Itt a végleges Lightroom 5

0

Az Adobe az áprilisban megjelent publikus béta változat után ma kiadta a Photoshop Lightroom 5 RAW szerkesztő és konverter szoftverének végleges változatát.

Az 5.0-ás változat Mac OS és Windows verzióban is elérhető, de önálló licenszként az Adobe Creative Cloud™-ról is megvásárolható. Mint ismeretes a cég hamarosan ezen a szolgáltatáson keresztül értékesíti majd összes dobozos szoftverét.

A Lightroom 5 fontosabb fejlesztései közé tartozik az új Advanced Healing Brush, melyet a képhibák hatékonyabb javítására, eltüntetésére használhatunk. A teljesen új Upright tool automatikusan kielemzi a kép torzulásait és javítja azokat. A Radial Gradient eszközzel már nem csak egyenes, de foltszerű átmeneteket is készíthetünk.

A szoftver ezen felül új video slideshow és fotókönyv lehetőségeket, jobb megosztási szolgáltatást és az új Smart Preview funkciót nyújtja, melynek köszönhetően kis erőforrással rendelkező gépeken, vagy offline is szerkeszthetjük fotónk előnézeti képét, anélkül, hogy az eredeti fotót importálnánk.

Az Adobe Photoshop Lightroom 5 már letölthető, vagy megvásárolható 149 dolláros áron, a frissítésért pedig 79 dollárt kell fizetnünk. A fejlesztő weboldaláról a 30 napos próbaverzió ingyen letölthető.