Canon EF-M 11-22mm F4-5,6 IS STM

0

A Canon ma bejelentette EOS M (cserélhető objektíves rendszerkompakt) sorozatának legfrissebb objektívét, az EF-M 11-22mm F4-5,6 IS STM-et, mely a cég által tavaly megjelentetett EOS M fényképezőgépen ~18-36mm-es gyújtótávolságnak megfelelő látószöget ad.

Az objektívet 3 fényérték előnyt biztosító optikai stabilizátorral is ellátták, mely mozgókép felvételnél is remegésmentes képet biztosít. Ugyanitt jó szolgálatot tesz majd a csendes STM autofókusz meghajtás is. Az objektív FTM technológiával is felvértezett, vagyis autofókusz állásban kézzel is finomítható az élesség.

Elejére 55 mm-es szűrők csavarható, melyek élességállításnál sem fordulnak el. 7 rekeszlamelláját lekerekítette a gyártó a természetesebb háttérelmosás érdekében. Az objektív 12 lencsetagot kapott, melyet 9 csoportba rendeztek. A lencsék Super Spectra bevonattal védettek a becsillanások és tükröződések ellen.

A 11-22mm-es optikával akár 15 cm-re is megközelíthetjük a témát, mely egészen jó, közel 1:3-as leképezési arányt jelent.

A mindössze 58 mm hosszú és 220 grammos optika várhatóan 400 euró körüli áron kerül forgalomba.