Leica DG Summilux 15mm f/1,7 Asph

0

A Panasonic bejelentette Leica DG Summilux 15mm f/1.7 Asph micro FourThirds rendszerű objektívét, amely remek fényerő mellett olyan látószöget kínál, mint egy kisfilmes 30 mm-es objektív.

A prémium minőségű optika 9 lencsetagból épül fel, köztük három aszférikus tag is megtalálható az optikai hibák minimalizálása érdekében. A nem kívánatos tükröződések és reflexiók megakadályozásáért nano bevonatot alkalmaztak a lencsék felületein, amely a fény teljes látható tartományában (380-780 nm) hatékonyan csökkenti a visszaverődést.

Az objektív belső élességállítású, azaz fókuszálás során nem változik a tubus hossza, ráadásul nem csak távoli témák esetén, de közelfényképezéskor is kiváló felbontás és rajzolat érhető el. A videófelvételek szerelmesei számára jó hír, hogy az új léptetőmotoros fókuszrendszer még finomabb és még csendesebb, mint elődjei, így amatőr filmezésre is remekül használható az új Leica objektív.
Az új objektív saját rekeszgyűrűvel, AF/MF kapcsolóval és fém külső borítással készül, a dobozban pedig napellenzőt is mellékel a gyártó.

A Leica DG Summilux 15mm f/1.7 Asph várhatóan 650-700 euró közötti áron lesz kapható június közepétől, fekete és ezüst színben.
Ehhez kapcsolódó hír még, hogy a Panasonic a friss DMC-GM1 apró MILC gépét ezen objektívvel is értékesíteni fogja, a kit ára 1200 euró körüli lesz.

Sajtóközlemény:

A Panasonic új F1,7 nagy fényerejű, 15 mm-es objektívet mutatott be, amellyel látványos, lágyan elmosott hátterű riport képek készíthetők
Az új objektív a GM1 tartozéka lesz az új típusjelzésű kitben (DMC-GM1L)

Amszterdam, 2014. március 25. – A Panasonic új, a LUMIX G sorozat készülékeihez alkalmazható, cserélhető objektívet mutatott be: a H-X015 LEICA DG SUMMILUX 15mm/F1.7 ASPH objektívet (35 mm-es megfelelés: 30 mm). A Mikro Négyharmados rendszerű új objektív könnyű és kompakt.

A H-X015 objektív 7 csoportba rendezett 9 lencsetagot tartalmaz, melyek közül 3 aszférikus. Ez utóbbiak a szférikus torzítás kiküszöbölésére szolgálnak, ugyanakkor a teljes lencserendszer méretének csökkentéséhez is hozzájárulnak, melynek eredménye a könnyed hordozhatóság.

A Panasonic Nano Surface Coating (nanorészecskés felületkezelés) technológiája garantálja, hogy a tükröződés minimális legyen a teljes látható fény tartományban (380nm-780nm). Ennek köszönhetően a képek különlegesen élesek, szellemkép- és becsillanásmentesek.

Az objektívnek nagyszerű belső fókuszállító rendszere van, amely tökéletes felbontásról és kontrasztról gondoskodik a makró felvételek és tájképek készítése közben egyaránt. Az új, továbbfejlesztett léptetőmotorral a fókuszálás könnyű, csendes és gyors, amely mind a fényképezés, mind filmezés közben jó szolgálatot tesz.

Az új AF technológia a kisebb fókuszértékekkel rendelkező, gyorsabb objektívek esetén sokkal jobb, mint a fázis-különbség elvén működő AF. Az objektív maximum 240 fps sebesség mellett kompatibilis a szenzor motorral, így a LUMIX G fényképezőgépek nagy sebességű autofókuszát tökéletesen ki tudja használni.

A LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH. objektívet rekeszállító gyűrűvel is ellátták valamint egy AF/MF fókuszkapcsolóval, amely az intuitív használatot teszi lehetővé. Mindezeken túl, a LEICA DG SUMMILUX 15mm / F1.7 ASPH erős fém burkolata és lencsesapkája garantálja a megbízhatóságot és tartósságot gyakori objektívcserék esetén.