Új Sony objektívek és kiegészítők

0

A Sony három új objektívet, egy vakut és egy vezetékes távkioldót is bejelentett.

Sony 70-400mm f/4-5,6 G SSM II

A Sony 70-400mm F4-5.6 G SSM II objektív a korábbi 70-400mm-es változat átdolgozott kiadása. A fullframe szenzorra dolgozó telezoom optika új LSI meghajtó áramkörének és SSM fókuszrendszerének köszönhetően a korábbinál 4× gyorsabb élességállítást kínál, emellett természetesen örökölte az előd kiváló optikai tulajdonságait. A nem kívánatos reflexiók kivédése érdekében Nano AR bevonatot alkalmazott a gyártó.

Carl Zeiss Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM

Szintén fullframe szenzoros fényképezőgépekhez készült a CarlZeiss 50mm-es fix gyújtótávolságú, kiváló fényerejű Planar T* 50mm F/1,4 ZA SSM objektíve. A jelenleg már kapható Distagon 24mm, Planar 85mm és Sonnar 135mm mellett az Planar 50mm az A-bajonettes, kiváló minőségű CarlZeiss optikák sorát bővíti.
A két aszférikus tagot is tartalmazó objektív vadonat új tervezés eredménye, s kifejezetten a Sony Alpha SLT-A99-hez tervezték. Hátsó élességállításának köszönhetően a tubus hossza nem változik fókuszálás során, időjárásálló szigetelésével pedig mostoha körülmények között is gond nélkül fotózhatunk.

Sony 18-55mm f/3,5-5,6 DT SAM II

Megújult az APS-C szenzoros gépekhez készült 18-55mm-es alapzoom is. A második generációs 18-55mm f/3,5-5,6 DT SAM II a korábbinál csendesebb működést és komfortosabb használatot kínál. A hátsó lencsecsoport áttervezésével jobb ellenállóságot tanúsít a szellemképek és becsillanások kialakulásával szemben.

Sony HVL-F20M

A Sony HVL-F20AM után itt az utód HVL-F20M, mely az előd 20-as kulcsszámát örökölte, s feje is fel-le dönthető. Az újdonság az ún. Multi Interface talp, amelynek segítségével a vaku gyorsabban rögzíthető a készülékekre.

Sony RM-VPR1

A Sony RM-VPR1 kompatibilis az E- és A-bajonettes fényképezőgépekkel, valamint a Cyber-shot kompaktokkal és a Handycam kamerákkal, amelyek rendelkeznek a Multi Terminal interfész csatlakozóval.
Az új vezetékes távkioldóhoz többféle kábel is kapható, így téve lehetővé a kompatibilitást az eltérő gépek között. A felvétel indítása/leállításán túl az RM-VPR1-gyel a zoomot is vezérelhetjük, Lock állásában pedig igen hosszú expozíciós idejű fotók készítése is lehetővé válik.

Az új objektívek és kiegészítők márciustól lesznek kaphatók. Árakról egyelőre nincs információ.