Két új vízálló gép: Panasonic Lumix DMC-FT5 és DMC-FT25

0

A Panasonic két új modellel bővítette vízálló gépeket tartalmazó DMC-FT sorozatát.

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT25

A komolyabb, nagyobb tudású DMC-FT5 16,1 Mpixeles effektív felbontású CMOS szenzorral dolgozik, melyre 4,6×-es zoomátfogású, 28 mm-ről induló nagylátószögű zoomobjektív vetíti a képet. A CMOS szenzornak köszönhetően gyors sorozat és FullHD videófelvétel is készíthető.

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT25

A víz alatti felvételeket akár 12 méter mélyen is elkészíthetjük, a földfelszínen pedig GPS segít a képek készítési helyének utólagos beazonosításában. A fotók és videók áttöltéséhez WiFi mellett NFC is rendelkezésünkre áll.
Kreatív fotósok vehetik majd hasznát a teljes manuális módnak, ahol a rekesz (két érték) és a zársebesség kézileg is megadható.

A Panasonic Lumix DMC-FT25 egy kissé egyszerűbb modell, de nagyobb látószögű objektívvel, viszont manuális mód nélkül, CMOS helyett CCD szenzorral, így persze FullHD helyett csak HD videóval, HDMI kimenet nélkül, valamint WiFi, NFC és GPS vevő sem került a gépbe. Vízállósága 7 méter.

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT5

Panasonic Lumix DMC-FT25

Panasonic Lumix DMC-FT25

Panasonic Lumix DMC-FT25

Panasonic Lumix DMC-FT25

Panasonic Lumix DMC-FT25

Panasonic Lumix DMC-FT25

A Panasonic Lumix DMC-FT5 és DMC-FT25 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • DMC-FT5: 16,1 Mpixel effektív felbontású CMOS, 1/2,3″
    • DMC-FT25: 16,1 Mpixel effektív felbontású CCD, 1/2,3″
  • Érzékenység:
    • DMC-FT5: ISO100-3200
    • DMC-FT25: ISO100-1600
  • Objektív:
    • DMC-FT5: 4,6x-es zoomátfogás, 28-128 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-5,9 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
    • DMC-FT25: 4x-es zoomátfogás, 25-100 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-5,7 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
  • kereső nincs
  • vízállóság:
    • DMC-FT5: 12 méter
    • DMC-FT25: 7 méter
  • automatikus üzemmódok (DMC-FT5-nél teljes kézi mód)
  • Kijelző:
    • DMC-FT5: 3″, 460e szubpixel
    • DMC-FT25: 2,7″, 230 ezer képpont
  • Videófelvétel:
    • DMC-FT5: 1920×1080 pixeles 50p videórögzítés sztereó hanggal max. fél óráig
    • DMC-FT25: 1280×720 pixeles 25p videórögzítés mono hanggal max. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (DMC-FT5: 370 kép, DMC-FT25: 250 kép)
  • Hi-Speed USB2.0 és a DMC-FT5-nél HDMI csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melynek linkjei hírünk alatt találhatók.

Sajtóközlemény:

Új Panasonic LUMIX fényképezőgép család – A kép mindenek felett!
(A Panasonic bemutatja a 2013-as kompakt fényképezőgépeit)

Január 7, Las Vegas – A dizájn és a tudás, a csúcstechnológia és a közösségi szolgáltatások valaha létezett legtökéletesebb kombinációja – ezt nyújtja a Panasonic új 2013-as LUMIX termékcsaládja, amelyet Las Vegasban mutattak be, a ma nyitott Consumer Electronic Show-n. A kompakt fényképezőgépek valamennyi modellje a lehető legjobb képminőséget nyújtja, hogy minden fotós – tekintet nélkül technikai tudására – a lehető legjobbat tudja kihozni a pillanatból, amelyet meg kíván örökíteni. Az új termékcsalád olyan újdonságokat is hoz, mint a beépített wifi-csatlakozás, az érintés nélküli vezeték nélküli átvitelre is szolgáló NFC technológia, valamint távvezérelhető exponálás és képmegjelenítés vagy épp gyors és egyszerű megosztás a közösségi hálózatokon.

A most debütált modellek között ott van a Panasonic LUMIX TZ40, amely az „utazó zoom” kategória legnagyobb tudású és legsokoldalúbb képviselője, a jószerivel mindennek ellenálló, strapabíró, mégis kiváló képminőséget és egyedi funkciókat nyújtó LUMIX FT5, a fantasztikusan nagyteljesítményű zoom-képességgel felruházott LUMIX LZ30, a vékony és stílusos LUMIX XS1 és a LUMIX SZ9, a kamera, amely a nagy zoomátfogást ötvözi a kecses dizájnnal.

LUMIX TZ40 – Tökéletes fényképezőgép minden szituációban
Az eddig is méltán elismert TZ széria legújabb modellje a LUMIX TZ40, kiemelkedő képességű hibrid eszköz, ötvözve a fényképezőgép és videokamera legjobb tudását. Kimagasló képminősége és továbbfejlesztett, 18,1 megapixeles szuperérzékeny MOS képérzékelője 20-szoros optikai zoommal társul, valamint 50p Full HD videófelvételek készítésére is képes. Tudását egy sor kreatív képesség egészíti ki, így a TZ40 egy igazi, kompromisszumok nélküli kompakt eszköz.

A beépített vezeték nélküli átviteli lehetőségekkel (Wifi és NFC) a készülék minden körülmények között képes felvételeket készíteni, azokat visszanézni vagy épp megosztani.

Ha például állványról dolgozik a fotós, a képkockát képes az okostelefonjáról vagy a tabletjáról pozícionálni, akárcsak exponálni, vagy épp egy klikkeléssel megosztani a kész felvételeket a kedvenc közösségi szolgáltatásokban. A képek és a videók visszanézése természetesen okostelefonon, vagy a TV-n keresztül is lehetséges.

Azoknak, akik csak a kiváló képalkotási képességeket igénylik a web2 nélkül, a LUMIX TZ35 jelent kedvezőbb árú, de kompromisszumok nélküli megoldást, ugyanazokkal a képalkotási képességekkel, 16,1 megapixeles MOS szenzorral.

Tökéletesség kalandvágyóknak: LUMIX FT5 – egy strapabíró modell álló- és mozgógépek készítéséhez
Egy kemény kivitelű kamera, amely azoknak készült, akik minden körülmények között készítenek képeket és forgatnak videót, tekintet nélkül arra, hogy épp milyen nehéz terep- vagy időjárási körülmények között találják magukat, a víz alatt hódolnak a búvárkodás szépségének, vagy épp egy sziklára akasztják a készüléket. A legkeményebb kalandvágyóknak tervezték: a készülék 12 méter mélységig vízálló, kibírja, ha két méter magasról zuhan a legkeményebb felületre, és a hidegnek is ellenáll, mínusz 10°C-ig kiválóan használható, ráadásul száz kilóig nyomásálló.

16,1 megapixeles szenzora 1920×1080-as felbontású Full HD videót rögzít, Wifi és NFC segítségével kapcsolódhat más eszközökhöz, és kompromisszum-mentesen biztosítja az aktív életet élő tulajdonosának, hogy kalandjait a lehető legjobb minőségben örökítse meg.

Az FT5 mellett az új FT25 egy stílusos kamera mindennapi használatra: hét méterig vízálló, másfél méterről leejthető és hasonlóan az FT5-höz, remekül bírja a hideget, hogy például síelés közben is remek képek készüljenek vele. Az FT25 gazdaságos választás azoknak, akik sportos, mozgékony életet élnek, de kevéssé extrém kalandokban is örömüket lelik.

LUMIX LZ30 – Fantasztikus 35x zoom, amely mindent közel hoz!
Egy fantasztikus modell a bridge fényképezőgépek kategóriájában, amely még több szabadságot biztosít a 35-szörös optikai zoomnak köszönhetően, kombinálva ezt egy sor kreatív programmal, beállítási lehetőséggel és móddal. Ez a fantasztikus objektív a legtávolabb lévő tárgyakat is közel hozza, hogy a 16,1 megapixeles felbontás maximális módon kiaknázható legyen, ugyanakkor a 25 mm-es nagylátószög révén körülbelül kétszer akkora képalkotási felületet biztosít, mint egy normál 35 mm-es nagylátószöggel rendelkező objektív.

Ez a gép mindezek mellett maximális kreativitást és szabadságot biztosít: beállítható a rekesz, hogy befolyásolni lehessen a mélységélességet, és manuálisan választhat záridőt is, hogy a mozgó objektumokról elmosódott képeket készíthessen a fotós. Panoráma módban pedig egyszerűen készíthetők gyönyörű panorámafotók. A Creative Control és Creative Retouch módok lényegében beépített retus-opciók, így az LZ30 esetében nincs olyan mozzanata a fényképkészítésnek, amelyet a tulajdonosa ne tudna „kézben tartani”.

LUMIX XS1 – Vékony és stílusos a mindennapi fényképezéshez
A vékony kamerák kategóriájában a LUMIX sorozat belépője magasra teszi a lécet: 16,1 megapixeles szenzorral és mindössze 14 milliméter vastag házzal ezt a modellt elsősorban azoknak az okostelefon-tulajdonosoknak tervezték, akik a mindennapi fotós-tevékenységükben szeretnének magasabb szintre lépni.

A készülék a kreatív és művészi extrák széles skáláját biztosítja, 13 különböző beprogramozott filterrel. A képeket az exponálás előtt olyan effetekkel fűszerezheti a tulajdonosa, mint a Pop, a Retro, vagy épp a Miniature.

A kategóriában további két stlíusos modell is megjelenik: a LUMIX FS50 és a LUMIX F5. Az FS50 az XS1-gyel azonos teljesítményt nyújt, a beépített kreatív szűrők nélkül, egy picit nagyobb készülékben. A belépőszintű F5 pedig közkedvelt dizájnt és megbízható alapfunkciókat biztosít a vásárlónak 14,1 megapixeles felbontás mellett.

LUMIX DMC-SZ9 – Vékony és mindenre kész
A Panasonic új, univerzális kompakt fényképezőgépe, a LUMIX DMC-SZ9 minden helyzetben megállja a helyét, legyen szó családi eseményekről, baráti társaságok legszebb pillanatainak megörökítéséről, vagy épp a jól megérdemelt szabadság dokumentálásáról. A 16,1 megapixeles MOS képérzékelő 10-szeres optikai zommal és a LEICA lencsékkel kiváló minőségű képek készítését teszi lehetővé. 14 előre programozott effekttel lehet turbózni az elkészült képeket, amelyeket a Wifi kapcsolaton keresztül azonnal meg is oszthat a felhasználó. Az SZ9 mindezek mellett divatos, vékony formájával minden fotós barátja lesz.

Testvére, a LUMIX DMC-SZ3 hasonlóan stílusos dizájn mellett tudja mindezt – néhány funkciót azonban nélkülöz, mindezt a sokkal kedvezőbb árért cserébe.