Hamis Canon akkumulátorok a piacon!

0

A Canon Hungária Kft., mint a Canon termékek hivatalos magyarországi importőre, közleményt adott ki, melyben felhívja vásárlói figyelmét az egyre szaporodó hamis Canon akkumulátorok és töltők veszélyeire. A hamisított termékek azon túlmenően, hogy nem a gyári kiegészítővel megegyező minőségűek, még balesetveszélyesek is lehetnek.

Az eredeti Canon akkumulátorok csomagolásán minden esetben hologramos címke található, ez segít a hamis termékek kiszűrésében. Ha olyan akkumulátort kínálnak eladásra, amely nem rendelkezik ilyen csomagolással, az eredetiség megállapítása szinte lehetetlen, mert az eredeti és hamis akkumulátorok között igen apró eltérés látható csupán.

Sajtóközlemény:

Hamisított digitális fényképezőgép- és videokamera-tartozékokra vonatkozó figyelmeztetések

Vizsgálataink alapján bizonyítást nyert, hogy hamis Canon lítium akkumulátorkészletek, akkumulátortöltők, valamint Canon digitális fényképezőgépekhez és videokamerákhoz tartozó hálózati adapterek vannak terjedőben a piacon. Noha ezeket a hamisított termékeket nem a Canon tervezte, gyártotta, illetve licencelte, mégis azok magukon a Canon emblémáját szerepeltetik, vagy egyéb védjegyeket tüntetnek fel. A hamisított Canon-termékekkel kereskedő egyének termékeiket gyakran különféle internetes vásárlási oldalon kísérlik meg értékesíteni.

A hamisított termékek nincsenek felszerelve a Canon minőségi szabványainak megfelelő védőeszközökkel. Ennek következtében a fényképezőgépekkel vagy videokamerákkal történő használatuk, illetve töltésük közben káros hőképződést, szivárgást, begyulladást, robbanást vagy egyéb meghibásodást okozhatnak az adott termékben. A legrosszabb esetben ezen hamisított termékek nemcsak a fényképezőgépekben vagy videokamerákban okozhatnak károsodást, hanem tűzesethez is vezethetnek, égési sérülést, vakságot és más súlyos balesetet vagy sérülést is okozhatnak.

Saját biztonsága érdekében javasoljuk, hogy ne használjon hamis termékeket, ezek helyett az eredeti Canon gyártmányú akkumulátorkészleteket, akkumulátortöltőket és hálózati adaptereket használja, amelyek megfelelnek mind a terméket forgalmazó országok, mind a Canon saját biztonsági szabványainak.

Ne feledje, hogy a Canon nem felelős, és nem is vállal felelősséget a nem eredeti Canon termékek, akkumulátorok, akkumulátortöltők és/vagy hálózati adapterek, illetve bármely hamisított készülék által a Canon termékekben okozott meghibásodásért, károkért vagy sérülésért.

Kérjük, legyen körültekintő az akkumulátorok, töltők és adapterek vásárlásakor, különösképpen ha azokat interneten keresztül szerzi be: győződjön meg arról, hogy terméke nem hamisított.

Hasznos Információk:
Annak érdekében, hogy vásárlóink elkerülhessék a hamisított termékek vásárlását, minden eredeti Canon lítium-ion akkumulátor jól megkülönböztethető hologramcímkével ellátott csomagolásban kapható, amely igazolja a termék eredetiségét. Amikor akkumulátorkészletet vásárol, figyeljen erre és ellenőrizze a hologramos biztonsági címkét.

Megjegyzés: A hologramos biztonsági címke mintázata és színe a megtekintés szögétől függően változik.