép készítésének időpontját, helyszínét illetve – amennyiben érdekes történet kapcsolódik hozzá- a kép készítésének körülményeit.
  • A beérkezett képeket szakmai szempontok alapján megvizsgáljuk és az arra érdemes fotókat a Szeretlek Székelyföld oldalon folyamatosan közzétesszük.
  • A képek beküldési határideje: 2012. október 31.

A fotópályázaton szakmai és közönség szavazás keretében is hirdetünk nyertest!

Szakmai zsűri által megállapított első díj:
A nevezett képeket a Budapest Fotóintézet által felkért 3 tagú szakmai zsűri értékeli és választja ki a nyertes képet. (www.fotointezet.hu) A nyertes képet 2012 november 15-én a Szeretlek Székelyföld oldalon tesszük közzé!

A nyertes fotó készítője az ökoturizmus.ro oldal jóvoltából az alábbi nyereményben részesül:
3 napos kikapcsolódás 2 személy részére félpanziós ellátással Székelyvarságon a Matyi vendégházban (www.okoturizmus.ro)
(A felajánlott 3 napos székelyvarsági kikapcsolódás időpontja a vendégházzal egyeztetve szabadon kiválasztható, tartalmazza a szállás és félpanziós ellátás költségeit, de nem tartalmazza sem az odautazás sem más felmerülő költség terheit!)

Közönségdíj:
A pályázat zárása és a szakmai eredményhirdetés után a Szeretlek Székelyföld oldalon a legjobbnak ítélt képek között szavazást rendezünk, melyen a 3 legnépszerűbb kép beküldője 8 GB-os SDHC memóriakártyát nyer. (www.hama.hu)

Feltételek és szerzői jogok:
Pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan

  • elfogadja a pályázati feltételeket
  • nyilatkozik, hogy az általa feltöltött képek szerzői joga őt illeti, a feltöltött fotókon szereplők beleegyezésével rendelkezik, továbbá a feltöltött kép, más személyiségi jogait nem sérti
  • hozzájárul, hogy a rendezők képeiket –a szerző megjelölésével- a saját oldalaikon illetve kiállítások alkalmával Székelyföld népszerűsítése érdekében térítésmentesen használják akár a pályázat zárása után is

Megjegyzés!
A fotópályázat szervezésében és támogatásában résztvevő partner cégek munkatársai és azok családtagjai a pályázaton nem vehetnek részt! A nyeremények készpénzre nem válthatók!