Új ultrakompaktok: Olympus Smart VG-180 és VR-370

0

Ráncfelvarrt modellek jelentek meg az Olympus Stylus VG és VR ultrakompakt sorozatában.

Az Olympus Stylus Smart VG-180 és VR-370 ultrakompakt fényképezőgépek örökölték az elődeik objektívjét és egyéb képességeit. Újdonságként a VG-180 16 Mpixeles szenzort kapott (elődje 14 Mpixeles volt), a VR-370 felbontása maradt az elődé, azaz 16 Mpixeles.
További eltérések a gépek szoftverében adódhatnak (pl. több művészi szűrő).

Olympus VG-180

Olympus VG-180

Az Olympus VG-180 főbb jellemzői:

  • CCD: 16 Mpixel, 1/2,3″
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 26-130 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-6,5 fényerő
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • automatikus üzemmódok
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Olympus VR-370

Olympus VR-370

Az Olympus VR-370 főbb jellemzői:

  • CCD: 16 Mpixel, 1/2,3″
  • Objektív: 12,5x-es zoomátfogás, 24-300 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • automatikus üzemmódok
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 4 GB-ig, ill. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

Egy vékonyka duó, mely remekül mutatja be az Olympus kompakt objektív technológiáit

Az extra nagylátószög és az extra vékony találkozása Smart VR-370 és VG-180 kompaktok a mindennapok pillanatainak valósághű megörökítéséhez

2013. január 30, Hamburg – Hogyan kerülhet egy nagytudású, mindenes fényképezőgép egy pontosan zsebre méretezett kivitelbe? Az Olympus csinos és vékony, legújabb generációs STYLUS Smart fényképezőgépei megmutatják: itt az új VR-370 és a VG-180. A stílusos, új VR-370 első látásra maga a tökéletes „egyszerűen használható, célozz-és-lőjj kompakt” megtestesítője – de ha szemügyre vesszük az igen komoly 12,5x optikai zoomot és az extra-nagylátószögű (24mm*) objektívet, akkor már kiderül, hogy ennél sokkal többre számíthatunk. Az ilyen jellemzőkkel büszkélkedő optikával sokkal élvezetesebb képek és HD videók készíthetők, hiszen sokkal több fér a látómezőbe, illetve sokkal közelebb hozhatjuk témánkat. Kifinomult kettős képstabilizátor rendszer küszöböli ki a bemozdulás okozta életlenséget, valamint speciális effektezési lehetőségek állnak rendelkezésünkre a tízféle Mágikus szűrőnek köszönhetően – ilyen szűrő például a Miniatúra, mely a modellek világának hangulatát tárja elénk saját felvételeinken. Ha kisebb kiadással járó fényképezőgép vásárláson gondolkozunk: itt a VG-180, mely a lehető legcsinosabb kivitel mellett kiemelkedő, 5x optikai zoomal (26-130mm*) ellátott, nagylátószögű objektívet kínál. Másik nagyszerű jellemzője a 16 megapixeles felbontást biztosító CCD, valamint a fotók hangulatának megváltoztatására alkalmas, kilencféle Mágikus szűrő és az i-Auto felvételi mód, mely felismeri a különféle témákat és automatikusan választja ki a felvétel elkészítéséhez ideális beállításokat. A VR-370 áprilistól 47.990.- HUF áron, fekete, ezüst, piros, illetve kék színben érhető el. 29.990.- HUF árával a VG-180 szinte kihagyhatatlan – pirosban, vagy feketében választható.

Ez egy nagyszerű világ
A Smart sorozat fényképezőgépeire mindig is felkapjuk a fejünket – extravékony kialakításuknak és végtelenül könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően. De nem mindenki ismeri nagyszerű zoom teljesítményüket – vagy az extra-nagylátószög által nyújtott sokoldalú felhasználási módokat. 24-300mm* gyújtótávolságával a VR-370 a felvételi lehetőségek igen széles skáláját kínálja anélkül, hogy a beállításokat módosítanánk, vagy objektívet cserélnénk, mint egy sokkal drágább fényképezőgép esetén. Ha egy csoportot szeretnénk lefotózni, a 24mm* gyújtótávolság áll rendelkezésünkre – de egy híres emlékmű, szédületes tájképek, vagy egy szobányi gyermek megörökítéséhez sem kell hátrébb lépnünk. Ugyanígy a 12,5x optikai zoom használatakor: a téma még közelebb hozható, így életszerűbb, érdekesebb lehet, legyen szó fotóról, vagy videóról – tehát a VR-370 ideális olyan, spontán hangulatú közelképek megörökítésére, melyekre a legolcsóbb kompaktokkal egyszerűen nincs lehetőségünk. A 16 megapixel, automatikus beállítások, a nagyszerű Mágikus szűrők és a bemozdulástól védő kettős képstabilizátor által a VR-370 egy tökéletes mindenes.

Két izgalmas jellemző külön említést kell, hogy kapjon: nem utolsósorban azért, mert a kategóriára nem jellemzőek: az első az Eye-Fi™ kompatibilitás, melynek köszönhetően a felvételek egy opcionális Eye-Fi™ kártya segítségével vezeték nélkül küldhetők számítógépre, illetve az Internetre. A második a VR-370 házának elején található fém elem. Segítségével könnyebben húzhatjuk ki zsebünkből – és kisebb eséllyel ejthetjük le ¬– hiszen a gép fogása így sokkal biztosabb és könnyebb.

Fantasztikus felvételek – csak úgy
Ha egy csinos, könnyű kis fényképezőgépet veszünk €100 alatt, általában a képminőség jelenti az első – nagy – csalódást. Bizony, a ragyogó képminőség e szinten nem jellemző. Azonban a VG-180 egészen más: olyan nagyszerű objektívvel rendelkezik, mely mindig biztosítja a nagyszerű képek és hangos videók rögzítésének lehetőségét – a 16 megapixel által nyújtott tisztasággal. A nagy pontosságú, 5x optikai zoom segítségével éles közelképek készíthetők, míg a remek nagylátószög (26mm*) által a csoportképek, nagy épületek, illetve lenyűgöző látképek megörökítése sem jelent gondot. Mint a VR-370, a VG-180 is megoldja a saját beállítását i-Auto módban. Ha szükséges, az 5x optikai zoom digitálisan 20x értékre növelhető. A kilenc Mágikus szűrő különleges hangulatot kínál fotóink átformálásához – például a Miniatúra a kontraszt növelésével és a mélységélesség hatás alkalmazásával a hagyományos témákból a modellek varázslatos világát alkotja meg, mindössze egy gombnyomásra. Ez olyan egyszerű, mint minden a Smart sorozat gépeivel.

Kiemelt jellemzők

  • 12,5x optikai zoommal rendelkező extra-nagylátószögű (24-300mm*) objektív kiváló közeli és nagylátószögű képekhez
    (VG-180: 5x optikai zoommal ellátott nagylátószögű, 26-130mm* objektív)
  • Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel (VG-180: VGA videofelvétel hangrögzítéssel)
  • 16 megapixeles CCD szenzor, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is
  • Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulásmentes felvételéhez (VG-180: digitális képstabilizátor)
  • 3” méretű, színes LCD (460,000 képpontos) kijelző a felvételek egyszerű megkomponálásához, megtekintéséhez, illetve megosztásához (VG-180: 2.7”, 230,000 képpontos, színes LCD)
  • 10 mágikus szűrő a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez (VG-180: 9 mágikus szűrő, csak fotókhoz)
  • Eye-Fi™ memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez

* 35mm ekvivalens
Az Eye-Fi az Eye-Fi, Inc. bejegyzett védjegye

A termékjellemzők bejelentés nélkül változhatnak. Kérjük, az aktuális információkért látogassa meg az Olympus weboldalát: http://www.olympus-europa.com