Cross Media Fotó és Design Stúdió

0

A Deák tértől nem messze, a Madách utca egyik első emeleti kislakásában találok a Cross Media stúdióra, mely talán a legkisebb az összes mind közül. Mindenesetre egy modern kis lakással van dolgunk, mely tökéletesen alkalmas kisebb volumenű modellfotó, vagy még inkább tárgy és reklámfotózás lebonyolítására. Mint kiderül a hely egy régi ismerős-kolléga, Sárközi Péter tulajdona, aki mindjárt körbe is vezet a birodalmában. Aprócska előtér és konyha, melyből balra egy kisebb szoba nyílik, jobbra pedig a műteremként szolgáló nagyobb.

A műterem(szoba)
A műterem(szoba)
Épp most ért véget a kreatív tárgyfotózás előző etapja. Ma a tűzzel játszanak…szeszesitalos üvegeket gyújtanak fel némi hidegindító spay segítségével. Ettől az egész lakást átható éterszag lengi be, mint egy kórházi műtőben. A fotózások folyamatosan folynak, ahogy a látogatók érkeznek, vagy amíg ki nem fogy a flakon. Mivel összegyűlünk páran már is kezdetét veheti a bemutató. BUD_9862 Némi instrukciót kapunk milyen ideális beállítás lenne helyes, egy kis spayzés, öngyújtó és már kezdődhet is a fotózás. A láng hamar ellobban, így az egészre csak néhány másodperc áll rendelkezésre. Vaku szükségtelen, hiszen a szép tüzes hangulathoz elég a lámpák beállítófénye adta sötét hangulat. Kiváló szórakozás ez a pirós móka! Holnap (azaz ma) tűz helyett a víz az úr, így tárgyak csobbannak majd egy kis akváriumba.
Egy kis hidegindító az üveg köré.
Egy kis hidegindító az üveg köré.
... és már lángolhat is a szesz.
… és már lángolhat is a szesz.
Ottjártamkor a kisszobában is érdekességre leltem, a teljesen elsötétített helyiség egyik fekete fóliával leragasztott ablakán egy apró lyukat hagytak, így a szoba hatalmas lyukkameraként viselkedik és a sötétben a plafonra vetül a szemközti utcahomlokzat. Csak egy tétovát mertem bevakuzni, hogy ne rontsam a camera obscura részeseként összegyűlt 8-10 ember szórakozását. Ezt is érdemes megtekintenie annak, aki arra jár.
Camera obscura szoba
Camera obscura szoba