Foveon-szerű érzékelő a HTC csúcsmobiljában?

0

A kérdőjel egyelőre jogos, hisz még kétséges mit hoz a jövő. Egyes lapok azonban azt pletykálják, hogy a HTC hamarosan bemutatásra kerülő M7-es csúcsmobiljába a mobil fényképezést megreformáló szenzor kerülhet.

A jól értesültek szerint a Foveon érzékelőkhöz hasonlító, réteges elrendezésű szenzor kerülhet a telefonba. 13 megapixelesnek álmodják, mely ez esetben három 4,3 megapixeles réteget jelentene.

Ez a módszer kiváló, valós színeket adó, rendkívül részletes képeket kínál, de van egy kis gond is vele. Gyenge fényben, magas érzékenységnél már nem működik jó hatásfokkal, mivel az egymás alatti színszűrő rétegek nagyon sok fényt nyelnek el. Ez a probléma a jellemzően nagyon apró képérzékelővel szerelt mobiltelefonoknál hatványozottan jelentkezhet.

Mindenesetre minden kiderül majd a február 19-én nyíló barcelonai Mobil Világkongresszuson, ahol várhatóan a négymagos Qualcomm processzorral, 4,7″-es (1920 x 1080 képpontos) kijelzővel és a legújabb HTC Sense 5.0 felülettel felvértezett M7 felfedi majd az összes titkát.