Canon EOS 70D-t is a víz alá!

0

NA-70D néven a Nauticam bejelentette új búvártokját, melyet a Canon EOS 70D fényképezőgéphez fejlesztett.

Az új tok elkészítéséhez alapvetően nem kellett sokat módosítani a 60D-hez való tokon, bár a 70D rendelkezik pár új gombbal, illetve méretükben és gombjaik pozíciójában is akadnak apróbb eltérések. Az új tok azonban nem csak annyit hozott, hogy illeszkedik hozzá a 70d.

A Nauticam NA-70D a gyártó első búvártokja, amely beépített elektronikus vakuum ellenőrzőt és szivárgás érzékelőt tartalmaz. Egy egyszerű LED visszajelzéssel könnyedén megbizonyosodhatunk róla, hogy a szigetelésünk megfelelőe, azaz a vákuum fennáll-e, vagy valahol szivárog a tokunk. A szivárgás érzékelést ugyanez az elektronika figyeli, mint a vákuumut, így ha esetleg vízbeszivárgás történne, azt azonnal hallható és látható riasztással jelzi felénk a tok.

Az NA-70D természetesen rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek egy profi víz alatti fotózáshoz, így optikai TTL kimenettel, 3 opcionális porttal (HDMI-hez is), keresőnagyítóval két vakutartóval, állványcsatlakozóval és feliratozott kezelőszervekkel.