Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM és 35mm f/2 IS USM

0

A Canon két új objektívet jelentett be, az EF 24-70mm f/4 L IS USM portré zoomot és a 35mm f/2 IS USM alap nagylátószögű fixet.
Mindkét objektívbe optikai stabilizátor is került, előbbibe Hybrid IS.

Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM

A 24-70mm f/4 L IS USM a korábban megjelent 24-105mm f/4 L IS USM rövidebb változata, árban azonban kicsivel a felett található. Az időjárásálló kivitelű vázba épített optika két aszférikus és két UD lencsetaggal rendelkezik, így a geometriai torzítás és egyéb optikai hibák bizonyára minimálisak lesznek. A kompakt és viszonylag könnyű modellre makró kapcsoló is került, így a legkisebb tárgytávolságon használva akár 0,7×es leképezési arányt is kínál, mely valóban remek makrózásra is.
Mint az EF bajonettes objektívek mindegyike, ez a változat is kisfilmes szenzorú fényképezőgépekhez készült, de APS-C szenzoros gépekkel is használható.

A Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM várható ára 1460 euró, piacra kerülése december közepére várható.

Canon EF 35mm f/2 IS USM

A kiváló fényerejű 35mm f/2 IS USM is rendelkezik aszférikus taggal (GMo – Glass moulded optics), melyet az optikai rendszer hátuljára építettek, így csökkentve a teljes rendszer optikai hibáit.

Természetesen mindkét új objektív megkapta a Super Spectra lencsebevonatot, mely a nemkívánatos tükörződések, szellemképek kivédésére szolgál. Az élességállítást gyűrűs USM meghajtás végzi.

A Canon EF 35mm f/2 IS USM 850 euróért lesz megvásárolható december elejétől.