Samyang objektívek MILC és APS-C DSLR-ekhez

0

A Samyang nem kevesebb, mint négy új objektívet jelentett be, melyeket tükör nélküli cserélhető objektíves gépekhez, illetve APS-C szenzoros DSLR-ekhez készít.

Samyang / Rokinon 8mm f/2.8 UMC Fish-eye II

Samyang 8mm f/2.8 UMC Fish-eye II

A Samyang 8mm f/2,8 UMV Fish-eye II a halszem objektívek második generációját hozza el MILC gépekhez, amelyeken 180 fokos látószöget érhetünk el segítségével. A 30 cm-es minimális tárgytávolságú manuális objektívben két aszférikus tag és három ED tag szolgálja a minél jobb képminőség elérését.

Az objektív integrált napellenzővel készül, Canon EF-M, Fujifilm X, Samsung NX és Sony E bajonettel.

Samyang / Rokinon 10mm f/2.8 ED AS NCS CS

Samyang 10mm f/2.8 ED AS NCS CS

Szintén ultranagy látószögű, de nem Fish-eye objektív is megjelent a Samyangtól. A 10mm f/2,8 objektívet már a 2012-es Photokinán bemutatták a nagyközönségnek, de most már lassan kapható is lesz a MILC és APS-C szenzoros DSLR-ekhez készült optika. Kiváló fényerején túl 24 cm-es közelpontja is különleges hatások elérését teszi lehetővé. A Samyang 10mm f/2,8 ED AS NCS CS a következő bajonettekkel lesz elérhető: Canon EF, Canon EF-M, Nikon F, Pentax K, Sony A, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E, Micro Four Thirds. Az objektív március 25-től lesz kapható, ára 529 amerikai dollár.

Samyang / Rokinon 12mm f/2.0 NCS CS

Samyang 12mm f/2.0 NCS CS

Meglepő módon a harmadik újonnan bejelentett objektív is nagy látószöget kínál. A Samyang 12mm f/2 NCS CS szintén maximum APS-C méretű szenzoros géppekkel használható. 20 cm-es közelponttal, három ED taggal, egy aszférikus és egy hibrid aszférikus taggal rendelkezik. Frontlencséjét nanokristály bevonattal látták el a nemkívánatos tükröződések és becsillanások ellen.

Az előzőekben felsorolt objektívekkel szemben erre az optikára feltekerhetünk szűrőket is, amelyekből a 67 mm-eseket fogadja.

A Samyang 12mm f/2,0 NCS CS Canon EF-M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E és Micro Four Thirds bajonettel kerül forgalomba.

Samyang / Rokinon 8mm T3.1 Cine UMC Fish-Eye II

A fotósoknak szánt objektíveken túl egy kifejezetten videózásra fejlesztett objektívet is piacra dob a Samyang. A 8 mm-es fish-eye T3.1 fényerejű videós objektíve folytonosan állítható blendegyűrűt kapott, emellett természetesen az élességállításhoz is olyan gyűrűt alkalmaztak, amely lehetővé teszi a follow-focus rendszer használatát.

Az objetkív Canon EF-M, Fujfilm X, Samsung NX és Sony E bajonettekkel lesz elérhető.

Samyang 8mm T3.1 Cine UMC Fish-Eye II

Samyang 8mm T3.1 Cine UMC Fish-Eye II