Nikon Coolpix S5300 és S6800

0

Két új WiFi-s S-modellel gazdagodik a Nikon Coolpix széria, melyek az S5300 és S6800 nevet kapták.

Nikon Coolpix S5300

Coolpix S5300

A trió középső tagja már CMOS szenzort kapott, mely ugyan kisebb felbontású (16 megapixel), de sebességben túllép az S3600-on. A külsőre igen hasonló fényképezőgép optikája itt is 8x-os zoomátfogást nyújt (16x-ig kiterjeszthető Dynamic Fine Zoom).

Kapunk továbbá Hybrid VR stabilizációt, automatikus témamód választást, és a gyorsabb szenzornak köszönhetően Full HD videofelvételi képességet is.

Az S5300 beépített Wi-Fi vevővel is rendelkezik, melynek révén képeinket azonnal megoszthatjuk mobil eszközeinkkel.

A fényképezőgép szilvakék változatban érkezik februárban. Ára 180 dollár lesz.

A Nikon Coolpix S5300 főbb tulajdonságai:

  • 16 megapixeles CMOS érzékelő
  • 8x-os optikai zoom
  • Dynamic Fine Zoom
  • optikai képstabilizátor
  • egyszerű kezelhetőség
  • célkereső AF
  • Full HD videó, Hybrid VR stabilizátorral
  • automatikus témaprogram választás
  • Wi-Fi

Nikon Coolpix S6800

Coolpix S6800

Az S6800 kezelése a gyártó szerint „bolondbiztos”, melyet többek között az automata üzemmódok, a célkereső élességállítás (Target Finding AF), és a 18 témaprogram biztosít.

Vékony vázára a fenti két modellnél valamivel jobb fényerejű objektív került, mely ráadásul 12x-es optikai zoomátfogást kínál. Belsejében egy 16 megapixeles hátsó-megvilágítású (BSI) CMOS érzékelő dolgozik. Hátulján egy 3″-os LCD található.

Az Advanced Glamour Retouch funkció négy új arcretus módot kapott, köztük ajakfény, bőrcsillogás és szemárnyék csökkentő beállításokkal.

Ebben a modellben is megtalálható a saját Wi-Fi kapcsolat, így kész képeink rögtön megoszthatók Androidos vagy iOS-t futtató okostelefonunkkal, illetve tabletünkkel.

A Coolpix S6800 220 dolláros bevezető áron kerül forgalomba februártól. Fekete, fehér és piros színváltozatban vásárolhatjuk meg.

A Nikon Coolpix S6800 főbb tulajdonságai:

  • 16 megapixeles BSI CMOS érzékelő
  • 12x-es optikai zoom
  • Dynamic Fine Zoom
  • optikai képstabilizátor
  • egyszerű kezelhetőség
  • célkereső AF
  • Full HD videó, Hybrid VR stabilizátorral
  • 18 témaprogram
  • Advanced Glamour módok
  • Wi-Fi
  • 3″-os LCD

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nikon bejelentette a Wi-Fi funkcióval rendelkező COOLPIX S6800 és a rendkívül kisméretű COOLPIX S5300 fényképezőgépet

A két új, karcsú és stílusos COOLPIX típussal készített képeket másokkal is érdemes megosztani

Amszterdam, Hollandia, 2014. január 7. – A Nikon Europe ma bejelentette a COOLPIX sorozat két új, Wi-Fi funkcióval rendelkező kompakt fényképezőgépét. Mindkettő hatékony, hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-érzékelőt tartalmaz, amely gyenge fényben is képes részletgazdag képeket készíteni. Az elegáns, nagy teljesítményű, 16 megapixeles COOLPIX S6800 12x optikai zoommal és akár 24x Dynamic Fine Zoom* funkcióval rendelkezik, a stílusos és karcsú, 16 megapixeles COOLPIX S5300 pedig 8x optikai zoommal van felszerelve, és akár 16x Dynamic Fine Zoom* funkciót kínál.

Nikon COOLPIX S6800 – Ossza meg a különleges pillanatokat

A COOLPIX S6800 egyszerűvé teszi a különleges pillanatok megosztását: a gép beépített Wi-Fi funkciójával fényképeit közvetlenül átviheti intelligens eszközére. A beépített Wi-Fi révén intelligens eszközét a fényképezőgép távvezérlőjeként is használhatja, ami jól jön például önarcképek készítésénél. A csodálatos stílusú fényképezőgép karcsú váza nagy teljesítményű, 12x optikai zoomot és akár 24x Dynamic Fine Zoom funkciót rejt, így ön mindig közel kerülhet a történésekhez. Az utazásain készített képeket megoszthatja szeretteivel akár a világ túlsó feléről, akár a szomszéd utcából, és a felvételek már feltöltésük pillanatában felkelthetik a figyelmet.

A COOLPIX S6800 hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelőjének köszönhetően könnyedén készíthet lenyűgöző képeket még gyenge fényben is, továbbá egyetlen gombnyomással indíthatja a teljes HD videofelvételt. Az egyszerű kezelhetőség jóvoltából bármikor megörökítheti az ön körül zajló életet, a fejlett Glamour retusálás funkció pedig a kiváló portrékról gondoskodik. Közeli és csoportképekhez a fényképezőgép NIKKOR 12x optikai zoom objektívje nyújt segítséget a maga nagy látószögével és széles átfogásával (25–300 mm), amelyet a 24x Dynamic Fine Zoom funkció minőségromlás nélkül képes még tovább kiterjeszteni.

Szeretné megőrizni emlékezetében az imént megpillantott, lenyűgöző látványt? A COOLPIX S6800 segítségével kivételes minőségű, dinamikus, 360°/180° panorámaképeket készíthet a gép függőleges döntésével vagy vízszintes pánozásával, a gyors sorozatfelvétel jóvoltából pedig bármikor készen áll a fényképezésre, akármi is bukkan fel a látóterében. Az egymás után hét képet 8,4 kép/mp sebességgel rögzíteni képes, nagy sebességű fényképezési mód lélegzetelállító eredményt biztosít, különösebb erőfeszítés nélkül. A gép mikro-USB csatlakozóján keresztül pedig az akkumulátor is gyorsan tölthető.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az elegáns, beépített Wi-Fi funkcióval rendelkező COOLPIX S6800 újraírja a kiváló minőségű képek megosztásának szabályait, közelebb hozva ezzel a világot. A karcsú és kompakt, ugyanakkor nagy, 12x optikai zoommal és hátsó megvilágítású CMOS-érzékelővel felszerelt fényképezőgép jóvoltából ugyanis jól megvilágított, tetszetős fotókat oszthat meg a weben szeretteivel. Ha COOLPIX S6800 géppel a zsebében indul útnak, felvételeivel nem csupán rögzíti a meglátogatott helyszínek képét, hanem emlékeket örökíthet meg, amelyeket ön is és mások is nagyra becsülnek majd.”

A COOLPIX S6800 négy színben (fekete, vörös, fehér és rózsaszín) lesz kapható.

Nikon COOLPIX S5300 – A stílusos megosztás szolgálatában

A karcsú, stílusos, 16 megapixeles COOLPIX S5300 beépített Wi-Fi funkciójával egyszerűen megoszthatja felvételeit a közösségi oldalakon. A nagy látószögű (25–200 mm), 8x optikai zoommal és az akár 16x Dynamic Fine Zoom funkcióval könnyedén készíthet közeli képeket, amelyeket még erős napfényben is jól láthatóan jeleníthet meg a nagyméretű, 7,5 cm-es LCD-képernyőn.

Éjjel-nappal lenyűgöző élességű felvételeket rögzíthet a gép hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelője jóvoltából, amelynek képpontjai a lehető legnagyobb mennyiségű beérkező fényt fogadják, és így a nap bármely szakában tiszta képet állítanak elő. A megbízható stabilitásról a fényképezőgép rázkódását ellensúlyozó Vegyes VR (rázkódáscsökkentés) funkció gondoskodik. Egy gombnyomással indíthatja a teljes HD videofelvételt is, így mindig készen áll az emlékezetes pillanatok megörökítésére, akár fényképet, akár videót választ hozzá.

A beépített Wi-Fi jóvoltából intelligens eszközével távvezérelheti a fényképezőgépet, így rendkívül egyszerűen készíthet önarcképeket, az automatikus átvitel funkcióval pedig az intelligens eszközre mentheti az elkészült felvételeket az egyszerű megosztás érdekében. Az igényes képfeldolgozás hívei a fejlett Glamour retusálás funkcióban 12 különféle effektus közül választhatnak, amelyek között megtalálható a Bőr lágyítás, a Fogak fehérítése, sőt még különféle Rúzs árnyalatok is. Az ily módon tökéletesített portrékat ön is büszkén fogja majd megosztani.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A beépített Wi-Fi funkcióval rendelkező COOLPIX S5300 egyszerűvé teszi a képek megosztását, hiszen azokat közvetlenül intelligens eszközére viheti át, ahonnan azonnal feltöltheti őket. A gép nem kevesebb, mint 32 szűrőhatást kínál, köztük a Csillogás effektust, amellyel csillagfényszerű hatást varázsolhat a fényes tárgyakra. A fejlett Glamour retusálás funkció Szempillafesték opciójával pedig még a portréalany sminkjét is kijavíthatja, hogy a felvétel igazán lenyűgöző legyen. Ez a COOLPIX modell minden eddiginél egyszerűbbé teszi a nagyszerű képek készítését. A karcsú kis gépben rejlő kifinomult funkciók jóvoltából mostantól a képek alanya és készítője egyaránt elégedetten mosolyoghat.”

A COOLPIX S5300 fekete és szilvakék színben lesz kapható.

* A Dynamic Fine Zoom funkcióval kétszer olyan távolra zoomolhat, mint a legnagyobb optikai telefotó pozíció, miközben megmarad a kép teljes felbontása