Profoto RFi Speedring: rendszervakuból szoftboxot

0

A Profoto új derítőlapjairól már írtunk a héten, most még egy új termék következik a világítástechnikai zsenitől, méghozzá egy rendszervakukhoz készült szoftbox adapter.

A Profoto RFi Speedring a Profoto szoftboxok fogadására készültek, melyek többféle méretben érhetők el. A Speedring-et nem stúdióvakuk számára, hanem rendszervakuk fogadására fejlesztették őket, ezekből pedig kettőt is használhatunk egyszerre, így méretesebb szoftboxnál is homogénebb fényeloszlást és nagyobb teljesítményt érhetünk el.

A Profoto RFi Speedring-re mintegy tucatnyi szoftboxot, illetve oktoboxot illeszthetünk, a 30×40 cm-es kis méretűtől egészen a 120×180 cm-es műtermi méretig.

Ehhez hasonló ötletet egyébként láttunk már a Mikrosat Speedbox-ánál is, igaz, ott a szoftboxot nem lehetett cserélni. Az viszont bizonyos, hogy az egyre komolyabb teljesítményű és könnyű rendszervakuk használata nem kell, hogy kimerüljön a kemény főfények alkalmazásánál, az ilyen kiegészítő fényformálókkal akár stúdiókörülményeket is teremthetünk.