Frame4Studio

0

A Frame4Studio a József körútról nyíló hasonló nevű utcában található, egy szépen felújított gangos bérházban. A szombati és vasárnapi napra igen sokszínű programmal készültek az étel és italfotózástól a középformátummal való ismerkedésen át a képfeldolgozás titkaiig. Én a nap talán legérdekesebb eseményének az ételfotózásnak a kellős közepébe kerültem. A szokásos, lakásból átalakított műterem legnagyobb helyiségében kb. 20-an ülik-állják körbe az előadót, aki egy középformátumú Contax, egy létra és persze egy szépen beállított étektálca segítségével tart gyakorlati oktatást. Az elkattintott felvételek azonnal ellenőrizhetők a mellette futó számítógép monitoron, így a közönség néha csendeben ülve hallgatja és nézi az előadást, néha pedig a monitor köré gyűlve, az előadóval közösen vitatja meg a látottakat.

A modell...most jut eszembe, de megéheztem.
A modell…most jut eszembe, de megéheztem.
Ételfotó egy kicsit magasabbról
Ételfotó egy kicsit magasabbról
BUD_9846 Az előadás az egyszerűbb világítási eszközökre is kitér, így szó van az egy lámpás fotózásról és fokozatosan több vaku bevonásáról is, de szó esik a minél gusztusosabb tálalásról is, amiből a háziasszonyok is ötleteket meríthetnek…hmm, némi túlzással.
Az ételfotós munkája sokban hasonlít a szobafestőjéhez.
Az ételfotós munkája sokban hasonlít a szobafestőjéhez.
BUD_9853 A szeánsz olyan bensőséges és meghitt (ezek szerint lebilincselő is), hogy a közönség szinte ügyet sem vet a balga kattintgatásomra, de nem is merem villogással megzavarni a fényeket, így rövid körbefotózás után a távozás mellett döntök. Érdemes ellátogatni ma is Frame4Studioba, hiszen egzotikus állatok lesznek terítéken. Na, nem mint étel, hanem mind fotóalany, délután pedig modellfotózás lesz ugyanezekkel az érdekes állatokkal. BUD_9850
Mindenki összegyűlik, hogy megtekintse az eredményt.
Mindenki összegyűlik, hogy megtekintse az eredményt.