Táblagépre költözhet a Lightroom

0

Az Adobe termékmenedzsere Tom Hogarty nemrég élőben is bemutatta a fejlesztő cég népszerű RAW konverterének a Lightroomnak iOS rendszer alatti lehetőségeit. A szoftvert az Apple táblagépeire, például a bemutatóban is használt iPad 2-re fejlesztenék.

A táblagépes Lightroom sokkal egyszerűbb lenne az asztali gépekre szánt változatnál, de tartalmazná a a legfontosabb szerkesztési eszközöket, így az expozíció, kontraszt, fehéregyensúly, árnyékok/csúcsfények, élesítés, elszínezés és tónuskorrekció műveleteket. Felszerelnék a legutóbbi Lightroom 5 beta változatban bemutatott Smart Preview lehetőséggel, vagyis a szerkesztési lépéseket kisebb előnézeti képeken is elvégezhetnénk, és később szinkronizálhatnánk azokat az asztali gépeken található eredeti képekkel. Természetesen a tablet verzión az eredeti fotók is megtekinthetők lennének 100%-os méretben, az erőforrásigényes műveletekhez pedig felhő alapú szerkesztést használnának.

Persze mindezek egyelőre tervek, bár ahogy a bemutatóból kiderült már félig működő formában. A végleges változat megjelenési idejét azonban egyelőre nem árulták el a fejlesztő cég képviselői.