Capture One Pro 7

0

A középformátumú digitális fényképezőgépeiről ismert Phase One kiadta RAW konverterének a Capture One Pronak újabb, ezúttal 7-es verziószámú változatát.

A Capture One Pro 7 egy új feldolgozórendszeren alapul, mely a korábbinál jobb képminőséget kínál. Megújult például a zajszűrés, mely nagyobb érzékenységű fotóknál is jobb minőséggel kecsegtet, új alapokra építették az árnyékok és csúcsfények kezelését, mely dinamikusabb, részletgazdagabb végeredményt kínál. Az új OpenCL motor sokkal gyorsabb képböngészést és feldolgozást nyújt.

Megújult a képek kezelése, melynek köszönhetően a felhasználók könnyen szerkeszthető katalógusokba rendezhetik fotóikat, akár több katalógusban is dolgozhatnak egyidőben, vagy megoszthatják őket. A képekhez kulcsszavak rendelhetők a későbbi könnyebb keresés érdekében.

A Capture One Pro 7 optimalizált, hatékonyabb munkafolyamatot kínál. Egyszerűsítettek például a kábeles távvezérlő funkción. A szoftver beépített objektív profiljai automatikusan felismerik a képet készítő fényképezőgépet és objektívet, és automatikusan javítják azok ismert optikai hibáit.

A Capture One Pro 7 Win és Mac változatban érhető el a fejlesztő weboldaláról letöltve. Ára 229 euro, de a korábbi verziók tulajdonosai 69 euróért frissíthetnek, azok a Capture One Pro 6 tulajdonosok pedig, akik az elmúlt egy hónapban vásárolták meg szoftverüket, ingyen frissíthetnek a legújabb verzióra.